Reklama

Reklama

Lovec dinosaurů

(TV film)
  • Kanada The Dinosaur Hunter (více)

Obsahy(1)

Třináctiletá Julie a její starší bratr žijí na farmě, kde se během několika málo dní strhne doslova "archeologická horečka", která zasáhne úplně každého! Dobrodružství ve stylu Jurského parku provede pravěkem celou vaši rodinu. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

tron 

všechny recenze uživatele

„Volal by sa David.“ Som už veľký chlapec, napriek tomu ma stále niekedy zaskočí nepredvídatelnosť niektorých filmov, resp. ich producentov resp. distribútorov, resp. všetkých spolu. Čo čakáte od filmu, ktorý sa volá LOVEC DINOSAUROV, na plagáte má chlapíka á la Indiana Jones a za jeho chrbtom počítačového Tyranosaura Rexa ako z JURSKÉHO PARKU? No samozrejme niečo o tom, že v skutočnosti niekde na svete, najlepšie na Amazonke, existujú miesta, kde dodnes prežívajú dinosaury a skupina dobrodruhov v čele s „niekým ako Indiana Jones“, po nich pátra. Určite nečakáte citlivý príbeh zo začiatku 20. storočia, kedy do zaspatého poľnohospodárskeho amerického mestečka prichádza štátom poverený muž, ponúkajúci miestnym obyvateľom za nájdenie kompletnej kostry T-Rexa vysokú odmenu. Neuvidíte žiadneho živého dinosaura, ak nerátame asi desať sekundovú „víziu“ chlapca z prológu, ale sledujeme vyložene civilný príbeh dvoch mladých súrodencov na pozadí ťažkej doby, ktorým sa nevyhýbajú ani tragické životné okamihy. Scenár je síce hrozný (afroamerická „veštkyňa“ raz veci „vidí“, potom zasa nie, potom zasa áno – ako sa kedy hodí scenáristovi), ale atmosféra je veľmi fajn a herci (detskí i dospelí) tiež. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To je co za blabol napisany v obsahu filmu? To nemyslia vazne, ze to bolo dobrodruzstvo v style Jurskeho parku. Ani omylom, nic tam nebolo podobne, akurat, ze tam hladali kostry dinosaurov a ja som si myslel, ze to bude o love dinosaurov, co sa take nic nekona, co je dost skoda:( Bola to obycajna drama. Nedajte sa pomylit obalom, ktory skor vyzera nieco na sposob Indiana Jones. Rodinny film pre kazdeho, co nie je moj pripad:) ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Podle přebalu i názvu by člověk mohl očekávat nějaké akční dobrodružství s monumentálními triky, ale skutečnost je daleko skromnější. Jedná se o film pro děti o dětech, které hledají kostru dinosaura v polovině minulého století. Jejich zájem o ni vyvolá příjezd archeologa, který za kompletní nález nabízí závratných 500 dolarů, čímž vyvolá dinosauří horečku. Děti v tom vidí šanci jak zachrínit jejich skomírající farmu a veškerý voný čas tráví jeho hledáním. To jim komplikuje jiný archeolog, který za kostru chce získat za každou cenu. Pro děckého diváka to může být vcelku zajímavé dobrodružství, ale dospělému nemá krom předvídatelnému příběhu příliš co nabídnout. 40 % ()

TomJ 

všechny recenze uživatele

Vacsina ludi, co tento film videla alebo si ho len pozrie asi caka/la nieco uplne. Varujem vsetkych vopred, ktori cakaju minimalne Spielbergove triky a 'lov dinosaurov'. O ziadny lov totiz nejde. Je to 'iba' dojemny pribeh o dvoch malych detoch na zaciatku 20.storocia v USA, ktore sa stretnu s tzv. 'lovcom dinosaurov'. Ten je vsak iba kopac, ktory hlada skameneliny kosti!!! Takze ak niekto cakal adaptaciu hry Dinosaur Hunter: radsej sa vzdialte na mile prec! ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Tohle není o dinosaurech, ani o kopání fosílií. O čem to je? Absolutně o ničem co by normálního člověka mohlo zajímat. ()

Anakikin 

všechny recenze uživatele

Citlivý příběh dvou sourozenců, který se odehrává v časech hospodářské krize v jedné malé vesnici v USA, kam přijíždí paleontolog McCabe s nabídkou odměny za nalezení zachovalé kostry T-Rexe. Vesničku následně pohltí "zlatá" horečka, kdy se vykopat dinosaura najednou snaží skoro každý včetně faráře, který zpočátku existenci prehistorických tvorů odmítá připustit. Na místo přijíždí také padouch v podání Christophera Plummera, který za kostru nabízí dvojnásobnou částku, ale zároveň se neštítí ani případné krádeže nálezu. Příběhu kromě lehké dramatičnosti nechybí ani dojemné scény a rovněž tak jemný humor. Celkově se jedná o až nečekaně ucházející film. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka z žánru pro děti a mládež, ale i dospělí si přijdou na své. Podle názvu jsem čekal něco jiného, ale nakonec jsem byl rád že to není o nahánění Rexe s AK 47. Příjemný film když nemáte co dělat a venku třeba prší. ()

Reklama

Reklama