Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z (téměř) zapomenutých kreslených trháků z dob útlého dětství, Magionu (nebo Vegy, who cares), a legendárního dabingu, který se dnes (téměř) nedá sehnat. Upřímně mě překvapilo, že je to až tak stará záležitost. I to jak to dnes na mě nějak nefunguje... To, že je něco divné, prostě nestačí, i když zlá čarodejnice Edna Bedna zakletá do věčně nasr... telebedny nebo tlustá víla "Mejvis" s modrými vlasy jsou z řádu těch postaviček, které si - sice mlhavě, ale přesto - pamatujete desítky let. A to jen tak BTW asi všichni mluvíme o "první sérii", kterou od té "druhé" dělí bratru pětadvacet let. 60% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Na tohle psycho z dětství jsem úplně zapomněla - jak jen jsem mohla! Kaiserův dabing byl naprosto odzbrojující, příběhy a postavy seriálu totálně úchylné - zas by to mohli dávat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó ano další "Magioňácká" nebo-li "Vegácká" dnes už klasicky nostalgická záležitost, která mě tehdy neuvěřitelně brala, pro svojí skvělou strašidelnou atmosféru ale hlavně nezapomenutelně namluvenou, skvělým Oldou Kaiserem. Nikdy nezapomenu na vílu Mejvis, na housenku Agnes, na pozdrav ahóóój, Ááágnes, a zlou televizi Ednu pro každého prostě tehdy bednu:-)) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejčarovnějších kreslených seriálů co pamatuju. Co charakter, to neskutečný týpek, od víly Mavel, co pro svou tloušťku nemohla létat, až po dokonale ďábelskou televizi Ednu. Z některých magických kousků Zlé Edny mě jako malého až mrazilo. Mimochodem, v roce 2005 vyšla druhá řada ve které má Edna moderní, plochý širokoúhlý facelift se stereem, který ji podle mě na její ďábelskosti leccos ubírá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

26/26 Edna Bedna a ta podivná partička z lesa během neskutečně řízných 104 minut ironie lehce pozvedne koutky fandům anglického humoru i dětem, které jsou jinak tak často podceňovány právě tvůrci animované tvorby povšechně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Samotný seriál je za čtyři hvězdy, ale tu pátou mu lehce zařídil dabing Oldy Kaisera. Zlá televize Edna vždycky patřila k mým idolům a patřit k nim bude dál. Bludičky je třeba si vážit i proto, že pochází z časů, kdy pohádky nebyly určené jen dětem, ale to svoje (a někdy i mnohem víc) si v nich našli i dospělí. Kdo by nááhodou nevěděl, o co jde (a chtěl si tak pěkně nostalgicky zavzpomínat, jako já teď), tak: http://www.youtube.com/watch?v=pdxIJ3YqkJY ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná záležitost s Ednou Bednou a Mavis... Viděl jsem pár dílů po letech a stále dobře jsem se bavil. * * * ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem narazil naprostou náhodou a dětské vzpomínky byly zpět. Tehdy jsem ale nedokázal ocenit bezvadný dabing Oldy Kaisera a především naprostou šílenost celého konceptu :-D ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Mejvís mi připadá zajímavější než Edna, která si mě ale získala nadšením z četby o elixíru Dr. Jekylla, po kterém "budu ještě zlejší než jsem teď". Ubozí diváci! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní, excentrická, cynická, podivínská jízda, u níž nechápu, jak se mohla propašovat do Magionu pro děti a mládež tehdejší socialistické Československé televize. Páč dnes by klidně mohla přistát na jakékoliv liberální VOD platformě, která jede na barevnosti světa! Bludička je oslava jinakosti se vším všudy a rozhodně není pro věkem omezené, naopak pro všechny! Jo a samozřejmě, že Edna zlá bedna je extra třída! ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké psycho kalibru Tipa a Ťapa a možná ještě silnější, na které jsem se MOŽNÁ díval jako malý, ale zcela určitě před chvílí na Youtube. A toho Kaisera vážně jako bych slyšel... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasný britský humor, který lépe než v českém dabingu Kaisera nebo Juřičky (ten Kaiserův se v ČT nedochoval), vyzní v originále birtského herce Kennetha Williamse. Podle něho mimochodem je postava bludičky nakreslena. Jeho aristokratický přednes je ještě více v rozporu s těmi šílenostmi, co se dějí v každém příběhu a komičnost je tak o hodně posílena. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu ďábelská záležitost:)..Psycho pohádka nejen pro děti, plná infantilního, suchého anglického humoru(který mi tentokrát navýsost sedl). Jsem rád, že se mi to po letech dostalo do ruky a byla možnost to zhlédnout, hezky všech 26 dílů naráz. Protože tuhle přehlídku charakterů, kde si každý najde svého oblíbence cynická housenka Ágnes(moje favoritka), „obtloustlá“ lesní víla Mavis, začarovaný princ Chlupáč, kočka Elza a další a samozřejmě nejvýraznější postava seriálu „zlá čarodějnice bedna“ Edna se na pětiminutový „večerníček“ jen tak nevidí. Báječná záležitost, kterou vřele doporučuji každému, která i po těch letech, téměř nestárne a má divákovi co nabídnout. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bedna Edna, Muk, housenka Agnes a lesní víla Mejvis :-) Tenhle kreslený seriál byl kdysi pravidelným pořadem ve čtvrtečním Magionu. Zákeřná dvouzubá čarodějnice Edna v podobě televizoru neurčitého typu, prudila všechny obyvatele lesa, kteří ji opět všichni společně vzdorovali a opláceli stejnou mincí. Vesměs 5 minutové epizody, dokázali vždy pobavit. ()

Efik_CZme 

všechny recenze uživatele

Ó můj bože.... Jsem tak rád, že jsem to neviděl pod vlivem canabisových alkaloidů . Jinak bych se dostal do strašný schízy. I takhle jsem díl s Vikingou rozdýchaval dobře deset minut. Kdyby to viděl Freud, kašlal by na nějakou psychosexualitu. Willo the Whisp je výprava hluboko do temné dětské duše... "kurevskej" nářez. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgická -4* Pokud si dobře pamatuju (a komentáře ostatních mi to potvrdili), tak se tento seriál vysílal v Magionu i Veze. Mám na něj velmi dobré vzpomínky, protože se mi líbil ten podivuhodný les plný prapodivných figurek – bedna Edna, tlustá víla Mavis, housenka Agnes … a k tomu ten zlomyslný ironický humor, který se mnou jde po zbytek života ;-). Rozhodně i dabing Oldřicha Kaisera byl nezapomenutelný a bohužel se moc dílů s ním nedochovalo a bez něj to už není ono. Myslím, že tyhle krátké příběhy by mohli potěšit i současné děti, tak to zkuste. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

e je klasika z mého dětství...v současný chvílí to vychází na DVD,ovšem bohužel bez Kaiserova dabingu,který se udájně nedochoval... ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, co věta to neskutečná hláška a k tomu ty uchylné podivínské postavičky. nejuchylnější pohádka ze všech. ()

Reklama

Reklama