Reklama

Reklama

Keď tínedžer Loomis (Milo Ventimiglia) a jeho dvaja priatelia prídu za záhadných okolností – a navyše extrémne brutálnym spôsobom – o život, jeho sestra Emma (Lauren Lorbeck) nájde v jeho počítači mimoriadne realisticky pôsobiacu 3D-hru s titulom Stay Alive (Ostaň nažive). Keďže nechce mať vo svojom byte nič, čo by jej pripomínalo bratovu smrť, daruje hru jeho najlepšiemu kamarátovi Hutchovi (Jon Foster), ktorý zistí, že hra vychádza zo skutočného príbehu „Krvavej grófky“ (Maria Kalinina), šľachtičnej zo 17. storočia, ktorú príšerne mučili a nakoniec zavraždili – a ktorá sa potom ako duch, teda aspoň podľa legendy, nemenej krutým spôsobom pomstila svojim trýzniteľom! Netrvá dlho a Hutch a jeho priatelia hre úplne podľahnú temnému kúzlu hry, pretože každý z jej hrdinov vyzerá ako dokonalé virtuálne dvojča niekoho z nich! Čím ďalej sa v hre dostávajú, tým šokujúcejšie a jasnejšie je poznanie, že budú za svoju trúfalosť musieť zaplatiť privysokú cenu: „Krvavá grófka“ je im totiž v pätách a pokračuje vo svojej nemilosrdnej pomste! Keď zabije niektorú z postáv v hre, zomrie i hráč, ktorý k nej patrí, v reálnom svete – a navyše rovno brutálnym spôsobom! Priatelia umierajú jeden po druhom – a tým, čo sú zatiaľ nažive, pomaly dochádza čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $23,086,480Tržby Celosvetovo $27,105,095Tržby za predaj DVD v USA $13,246,074 //počet predaných kusov 843,435║ Toto bol teda riadny kopanec, najprv príde otrasná počítačová animácia, som sa ľakol že takto urobili už celý film ale aj potom keď ide o hraný film to nebolo o nič lepšie, tuctový dej, tuctové lakačky... či že ďalšia infatílna zbytočnosť, ktorá sa obtrie o meno Bathory. /15%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Arogantní, směšná a naivní hororová břečka, ve které "hráči" nosí ohnuté kšilty, absolutně jim scházejí neurony, které se starají o logické uvažování a používají výhradně počítače od Alienware... jednoduše výsměch pro všechny - od hráčů, přes hororové fandy až po běžné diváky. Pokud nemáte vyloženě náladu se dobře pobavit nad neschopností tvůrců a zoufalou snahou natočit horor v mantinelech PG-13 ratingu, držte se od tohohle počinu dál a... zůstanete naživu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina, která s hrou má asi společný maximálně název a vlastníka licence. Stupidní děj, který je ještě doplněn rádoby herním prostředím... Žádná hvězdička v hereckém obsazení a dokonce ani žádná polonahá modelka. Kam ten svět spěje.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tvůrci oprášili devadesátkové horory o zlých počítačových hrách (Arcade, Brainscan), ale stejně jako jejich předchůdci dojeli na vlastní nenápaditost výletů do virtuálna, vražd i toho mezitím. Napsané snad za víkend, natočené rutinně a nevýrazný hezoun v hlavní roli taky nepomáhá. Jestli chcete atmosférický výlet do virtuality, pusťte si raději eXistenZ. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Horror, který se utápí v nelogice a klišé...tohle by měl být oficiální text distributora (bo je to sakra pravda)....mrkněme se tedy horrůrku odehrávajícího se ve videoherním prostředí tak trošku blíž na zoubek: Ve filmu máme skoro samé HC-gamery, kterým není nic cizí (dokonce ani "Hyper-Blastery" v Silent Hill 4....být Konami, tak na tvůrce podám žalobu za to, že se jméno hry objevuje v tomhle shitload filmu....a za ty Blastery bych je žaloval tím tuplem....bo je to prostě kurva nesmysl, chtěl bych vidět, kde by se v SH objevily nějaké posrané blastery!), tito gameři se náhodou přes svého mrtvého khemika dostanou "high-end-next-century-gen" pařbě, která je všechny nakonec zabíjí....jeden gameřík (Cody "I-am-teh-haxoor" Banks) tady plive věty, které slýcháme od blbců, kteří o compech a netu slyšely jen z TV NOVA (například:"Dneska musím být doma, abych si stáhl film, který půjde zítra do kin"...no zabít), kdy potom v závěsu hledá informace na vyhledávači, tak trochu dost podobnému stránkám alik.cz ....ono druhý z těch gamerů si v pohodě surfuje na stránkách policejní databáze, dělané ve flashi (!!!) a v klidu si tu listuje ve fotkách z místa činu a snad i z pitvy...jo a taky si tam čte policejní hlášení, dříve na to vždycky potřebovali hackery...ale holt jsme asi v "high-end-next-century-gen" době, tak co. No serte na to a raději si to stáhněte "den předtím, než to půjde do kin"...i když nevim jestli to vůbec do kin půjde a jestli má cenu to vůbec stahovat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok "Stay Alive", ktorý bol u nás distribuovaný pod názvom "Bathory: Pomsta krvavej grófky", patrí do kategórie nízkorozpočtových teenagerských horrorov. V roku 2006 ho natočil začínajúci, neskúsený režisér William Brent Bell. Scenár o hráčoch desivej počítačovej hry, ktorí v prípade prehry prídu v reálnom svete skutočne o život nie je nijak zvlášť originálny, ani kto vie ako zaujímavý. Napriek tomu všetkému som sa pri tomto titule celkom dobre odreagoval. Občas mi takýto béčkový horror padne vhod. ** ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Víc takových filmů. Děj, jehož součástí je videohra, na mě působí vždycky značně atraktivně a tenhle se docela povedl. Hru samotnou bych si s radostí zahrála, graficky i atmosférou vypadala na slušně hratelný survival (připomělo mi to Obscure), herci nebyli nejhorší (Jimmy Simpson a Frankie Muniz mi jsou dost povědomí a dámské obsazení mi přišlo celkem přitažlivé) a Čachtická paní? Ta mě nikdy nezajímala a hle, tady jsem jí v pozici vraždící postavičky zkousla daleko lépe, než třeba v Jakubiskově onanii. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

za žiadnych okolností nepozerajte tento horor, lebo zomriete. od nudy a od toho, aké príšerné to je. prekračuje to už aj "zábavnej" príšernosti... kto dáva peniaze na také filmy? a kto vyrába také filmy?! čsfd by mala pre túto kategóriu dať kategóriu ešte horšiu ako odpad... čo je ale najvtipnejšie: amíci si k tomuto hororu požičali grófku alžbetu báthory a urobili z nej američanku... "the game played itself!"... stay away! ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo úplne hrozné!Rád by som napísal čo tomu chýbalo,ale tomu chýbalo snad všetko.Úplne nelogická"sračka"umocnená na druhu!Ešte som nepoužil vulgarizmus vo svojích komentároch(alebo sa snažím nepoužiť),ale tuna som vážne musel!Nato sa nedá divať,vopred Vás varujem-radšej nie..!Stratíte 85min. života!!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem celkem překvapený. mě osobně se film docela líbil. Sice nejde o žádné veledílo, ale děj pěkně odsýpal a já se místy i dost pobavil. Hra vypadala sice zajímavěji než ostatní děj, ale já bych si jí z radostí zahrál. Herecké výkony jsou na průměrné úrovni stejně jako speciální efekty. Je to taková oddechovka, kterou si jednou za čas pustím rád znova. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Myslím, že rodiče teď mají v rukách dobrou zbraň v boji proti nadměrnému vysedávání svých ratolestí u počítače. Ne, teď ale vážně. Stay Alive není kdovíjak objevná záležitost, místy zdatně opisuje od žánrových kolegů a chování postav může občas vyvolávat úsměvy. Na druhou stranu však potěší sympatickým hereckým obsazením, slušným zpracováním a v neposlední řadě jsem si všiml i několika zajímavých nápadů. Je docela škoda, že Stay Alive působí tak hrozně béčkově, čímž je už předem odsouzeno k nízkým hodnocením a předním místům v regálech videopůjčoven hned vedle filmů Uweho Bolla. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady to odnesla opět Bathoryovic Bětuše, kterou tentokráte poslali nejen za Atlantik pracovat jako plantážnici, ale rovnou i do videohry, skrze kterou řádila. Občas jsem měl doslova pekelnou potíž pochopit pravidla, kterých se americko-uherská hraběnka drží a podle kterých straší, což platí dvojnásob pro závěrečnou zúčtovačku, která probíhala naprosto bez ladu a skladu. Herci pochopitelně stáli za starou belu a jedinou osobu s talentem, Adama Goldberga, nechali pro jistotu odkrouhnout hned ze začátku, takže ani v tomhle směru Stay Alive nezabodovalo. Dá se vlastně říct, že jediným pozitivem je atmosférický začátek, což bylo poprvé a naposledy, kdy se o atmosféře dalo mluvit, a pak i další záběry ze hry, kterou bych si s chutí rád zapařil. Ale víc nic. 15% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Propojení hororu s počítačovou hrou mohlo být táááák dobré... a místo toho je tu Alžběta Báthoryová, růže, co vás učiní nesmrtelnými, a... a to je vlastně všechno. Dávám tři hvězdy, protože tenhle typ her (a teda částečně i hororů) mám ráda. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, který mě pobavil svou tupostí. Příběh o partě pařanů, kterým se do ruky dostane hra trochu více interaktivnější, než by oni sami chtěli, je zoufale předvídatelný a to, co divák ví po dvaceti minutách, pařánkům trvá hodinu a půl. To vše je vydatně podpořeno zoufalými hereckými nevýkony, díky čemuž jsem měl chuť všechny ty postavy vyzabíjet sám (tato antipatie téměř dosahovala mých antipatií vůči třem idiotským výletníkům v Blair Witch). Ta jedna hvězdička je za hororový úvod, který měl opravdu atmosféru, dokud se děj nepřepl na živé figury, a za smrt jedné z postav, u které jsem se málem udusil smíchem. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

"Palec" hore za slovenský názov..a palec dole za nudný, nekrvavý horor plný prehrávajúcich hercov, "atmosféry", nevyužitého konceptu a proste jednej veľkej kraviny... ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Filmek, který je na začátku velice svěží a určitě navnadí spousty počítačových hráčů. Úvodní představení hry Stay Alive je celkem sugestivní a vskutku máte pocit, že protagonisté hrají nějakou poctivou počítačovou akci. S každou další uběhnutou desetiminutovkou ze stopáže se však začínáte čím dál více nudit, až vás naprosto přestane zajímat, cože se to vlastně na plátně odehrává. A nakonec byste nejradši popadli pořádnej joystick, respektive virtuální baseballku a vytvořili byste nejvyšší skóre v rozlousknutí hlaviček tvůrců filmu, kteří vypustili do světa takovou zvadlou filmovou břečku... ()

Reklama

Reklama