Reklama

Reklama

Policista Suen, který stále hledá svoji záhadně ztracenou snoubenku, právník, specialista na případy hraničící se zákonem, a profesionální zabiják. Tři linie příběhu, které od začátku směřují k sobě, se střetnou a navzájem zkomplikují poté, co dojde k vraždě federálního svědka a únosu slavné pop star. Kvalitní akční podívaná vrcholí konfrontací postav a zároveň osobním bojem každého se svými obavami, traumaty a problémy. V ulicích Hongkongu je cítit napětí a pořádně dusná atmosféra. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudbu k filmu dělal Anthony Chue a je velice podmanivá. Režii měl Benny Chan. Čekal jsem stejný příběh nebo alespoň podobu se snímky, na kterých spolupracoval z Jackie Chanem. Je to sice kriminální snímek,ale místo akce je spíše romanticky laděný. Pár soubojů se tu však dá najít. CITÁT - Není nutný furt se držet pravidel........... Hlavní hrdina příběhu detektiv Sun, jenž hledá svou přítelkyni Fong, která záhadně zmizela před deseti lety, je stále přesvědčen že žije. Jejím hledáním je přímo posedlí. Film tak nabírá dojem psychokriminálky. Nakonec ho jeho posedlost dožene skoro k šílenství. Příběh má sice nudnější některé pasáže, ale jinak je to nádherná podívaná. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní práci ostříleného filmařského týmu spolehlivě zmařila scénáristka. Načrtnout slibné charaktery se sice podařilo, ale uspokojivě dotáhnout neméně slibnou partii s nimi rozehranou už bylo nad její síly. Je to velká škoda, protože kameře a režii nelze nic vytknout. Solidní je i obsazení s odpovídajícími výkony. Ve špatném slova smyslu ještě vyniká pouze limonádově nepřesvědčivý hudební podkres. Pěší honička uprostřed filmu patří k těm lepším akčním scénám posledních let HK filmu. To však rozhodně nejde říct o scénáři. Ten se většinu filmu tváří naprosto standardně a víceméně kompetentně. Závěrečné vyústění do ničeho o to víc zabolí. Pocitově by se to dalo shrnout asi jako "huh." s malým h. Tak moc je to nevýrazné. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nadany reziser Benny Chan mal tentokrat smolu a vyfasoval dost mizerny scenar. Zapletka je neskutocne trivialna, ale je podana strasne hlupym a prekombinovanym sposobom, kedy sa tri hlavne linie nevierohodne pretnu az v poslednych minutach filmu. Dovtedy sledujeme az prilis nesúvisiace udalosti podane velmi vlaznym nezazivnym tempom. Ani postavy nie su natolko zaujimave, aby dokazali vzbudit v divákovi zvedavosť (ustredne trio predvadze len svoj tuctovy standard) nad tym ako sa ich osudy vyvinú. Takze jedinou zachranou od totalnej nudy su akcne sceny, ktore Benny Chan uz tradicne natocil spickovo (najlepsia je nahanacka v strede filmu). Bohuzial su tu len tri, takze film si pustite najskor len raz a viackrat sa k nemu nevratite. Ale za to jedno pozretie (kvoli akcnym scenam) s rýchloposuvom v nudných pasážach určite stojí. 5/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný krimi thriller od Bennyho Chana. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý sa stále nezmieril so záhadnou stratou svojej snúbenky spred desiatich rokov, no práve počas prevozu príde o svedka, ktorého zabil prvotriedny nájomný zabijak a tak ho chce dostať. Lenže situácia je omnoho komplikovanejšia, keďže viacero vplyvných mužov má svoje vlastné plány. Spracovanie je pomerne dobré, ale dalo sa to podať aj o niečo lepšie. Určite musím pochváliť, že dej je až prekvapivo prepracovaný, sú tu tri zásadné postavy so svojou líniou, pri ktorých už čoskoro vidno, že sú viac alebo menej prepojené, no celkový obraz sa utvára len pomaly. Preto je to dosť nepredvídateľné a dej je sám o sebe veľmi zaujímavý, lenže problém je, že je to celé podané takým mdlým spôsobom, jednoducho väčšinu času to išlo dosť mimo mňa a nevedelo si ma to získať ani zďaleka tak, ako by som chcel. A to ma veľmi mrzí, lebo v tom skutočne cítiť potenciál, lenže som sa nevedel naladiť na tú správnu vlnu. No na ten slušný priemer to bez problémov stačí, kladov je tu dosť, pár scén je vydarených a ten záver som vôbec nečakal, ale milo ma prekvapil. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Film obsahuje pár výraznejších akčných sekvencií a niekoľko kratších, nájdu sa tu hlavne naháňačky alebo nejaké tie kratšie prestrelky, prípadne súboje a síce nič ma z toho nenadchlo, ale aspoň ani nesklamalo. A najlepšie je zvládnutá akcia v strede filmu, obzvlášť časť na trhovisku. S hereckým obsadením som dosť spokojný, ale trochu sklamú ich postavy. Hlavné trio v zložení Aaron Kwok, Daniel Wu a Ekin Cheng, ale nanešťastie z nich ma výraznešie bavil iba Daniel Wu v úlohe zabijaka, no poteší slušný výber vedľajších postáv ako Suet Lam, Rongguang Yu, Eric Tsang alebo Angelica Lee, takže skutočne tých známych tvárí je tu plno. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, Benny Chan je veľmi dobrý režisér, ktorý má na svojom konte viacero kvalitne zvládnutých projektov, ale tentoraz ma sklamal, vizuálna stránka je celkom slušná, ale inak si ma nezískal. Takže síce som trochu sklamaný, ale aj tak je Smrtiaca úchylka celkom zaujímavý thriller, ktorý sa minimálne kvôli obsadeniu a zvratom určite pozrieť oplatí. 60% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Více než povedené kriminální drama s několika akčními scénami. Za úspěch může lvím dílem zřejmě autorka scénáře Ivy Ho. Benny Chan je velmi nápaditý režisér, co se vizuálních vychytávek, nápadů a kompozice scén týče. Některé scény jako souboj v dešti, rvačka na ulici s masnými krámky, Hong Kong za bouře, meditace se sbírkou soch buddhy a jiné mi uvíznou určitě v paměti. Charaktery jsou uvěřitelné vytvoříte s i knim vztah působí jejich osudy na Vás. A hlavně potěší, že to nebylo předvídatelné, ale docela překvapivé, zejména závěr. Linie příběhu od začátku směřují k sobě, byť celou dobu to vypadá, že nemají nic společného. Akční scény jsou na vysoké úrovni, i když spíše , než na akci a napětí se připravte na pořádně dusnou atmosféru a konfrontace postav a jejich obav, traumat, problémů. Angelica Lee tu má vedlejší roli, ale působí v ní přesvědčivě, Aaron Kwok ztvárnil deprimovaného policistu velmi dobře a Ekin Cheng hraje dosti věrohodně slizkého právnka, byť tu má minimum prostoru. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru v listopadu 2005 na Filmovém festivalu Goldem Horse v Taiwanu v Číně. Získal zde cenu za nejlepší kameru, nejlepší střih a herec Aaron Kwok cenu pro nejlepšího herce. (Terva)

Reklama

Reklama