Reklama

Reklama

Bílý drak

  • Hongkong Xiao bai long qing hai fan bo (více)

Obsahy(1)

Akční film ve stylu Klanu létajících dýk s prvky bojového umění a stylizovaných akčních scén. Mladá aristokratka se zamilovala do prince z císařské rodiny. Úplnou náhodou si osvojí dovednosti bojových umění Bílého draka. S novou nabytou silou pochopí, že konání dobrých skutků pod jménem Malý bílý drak má jisté výhody. Když se dozvídá, že proslulý vrah Chicken Feathers má v plánu zabít jejího milovaného prince, pokusí se tomu zabránit tím, že zabijáka dostane první. Po několika neúspěšných pokusech v ní ale začíná pozvolna růst pochopení a soucit se slepým zabijákem. Právě její rozhodnutí pomáhají odkrýt skutečné spiknutí, které se skrývalo za atentáty na prince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda nebrat. Doufám, že tohle není nějaká novodobá vlna filmu, které sem jdou od japončíků (z Honkongu), protože to by mě opravdu vůbec nepotěšilo. Jedinou hvězdičku si zasloužili celkem drsně, ale zároveň komicky udělané souboje jinak hrůza a děs. Poznámka na závěr: Přenos schopností je opravdu originálně udělaný, ale nějak se mi zdá, že tento film na velké množství těchto vtipných vložek to myslel až moc vážně a proto tak nízké hodnocení. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Ajaj tak tenhle šálek kávy si v kavárně už neobjednám, něco mezi parodií, komedií a akčním snímkem a tenhle mišmaš je ve své celkové podobě nefungujícím hovňouskem, který ani nepobaví a ani oku nezalahodí. Navíc by se pan režisér měl sebrat a jet se do Westminsteru omluvit Issaacovi, za ty zločiny proti gravitaci. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film prezentován jako parodie, možná bych dal hvězdy tři. A kdyby mě oficiální obsah distributora připravil na to, že budu sledovat zvláštnosti čínského humoru, pak i čtyři. Ale tak se nestalo, takže jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, co že to má být. Hrdinka, která koná dobro jen proto, aby neměla jebáky, koncert zakončený výstupem jako od nějaké trash kapely... . Prostě jsem na to nebyl připravený a už jsem to nerozdýchal. Po půl hodině jsem klidně přepnul na jiný program, takže ty dvě hvězdy jsou pouze za cca 35 min. filmu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš pohodová než třeskutě vtipná nebo akční, současně ovšem kouzelně ujetá parodie, která dokáže znalému divákovi udržet úsměv na tváři od začátku do konce a občas ho přinutí k hlasitému smíchu některým obzvláště povedeným vtipem. Ať už si utahuje z žánrových klišé, tematických stereotypů nebo roubuje současnost do historického filmu a nechá zamilovaný pár jezdit po pláci na kolečkových bruslích, krmí hrdiny McHouskou, provádí upload bojových schopností, nebo je nechá nakupovat v butikových chýších značkové kabelky omezených sérií. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na Tygra a draka a Klan létajících dýk. Protože mám ráda jak tyto bojové filmy, tak i parodie, tak mi film skvěle sedl. Původně jsem sice chtěla dát 4 hvězdičky, ale přece jenom se tvůrci neubránili několika hluchým místům, což je škoda. Jinak ale musím říct, že se Bílý drak velice vyvedl po vizuální stránce - nádherné kostýmy, kulisy, prostředí a barvy! V tomto ohledu by zde byl velký potenciál i pro "seriózní" film. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama