Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

POMO 

všechny recenze uživatele

Filmařsky strohé, vnitřně chladnokrevné, a vůbec skrz-naskrz nesympatikcé. Látku o vrazích jde natočit i tak, ale nemůžete čekat pochvalné ohlasy. Třeba U Zlaté rukavice je výrazně krutější a detailnější profil skutečného vraha, ale kromě zápachu rozkládajících mrtvol z něj cítit i umělecký vklad, takřka karikaturistický nadhled, snahu říct věci autorským způsobem, reflektovat společenské poměry doby a místa. Karla nemá autorského nic a ani hlavním postavám, se kterými je prakticky neustále, nedodává jakkoliv zajímavé povahové črty. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Unyle nakroucená sonda do života přihlížející spoluvražedkyně postrádá všechno, co by mít měla - především emocionální přesah a alespoň jednu šokující scénu. Laura Prepon zná navíc bohužel jen jeden herecký výraz. Šedivý průměr, který patří rovnou na video. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Valná většina filmů, natočených podle reálných základů dokáže diváka zaujmout kdyby ničím jiným, tak právě tím, že "se to tak nějak opravdu stalo". Ale Bestie Karla to neumí. Skoro mi přijde, jako by ten "duch reality" autoři cíleně zašlapali, aby to divák prostě bral jen jako smyšlený příběh s kriminálním podtextem. Jenže ono to nefunguje ani tak. Celý děj mi přijde totálně nedochucený, herci i jejich role jsou ploší a ty dvě hvězdy jsou víceméně z milosti - právě proto, že se to fakt takhle nějak stalo. Ovšem žádnou hlubší stopu ve mně příběh Karly, Paula i jejich obětí bohužel nezanechal... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Námět si přímo říká o kontroverzní a mrazivé zpracování ve stylu Zrůdy. Bohužel vznikl zcela nezajímavý a nudný snímek s televizní výpravou. Laura Prepon je v roli unylá a za celou stopáž se nedočkáme ani jedné zajímavé scény. Kauza Karly Homolky přímo vybízí k filmovému zpracování, ale tady je to neškodná lehce zapomenutelná záležitost. Lépe si najít nějaké informace na internetu než plýtvat čas sledováním této rádoby rekonstrukce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti téhle decentnosti že se protestovalo? Kvůli obscénním výjevům to být nemohlo, protože Bender ani jednou neukáže nic, u čeho by se drsnějšími filmy jen trochu ošlehaný divák otřásl. Ve všech scénách, kde se obětem děje něco špatného, se kamera soustředí na záběry hlavní hrdinky, popřípadě Paula, a z tohoto schématu nikdy nevybočí. O mrazení v zádech si tak divák může nechat jen zdát. Na druhou stranu nespokojenost Kanaďanů chápu, protože je trochu cítit, že scénář a vůbec celý film je šitý horkou jehlou, aby se vše natočilo dříve než téma začne být vyčpělé a nějakých emocí vyjadřujících soustrast k obětem se nedočkáme. Přesto (nebo možná právě proto), že je snímek natočen podle skutečných událostí, se postavy chovají dost nesmyslně. Paul je zrůda a Karla je hlupák, když se nechává mlátit a ještě Paulovi zprostředkovává oběti a všechno schovává za věty o partnerově napravení. Nijak potom není vysvětleno, proč se z ní ve vězení stala rafinovaná dáma s vysokou inteligencí, marně se pokoušející dosáhnout alespoň špetky lstivosti á la Sharon Stone v Základním instinktu. Takže přestože to vypadá, že jenom kritizuji, díky dobře zahranému Paulovi a solidní atmosféře jsem se dopracoval až někam k 55%, ale podruhé už bych se nedíval, protože není proč. Pokud si přečtete dějovou synopsi, nic moc nového od filmu nedostanete. