Reklama

Reklama

Kate Holbrooková je věčně podrážděná osamělá manažerka, která celý život dávala kariéru na první místo. Teď, když je jí sedmatřicet, se konečně rozhodla mít dítě. Brzy však zjišťuje, že má velmi malou šanci otěhotnět, a proto chce ze zoufalství využít služeb náhradní matky. Její upjatý svět je záhy převrácen naruby, když si najme praštěnou a naivní Angie. Kate se ji snaží převychovat, netuší ale, že její uměle oplodněné vajíčko se neujalo. Carl, Angiein partner, přemlouvá svou přítelkyni, aby zfalšovala těhotenský test, vzala prachy a zmizela. Angie se ale s Kate sblíží a těhotenství dál předstírá. Jenže pak zjistí, že je skutečně těhotná. Se svým přítelem. (TV Nova)

(více)

Recenze (89)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dívčí, tzn. méně chlupatá variace na čtyřicetiletého panice, podpíraná ze stran Zbouchnutou a Juno. V tuzemsku nestydatě neznámá Tina Fey má na svém scénáristickém kontě nějakých 170 epizod Saturday Night Live, 37 epizod stále kypícího seriálu 30 Rock a ojedinělou, byť nedoceněnou „dívčí komedii“ Protivný sprostý holky. Baby Mama, ke které scénář nenapsala, kterou ani nerežírovala, ve které však hraje svou první hlavní roli, nahlíží na klišé romantických filmů ze stejné perspektivy jako samotná Feyová. Ženy v tomto filmu rády mluví s mužskou neomaleností o svých specifických problémech, aniž by tím jejich jakkoli trpěla jejich křehkost. Pod hodně drsnou skořápkou Angie, stejně tak pod hodně chladnou skořápkou Kate se skrývají citlivá, starostlivá i hravá a umírněně drzá stvoření. Obě v průběhu filmu odkrývají své masky se slibným náznakem, že nakonec poznáme, kým vlastně jsou. Právě uspěchaný konec, dlabající na dosavadní snahu ignorovat přirozený hollywoodsko-romantický dějový vývoj, dodává této sladkosti na hořkosti. Vysokou míru režisérského umu nevykazuje ani debutující a vlastní scénář adaptující Michael McCullers. Spousta dialogových scén by při nápaditější režii pozvedla koutky mých úst o dva až tři milimetry výše. Herecké výkony obou dam, jež i při množství odrazujících povahových vlastností svých postav zlákaly mé sympatie, jsou pořadím, nikoliv významem posledním důvodem, proč bych Baby Mama neprozřetelně nestavěl vedle lecjakého druhořadého výblitku o ženách, které ke štěstí a princi s peroxidovým úsměvem přišly. 75% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Všechno celkem klape až na hlavní hrdinky. Nevybavuju si, kde by mi obsazení nejdůležitějších postů přišlo tak nešťastný, ale zas to neni film, kde by si z toho jeden měl dělat hlavu - 2,5 * nebo horší 3*, přijde na to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, ne ani tolik výrazná a už vůbec ne bůhví jak perfektní. To nejlepší, co jí ale potkalo, je Steve Martin, kterej toho ředitele hraje naprosto perfektně. Jinak je to přesně ten typ komedie, který chcete vidět, když v neděli odpoledne sněží, prší, bouří se nebo je prostě hnusně a Vy nevíte s čím, kam, kde, píchnout. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $60,321,790Tržby Celosvetovo $63,833,449Tržby za predaj DVD v USA $20,270,520 //počet predaných kusov 1,126,766 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ten lepší průměr, který může továrna na sny nabídnout. McCullers si svůj debut hlídá na všech frontách a bezproblémově se mu daří kresat nezávaznou srandu, v čemž mu hodně pomáhá Tina Fey, která vlastně nehraje nic jiného než další Liz Lemon z 30 Rock. S Amy Poehler už to tak slavné není a občas je trochu problém ji vystát, ale ve výsledku je tahle dvojka schopná držet docela slušný (jen jako obvykle dost předvídatelný) scénář nad vodou po celou stopáž. Fajn jsou i Kinnear nebo Martin a vůbec mám pocit, že dopadla Baby Mama na své poměry velice slušně. Neříkám, že není zaměnitelná s tuctem podobných hollywoodských komedií, ale míchá dobře známé ingredience v lehce stravitelném poměru, takže si ji užijete celkem bez problémů. 6/10 P.S. Pro fandy Tiny Fey samozřejmě povinnost. Yay... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tina Fey je Paní Božská. Amy Poehler zas Slečna Děsná. Sečteno podtrženo rozhodně lepší průměr, který z hlavy po chvilce radostně vyšumí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť promyšlená zápletka, několik hereckých stálic a zejména dvě komičky Tina Fey a Amy Poehler (u nás pořád nepříliš známé), které se samy v reálném životě rozhodly pro pozdní mateřství. Právě Fey tu představuje ambiciózní manažerku, které kariéra vzala právě radost z vlastního potomka. Rozhodne se pro náhradní matku, která je jejím přesným opakem. Výsledek je nezávadný, očekávaný, místy milý a místy dokonce vtipný. Ale všeho s mírou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Mě už teda moc neoslovila ani samotná zápletka, ale z tý by si dalo ještě něco vytěžit kdyby se na to šlo trochu zostra. Tvůrci se ale vydali takovou tou neurážející cestou a humorných situacích tu moc nenajdete. Já osobně jsem se pousmál jenom párkrát a od poloviny filmu jsem pomalu usínal. Tina Fey se sice docela snaží a tenhle tip rolí jí evidentně sedne, Amy Poehler je ale protivná a mezi nimi to nefunguje a žádný přátelství jim tady moc nevěříte. Greg Kinnear je tady tak trochu navíc a Steve Martin vypadá s tim copánkem docela bizarně. Prostě takhle dlouho už jsem se u komedie nenudil. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Prostředí 3/10/// +Tina Fey je okouzlující, příběh má nakonec přece jenom něco do sebe, hudba celkem ušla -ten námět, znovu bych si takový nedal ani kdybych byl těhotný, spousta dialogů jde slušně řečeno mimo mě, neslušně řečeno se musím stydět za scénáristu(sty)/// Nebudete mi to věřit, ale přes počáteční znechucení jsem se u filmu bavil. Hlavně v jeho pozdější fázi, kdy jsem si zvykl na příjemnou a civilně hrající Tinu a celkem rozumně zpracovaný námět. Jako komedie to trochu taky funguje a jako antikoncepce to funguje dokonale :D/// Celkem 50%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, tak mě to překvapilo. Myslela jsem, že to bude ztráta času, ale ono to docela rychle utíkalo a dívat se na to dalo. Sice to nebyl žádnej zázrak a bylo to předvídatelné, až to bolelo, ale šlo to. 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pohodová, sem tam vtipná, milá, nenáročná možná trochu romantická americká komedie, která nijak zvlášť dějově nepřekvapí, ale milovníky tohoto žánru ani nezklame. No znáte to, všichni jsou samý úsměv, všechno je strašně fine - ne, vážně, přesně takovéhle filmy podle mě dokážou alespoň na chvíli člověka dostat do pohody. Ještě musím dodat, že Tina Fey má na zmíněné "pohodovosti" značnou zásluhu (ostatně neznat ji z 30 Rock, tak bych tenhle film možná ani neviděl) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tento pomaranč sa ešte dal trochu vyžmýkať... Čo z dobrého nápadu, keď ho absolútne nevyužijem? A hlavné hrdinky presvedčivosti celého filmu tiež moc nepomohli. No čo už pozreté mám, tak rýchlo zmazať. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Úplně klasická průměrná komedie, ale....scénu, kdy dotyčná blonďatá čůrá do umývadla, tu si budu do smrti pamatovat! :D ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tina Fey je skvělá herečka. Námět též není špatný. Baby mámu ale sráží především průměrnost. A to takřka ve všech směrech. Tahle komedie bohužel nechce být ani moc hloupá ani moc realistická či originální, takže je jasným kandidátem na to, aby zapadla mezi hromadu jiných jí podobných filmů. Škoda, přesto first star goes to Tina Fey and second star goes to music. 45%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční komedie, která svým způsobem těží z popularity Sexu ve městě, když přijímá i podobnou vyprávěcí strukturu. Příběh by vlastně klidně mohl být jedním z motivů některé z kamarádek Sexu ve městě - 37letá žena by hrozně moc chtěla miminko, vidí je na každém kroku, ale prostě o správného chlapa ne a ne zavadit. Takže následuje návštěva sperma banky, pokusy, těhotenské testy, nic, až po vyšetření zjistí, že díky lékům, jež její matka v 70. letech brala, nemůže mít děti. Zbývá již poslední možnost současné vědy - nechat své vajíčko oplodnit a nechat donosit v těle náhradní matky. Jenže náhradní matka se ukáže být pěkně střelenou osbou. A z toho v podstatě plynou veškeré komediální úkony. Nejde o nic světoborného, prostě příjemný filmeček pro ženy, s jemným humorem, nijak akčním dějem a nějakými těmi rodinnými hodnotami na úrovni manažerek. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tina a Amy jsou naprosto skvělá kombinace hereček, ale zásadní chyba tohohle filmu je scénář, který jednoduše není dobrý. Vtipy jsou a opravdu povedené, ale příběh celkově není zrovna šťastný. Opakované téma, možná by bylo lepší, kdyby se tam nepřipletlo "předstírané těhotenství." Ale tahle herecká dvojka zachŕaňuje, co se dá a vtipem Baby Mama jen srší, takže tomu můžu dát aspoň tři hvězdičky s klidným srdcem. ()

Reklama

Reklama