Reklama

Reklama

Bílý drak

  • Hongkong Xiao bai long qing hai fan bo (více)

Obsahy(1)

Akční film ve stylu Klanu létajících dýk s prvky bojového umění a stylizovaných akčních scén. Mladá aristokratka se zamilovala do prince z císařské rodiny. Úplnou náhodou si osvojí dovednosti bojových umění Bílého draka. S novou nabytou silou pochopí, že konání dobrých skutků pod jménem Malý bílý drak má jisté výhody. Když se dozvídá, že proslulý vrah Chicken Feathers má v plánu zabít jejího milovaného prince, pokusí se tomu zabránit tím, že zabijáka dostane první. Po několika neúspěšných pokusech v ní ale začíná pozvolna růst pochopení a soucit se slepým zabijákem. Právě její rozhodnutí pomáhají odkrýt skutečné spiknutí, které se skrývalo za atentáty na prince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako jedna velká parodie na Tygra a draka a podobný kung-fu létací filmy, ale občas se dají v příběhu najít i celkem normální pasáže, který jsou i mírně dramatický, takže to neni jen taková blbina, ale když už se film ponoří do tý parodující polohy, tak to teda stojí fakt za to, někdy jsou to skoro až geniální nápady, obzvlášť mě pobavil přesun schopností a nebo nejsilnější bod slepýho vraha. Krom toho Cecilia Cheung je, po Ziyi Zhang, asi druhá nejhezčí bojovnice. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá historická komédia. Má dobrý príbeh o mladej žene z vyššej vrstvy, ktorá sa zamiluje do princa, pričom vie, že ani ona mu nie je ľahostajná a navyše sa jej podarí získať znalosti najvyššej úrovne bojových umení, pomocou ktorých robí dobré skutky. Ale keď sa dozvie, že princa má v pláne zabiť slepý nájomný zabijak, chce mu v tom zabrániť, ale časom zisťuje, že v skutočnosti nie je taký, ako si myslí a kvôli spoločným zážitkom si k sebe nájdu cestu. Spracovanie nie je ničím výnimočné, ale nemám s ním väčší problém. Film je dosť krátky, takže tu nie je žiadna možnosť nudiť sa, prvá tretina pôsobí takým parodickým štýlom na podobné filmy, hlavne na tri najzásadnejšie v posledných rokoch, teda Tiger a drak, Hrdina a Klan lietajúcich dýk, určite sa to dalo podať aj lepšie, ale pozerá sa na to dobre, ale viac mi sadla stredná časť filmu, ktorá sa venuje spoločným chvíľam hlavnej hrdinky a zabijaka, má to takú príjemnú atmosféru a celkovo sa mi to páči, len škoda, že po tej hodine filmu už celková zaujímavosť upadne, síce stále to nie je zlé, ale už som to dopozeral len zo zotrvačnosti. Po stránke akcie som celkom spokojný. Je to len predsa skôr paródia a tak sa tu žiadna plnohodnotná akčná scéna nenájde, ale svoj účel splnia a je zaujímavé pozrieť si nejakú parodickú variáciu na známe scény zo spomínaných troch filmov. A čo sa týka humoru, tak ani nie je moc čo chváliť, žiadna výraznejšie vtipná scéna tu nie je, ale aspoň neprechádza do trápnosti, stále sa drží na obstojnej hranici a pár nápadov je aj celkom vydarených, hlavne prenos vedomia bojových umení. Herecké obsadenie sa mi páči, skvelá Cecilia Cheung, zaujímavý Francis Ng a plno známych tvárí vo vedľajších úlohách, z ktorých zaujme hlavne Andy On. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, síce Wilson Yip má na svojom konte aj neporovnateľne lepšie filmy, ale aj toto je dobrá práca. Keby bol celý film ako stredná časť, tak dám s radosťou ešte o stupeň lepšie hodnotenie, tá sa mi páčila, zvyšok už taký dobrý nie je, ale za aspoň jedno pozretie tento film určite stojí. Príjemná mierne nadpriemerná zábava. 63% ()

Phobia

všechny recenze uživatele

To byla ale srandovní pohádka! Do hlavní mužské role měli obsadit Leslieho Nielsena, ovšem jinak ta parodie byla dokonalá... nebo to nebyla parodie? Popravdě nevidím rozdíl při srovnání s ostatními žluťáckými akčními "historickými" velkofilmy: popírání fyzikálních zákonů, ujeté chování postav, jeden ksicht jako druhý, srandovní kostýmy, divná hudba, trapný dabing... zapomněla jsem na něco? Kolik "Bílý drak" dostal Oscarů? Viděla jsem jen fascinujícím způsobem debilních 10-15 minut, odpustím si tedy hodnocení. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak podobní jeden druhému jsou si lidé s protáhlýma očima, tak stejná je hudba provázející jejich příběh. Jak obtížné je rozeznávat jednotlivé herce, tak složité je přenést se nad vlezle jednoduchý hudební motiv, který krade veškeré ostatní soustředění. Ani Bílý drak u mě nespustí vlnu euforie z východní filmové tvorby. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo sakra divné... Na jednu stranu nehorázně stupidní, na druhou stanu hodně netypické a jako celek navíc docela zábavné. Když pominu několik opravdu ulítlých (respektivě silně nablblých) scén, jsou to dvě a půl.;-) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ne že by tam nebyly vtipné momenty, nebo akční složka nebyla dostatečně propracována, ale je tam dost hluchých míst, kdy jsem se nudil. Ovšem některé fóry jsou super, nemluvě o tom, že Cecilia Cheung patří k nejkrásnějším ženám na světě. Tři hvězdy jsou oprávněné, ale bylo to těsně. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš pohodová než třeskutě vtipná nebo akční, současně ovšem kouzelně ujetá parodie, která dokáže znalému divákovi udržet úsměv na tváři od začátku do konce a občas ho přinutí k hlasitému smíchu některým obzvláště povedeným vtipem. Ať už si utahuje z žánrových klišé, tematických stereotypů nebo roubuje současnost do historického filmu a nechá zamilovaný pár jezdit po pláci na kolečkových bruslích, krmí hrdiny McHouskou, provádí upload bojových schopností, nebo je nechá nakupovat v butikových chýších značkové kabelky omezených sérií. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jestli jsou všechny ťamanské filmy podobného ražení, no pár jsem jich viděla, tak mě Klub jihokorejských filmů mine jak stamiliónová výhra v pokeru a jak jsme si blízko!? O parodii, dějové sračce a lítacích nudných opakovačkách už raději pomlčím. Hvězdu si zaslouží jediná vtipná sekvence - pozitivní test psaný ručně. Jo a hezky srozumitelné závěrečné titulky, přibližně stejně rozumím celé východoasijské kultuře. Až k nám podle předpovědí dorazí, těšme se, to bude teprve nářez... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Parodie na létající bojové filmy, jenomže nepříliš dobře rozvržená. Parodické pasáže převládají na začátku, ale pak se scénář kloní stále k větší dramatičnosti a ke konci už máme jen další odvar malebného kopání do sebe ve vznášejícím se peří (místo listí nebo bambusů). Spousta nelogičností, nesmyslného jednání a neopodstatněných zvratů. /3. 12. 11./ ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Pokud film berete jako pohádku, tak nějaké ty hvězdičky přidejte... Člověk by mohl od akčního filmu čeka trochu více... :-D ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se smát nebo brečet nad tímto počinem. Mám to brát jako pouhý joke? Vážně nevím, co si myslet, protože tam je pár pasáží, které se tváří vcelku seriózně. Na druhou stranu drahý K.P. se 80% filmu tváří a chová jako mentálně postižený, oužasná Fénix se 90% času chová jako rozmazlený spratek. Plus oužasné scény, kde vám penisem přelámou nohy. No nevím, asi zůstanu skeptická... ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Jak film Bílý drak nejlépe charakterizovat? Je to je originální akční romantická komedie stylizovaná do polohy Tygra a draka. Nápad obohatit scénář nejen o parodii na tyto filmy, ale i na současnou společnost (fast food, shop centra atd.), vyšel režisérovi Wilsonu Yipovi skvěle. Není toho přespříliš, takže komedie nesklouzává do polohy trapnosti. Navíc chemie mezi hlavními hrdiny také funguje bezvadně, i stopáž je tak akorát, aby utáhla daný námět. Prostě příjemná a vtipná podívaná. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Romantická komická pohádka z blíže neurčené doby Číny, kde uprostřed středověkých kulis a oblečení existují butiky, kolageny proti akné, žemle od McD, chemické pokusy usvědčující vraha, kde se princ s hlavní hrdinkou prohánějí na kolečkových bruslích po paláci a hrají tenis. Nechybí tradiční "kung-fuovské" souboje, ani padouch. Ústřední motiv pohádky by měla být láska - tady postupně vzplanula mezi krásnou Bílou dračicí, které předala své schopnosti její teta (pomocí uploadu) a slepým a úchylným Slepičím pírkem, vášnivě milujícím flétnu a slepice. Zpočátku ho ona samozřejmě nemůže vystát, ale během doby, kterou je u něj nucena strávit, si na jeho ujetost začíná zvykat. Pak je tu hodný princ, který si ji chce vzít. Tradiční schéma v netradičním pojetí, které ale není celou dobu tak zábavné, jak se může zdát. Příliš mě to nebavilo. Zajímavé zpestření, to určitě, ale je to typ filmu, který mi stačí shlédnout pouze jednou. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na Tygra a draka a Klan létajících dýk. Protože mám ráda jak tyto bojové filmy, tak i parodie, tak mi film skvěle sedl. Původně jsem sice chtěla dát 4 hvězdičky, ale přece jenom se tvůrci neubránili několika hluchým místům, což je škoda. Jinak ale musím říct, že se Bílý drak velice vyvedl po vizuální stránce - nádherné kostýmy, kulisy, prostředí a barvy! V tomto ohledu by zde byl velký potenciál i pro "seriózní" film. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Ajaj tak tenhle šálek kávy si v kavárně už neobjednám, něco mezi parodií, komedií a akčním snímkem a tenhle mišmaš je ve své celkové podobě nefungujícím hovňouskem, který ani nepobaví a ani oku nezalahodí. Navíc by se pan režisér měl sebrat a jet se do Westminsteru omluvit Issaacovi, za ty zločiny proti gravitaci. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Bílý drak“ rozhodně NENÍ typický plnohodnotný akční film. V podstatě je to taková roztomilá, mírně nevyrovnaná, zato v některých okamžicích nadmíru vtipná dobrodružně - romantická pohádka. A není to pohádka jen tak ledajaká: Jedná se o svěží dílko made in Hong Kong, které si rozmarně a láskyplně utahuje z akčních wuxia filmů, z čínské historie i současnosti - a ze všeho, co se mu připlete do zorného úhlu. A přes několikerá klopýtnutí mu to jde překvapivě dobře ... Slabší 4* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film prezentován jako parodie, možná bych dal hvězdy tři. A kdyby mě oficiální obsah distributora připravil na to, že budu sledovat zvláštnosti čínského humoru, pak i čtyři. Ale tak se nestalo, takže jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, co že to má být. Hrdinka, která koná dobro jen proto, aby neměla jebáky, koncert zakončený výstupem jako od nějaké trash kapely... . Prostě jsem na to nebyl připravený a už jsem to nerozdýchal. Po půl hodině jsem klidně přepnul na jiný program, takže ty dvě hvězdy jsou pouze za cca 35 min. filmu. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se už dlouho nezasmál. Pro mě větší zábava než Kung-fu mela. Je to taková báječně ujetá šílenost, která skoro nemá hlavu ani patu. A teď už jdu sníst nějaké to ptačí hnízdo. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda nebrat. Doufám, že tohle není nějaká novodobá vlna filmu, které sem jdou od japončíků (z Honkongu), protože to by mě opravdu vůbec nepotěšilo. Jedinou hvězdičku si zasloužili celkem drsně, ale zároveň komicky udělané souboje jinak hrůza a děs. Poznámka na závěr: Přenos schopností je opravdu originálně udělaný, ale nějak se mi zdá, že tento film na velké množství těchto vtipných vložek to myslel až moc vážně a proto tak nízké hodnocení. ()

Reklama

Reklama