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt neskutecna sracka. Cely to na me pusobilo jako nejakej amaterskej film. Cemuz taky dost napomohla naprosto dementni kamera, ktera vzdy honem uhne, aby nahodou nebylo videt krapet krve nebo kousek nahy zensky a kdyz clovek nepozna rozdil mezi kamerou a domaci kamerou, na kterou si Paul natacel holky, tak je neco fakt spatne. K tomu je tu pekne dementni pribeh, kde sou proste nahodne scenky z Karly zivota, aniz by to na sebe vyraznejc navazovalo a vetsinou to je natoceni obeti, zbiti Karly, hysterickej vystup manzela a tak furt dokola. Co se tyce hercu, tak Misha Collins se snazi delat strasnyho psychouse, ale bohuzel na to nema a vypada jak chudacek a to radsi pomlcim o jeho desne "drsnym" jmene. A co se tyce Laury Prepon, tak ta se tvari furt stejne a vesinou stoji nekde v rohu a cumi. Proste debilni amaterska nuda. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takhle odfláknutý snímek jsem už dlouho neviděl. Silný námět totiž kvalitní film nedělá. Výborná ve škole, vystudovaná na veterinářku, jenže bezhlavá láska v dospívání jí převrátila život naruby. Jejím vyvoleným je sice charismatický, ale posléze silně agresivní a nevyrovnaný hajzl, se kterým se stali nejznámějšími kanadskými sériovými vrahy. Tak trochu agitka pro hrdinčinu nevinu, která je stejně nudná jako plochá. Počínání obou partnerů je bez hlubšího vysvětlení, jen s náznaky sledujeme hloupou slepici, která chtěla, aby byl manžílek šťastný. O jeho sexuálních chutích a zvrhlostech se pak nedozvíme vůbec nic. Nevíme, kde se to v něm vzalo, jeho plochost je do očí bijící. Snímek levný po všech stránkách a postrádající jakýkoliv dramatický efekt divákovi nic nenabízí, zhola nic si z něho neodnáší. Herci tu žalostně přehrávají, až si říkám, že moje dostaveníčko s Karlou byl hluboký omyl!! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Devízou tohto filmu je skutočný príbeh, na základe ktorého vznikol. Obsahová stránka je nesmierne pútavá a drsná až hrôza! Karla zoči voči väzenskému psychiatrovi retrospektívne vykresluje svoj životný osud plný absurdnosti a intrapsychického násilia a popri tom odhaluje sériu brutálnych vrážd. Celý čas si môžete vytvárať vlastný názor a profil ženy, ktorá bola bytostne prítomná pri všetkých vraždách a v závere si ich môžte porovnať s názorom odborníka. Je to film pre silnejšieho diváka, nápor na psychiku je veľmi silný. A čo sa stalo s tým psychopatom, to pán režisér trošku nedotiahol.. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nic moc natočené a občas špatně zahrané, nicméně příběh silný a postavy zajímavé! Jsou zvláštní lidé na světě! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z thrilleru inspirovaného skutečnými postavami zvrhlé manželské dvojice, která šokovala Kanadu, cítím nerozhodnost a nenaplněné ambice. Ze záměru o autentické zpracování podpořené syrovou kamerou a méně známým hereckým obsazením se vyloupl film, který měl jednoznačně navíc, ale režisér Joel Bender se spokojil s tuctovostí. Pro tenhle film je to velká škoda. Klady: film zaujme svým autentickým zpracováním, kontroverzní námět, méně známé herecké obsazení, syrová kamera. Zápory: většina scén jde do ztracena vlivem nedůrazné režie, málo silných a zapamatovatelných scén, odtažité a tuctové zpracování, jednorozměrné charaktery postav, povrchní psychologie postav, slabá gradace příběhu, kolísavé napětí. Mé hodnocení: 60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit i nesouhlasit s k0C0URem. Laura Prepon nehraje špatně, jenže do toho prostě nic nedává. A ty šokující scény tam podle mě jsou..jenže tak špatně využity, že jakoby tam nebyly. Jo, a trochu mi to připomínalo film Irréversible, jenže ten těch scén měl požehnaně a využitých do poslední kapky (čehokoliv..). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad točit tenhle film podle výpovědí Karly Homolky je neuvěřitelně pitomý. Samozřejmě, že se bude líčit jako oběť (a třeba se najde i hrstka diváků, kteří jí na to skočí). A snaha tvůrců vyhnout se záběrům jakékoli nahoty vypadala vzhledem k tématu vyloženě směšně. Celé to na mne působilo jako návštěva v obludáriu, kde předváděná monstra nejsou hnusná po fyzické stránce, o to horší věci ovšem jsou v jejich hlavách. ()

Reklama

Reklama