Reklama

Reklama

Úpis

  • Čína Wu ji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční drama, na jehož vzniku se produkčně podílely Čína, Hongkong, Japonsko a Jižní Korea, natočil režisér Kaige Chen (tvůrce filmu Sbohem, má konkubíno). Mocná kouzelnice splní přání chudé siroty. Musí však za to zaplatit vysokou cenu - nepotěší ji láska, dokud řeky nepotečou do kopce, čas nebude běžet pozpátku a smrt se nevrátí k životu. Z dívky se stane krásná a bohatá princezna Qingcheng (Cecilia Cheungová), zahrnovaná obdivem a láskou, ale každého muže, pro něhož ztratí srdce, potká strašlivá smrt. Když se do ní zamiluje otrok Kunlun (Dong-kun Jang), princezna se bojí, že ho potká stejný osud. Ale Kunlun dokáže běžet rychleji než vítr. Bude tento dar a jeho láska stačit na to, aby se naplnila věštba? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Seti 

všechny recenze uživatele

Čínská fantasy love story, která se diváka snaží podmanit především audiovizuálním zpracováním, což se jí v plné míře daří jen v té audio části. Hudební doprovod je totiž naprosto úžasný a od teď mě při hledání definice hudebního ztvárnění nešťastné love story vždy napadne Klaus Badelt a The Promise. Vizuální stránka už na tom bohužel tak dobře není a Chen své výrazivo utápí ve zbytečném množství nepříliš dobrých počítačových efektů. Ve srovnání s The Promise musí člověk ještě více ocenit vizuální dokonalost Yimouových filmů. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nehorazne nepovedena a nesikovne natocena vypravna fantasy v asijske produkci. Kde jsou ty casy, kdy se v kinach promital zanrove podobny Hrdina a Tygr a drak, i kdyz Upis je vice fantaskni a fylozoficky ladeny. Nekompaktni akci i dej nepodpori ani triky, ktere jsou komicky trapne. Ztrata casu a nervove vyrovnanosti u amiciozniho snimku boli dvojnasob. 30% ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nadprůměrný film, který však trpí neduhem mnoha obdobných asijských filmů poslední doby, tedy absurdním příběhem a přílišným fantasy zpracováním. Přestože zejména v závěru napravuje co se dá, tak to nestačí. Často vše působí příliš uměle, vykonstruovaně a přehnaně. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Úžasné audiovizuální zpracování lehce trumfne chabý děj a místy otřesné digitalní efekty, ale to vše jen potvrdí celkem stylovou béčkovost tohodle filmu. ()

system 

všechny recenze uživatele

Nadherna vyprava, nadherne kostymy, nadherna Cecilia Cheung:-). Ac v nekterych pasazich (hlavne v tech trikovych a ve scenari) film pokulhava, nemohu jit s hodnocenim pod 70%, uz jenom kvuli tomu nadhernemu (to slovo jsem dlouho nepouzival) vizualnimu pojeti a nebo proste jenom proto, ze pohadka obcas neuskodi:-) ()

from 

všechny recenze uživatele

Mám rád takové eposy, ale v tomto bylo na můj vkus až moc lítání a podobně. Po filmu Tygr a drak nebo Hrdina to bylo pro mě velké zklamání. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

vizualni pecka s uzasnyma davovyma scenama a spickou asijskeho hereckeho nebe..ktere tvori velky mix vizualnich orgii bez spetky scenare:) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Absolutne rychly manik a podivny svet cinskeho sveta, kde to kypelo pocitacovymi efektmi ma moc neoslovil, ale ani nesklamal. Len mi to obcas vyzeralo troska prehnane a nie moc zaujimave. Dobra scena bol ten utek pred bykmi a to by aj asi bolo vsetko. Dej sa pomalicky vyvijal pomalym tempom, kde to obcas zaskripalo nie moc vkusne podanymi scenami v nejakych usekoch filmu, bez ktorych by sa tento film aj zaobisiel. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Vizuálně sQělé. Herci snad byli celý film na lanech a měl jsem pocit, že pokud by došlo na nějaký milostný akt (který by nejspíš proběhl během levitace :-), bylo by to něco, co by posunulo zavedené představy o těchto scénách. Jen si představte hrdinu, který při předehře vystřihne trojité salto s pěti vruty ala Aleš Valenta a dopadne na svou milovanou... Příběh mě během filmu tolik neoslovil, ale jeho závěrečné vypointování už má něco do sebe. ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Hodně sem rozmýšlel, jak ohodnotit. Film má nádhernou vizuální stránku, ale je barevně příliš přeexponovaný. Ukazuje úchvatné scenérie, ale občas to příliš zavání počítačovou grafikou. Předvádí pěkné bojové(létací) scény, které už sme ale mohli vidět snad stokrát. Nabízí zápletku, ve které se vzásadě těžko hledají nelogičnocti a nesmysly. Naneštěstí se autoři snali vystavět na tolika zásadních věcech, o každé z ních by se dal natočit samosatný film - osudovost, čest, milostný trojúhelník, cestování časem - nelze se pak divit, že vznikl jakýsi paskvil. Jsem si jistý, že někomu se bude snímek líbit a jiný ho bude nesnášet. Ve jednoduchosti bych ho přirovnal k Tygru a drakovi kříženém Pánem Prstenu a Nekonečným příběhem. ()

Dr.SMoG 

všechny recenze uživatele

Moooc pěkné.... místy sice moc kýčovité, ale i tak je to pastva pro oči... Klan létajících dýk je lepší, ale dost se to tomu podobá. Kratší stopáž by filmu neuškodila, ale nenudil jsem se. ()

armin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film z vlny nových asijských eposů o lásce a bojovém umění... tento snad až s přílišnými ambicemi, jak po vizuální, tak i po formální a dějové stránce, výsledek na mě působí poněkud rozpačitě, chen kaige už dokázal, že má na mnohem mnohem víc... hezky se na to dívá, ale vizuální stránku bych oproti ostatním moc nepřeceňoval, alespoň mě tedy nepřesvědčila a slovo věrohodnost mi ani nepřišlo na mysl - to spíše přeplácanost, průměrný děj je pak "nakopáván" množstvím všemožných zvratů a konec je na můj vkus přeslazen... přesto příjemná, romantická a celkem nenáročná podívaná o nešťastné lásce v čele s cecilií cheung ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama