Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Takovej kurevsky atraktivní námět... Sexy vražedkyně, oběti mladý masíčka, psychopatický vraždící novomanželský pár. Výsledek je ale krutě neuspokojivej. Donna ze Zlatých sedmdesátých film neutáhne a ten frajer v hlavní roli je jak z Hledá se táta a máma. Má to momenty, ale celkově z Bestie kouká místy až strašidelnej amatérismus. Propracovaný psychologický drama se nekoná, pouze průměrný televizní film. Příběh je zajímavější jako text na wikipedii než v provedení Joela Bendera a jeho týmu. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Film o ouchylech, ve kterém neukážou ani bradavku je fakt síla. Za tu práci si to tu jednu hvězdu zaslouží. Jinak film bez jakýchkoli emocí, ve kterém je vám úplně jedno, jak to s "hrdiny" dopadne. Waste of time! ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Zadne sokujici zabery na brutalni vrazdy a znasilneni. Film da se rici, ze kopiruje pohled Karly na sve chovani a ospravedlnuje ho. Ze vlastne i ona se stala z jednou obeti Paula. Chybi napet a stupnovana nenavist ke Karle a Paulovi. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychologicka drama o domacom nasili, psychickom zneuzivani, mentalnej zavilosti a aj o inych veciach, ktore su v nasej spolocnosti bezne, hoci sa tvarimie, ze ich nevidime. Mozno nie v rozsahu aky vypoveda tento "skutocny" pribeh, avsak v rozsahu, ktory "denne" pocuvame cez zavrete dvere nasich domovov. Ako Jojinecko spomenul, je skoda, ze tento material nedostal do ruk niekto remeselne zrucnejsi, pri zachovani celkoveho chladu, ktory z filmu srsal. Celkovo vsak chapem nizke hodnotenia tu pritomnych. Tento film je zaujimavy skor svojim vnutrom a jeho pretavenim, hoc nie nijak efektnym sposobom, na obrazovku a pripada mi, ze je viac urceny pre ludi "z fachu". Apropo, Jojinecko, tie rozne variace bitia....no...ono to tak proste byva...ludia si nevymyslaju nejako extremne kreativne sposoby, ako zbit alebo ponizit svojho partnera...to sa mi na tomto filme prave pacilo, nemal snahu umelecky zaobalit skutocnost a podal ju taku aka je, teda miestami az nudne (pamatas na vysetrovanie vo Fincherovom Zodiacovi?) ;) ()

pufina 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo spojit si Mishu Collinse s psychopatem, co má násilnické sklony - ale jeho výkon mě dostal do kolen. Představitelka Karly (Laura Prepon) se mnou cloumala ze strany na stranu, skutečně zahrála báječnou bestii - a její zahraná chudinka byla taky výborná. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vážny príbeh vyrozprávaný v obyčajnom retrospektíve, bez pochopenia postáv a bez záujmu o povahu pravdy a s malým množstvom emocionálneho presahu. Scény zabíjania sú pokojné a nedávajú zmysel návalu adrenalínu u páchateľov alebo obetí. Laura Prepon má v celom filme jeden výraz, čo filmu nepomáha. 4/10 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem to viděl v kině, kde to na mě zapůsobilo více. Po druhém zhlédnutí je to o něco slabší, ale díky kočce v hlavní roli to je lepší průměr. ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že skutečnost byla trochu jiná. Tady je za bestii spíš Paul a Karla se celou dobu tváří jako jeho obět. Je škoda, že děj je vykonstruovaný podle výpovědi Karly a ne podle skutečnosti, která byla daleko víc brutální. Znovu se až příliš mnoho sázelo na silný námět a skutek utek. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Kinofilm, který vypadá jako naprosto rutinní televizní snímek. Takhle extrémně morbidní obsah by měl mít prostě i odpovídající zpracování, jinak to celé mělo raději zůstat u patnáctiminutového dokumentu. Nepříliš zajímavé ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Velké mínus filmu spočívá v tom, že je nám celý příběh vyprávěn očima Karly a nenarušují ho pohledy zvenčí, takže nám je vraždkyně představována jako hodná a naivní dívka, která se provinila jen tím, že se zamilovala do násilníka a vraha. Ovšem, co je horší - zabít někoho vlastníma rukama, nebo se dívat, jak někdo zabíjí a nic neudělat? Ve filmu mi chyběla větší psychologická hloubka Karly (to, že je zde představována jako blbá kravka, kterou muž bije a znásilňuje a vraždí před ní dívky, ale ona je do něj zamilovaná a nechce ho opustit, moc hloubky neukázalo). Rozhodně to šlo natočit lépe. Jediného pohledu zvenčí se dočkáme až při závěrečném epilogu, který nám oznamuje, že psycholog shledal Karlu jako manipulativní, narcistickou a neschopnou empatie, ovšem nic z toho jsme v průběhu hodiny a 40 minut neviděli, takže je to pro diváka trochu matoucí závěr. PS: Nejvtipnější je stejně název českého distributora Bestie Karla, který má asi svou "bestiálností" přilákat diváky. Ovšem Karlu ve filmu neuvidíte dělat nic bestiálního :) ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

No opravdu nevím proč je to teda Bestie? Film je zpracován podle jednostrané výpovědi Karly a bestiálně působí pouze její manžel. I když psychologický posudek říká něco, Karla ve filmu působí důvěryhodně, a člověk je nucen jí místy až litovat. Její láska, která se brzi změnila v posedlost ji ve filmu dostává až na naprosté dno. Náznaky, které se občas v průběhu filmu ukážou, že vše mohlo být ještě trochu jinak jsou zahnány do ústraní a vše je nakonec necháno na lidské představivosti, jak to teda asi bylo. Rád bych ale viděl onu Karlu, kterou popisoval psychologický posudek na závěr a upřednostnil bych rekonstrukci činu, podle kterého byli tito dva souzeni, ne rekonstrukci pouze jednostrané výpovědi, kterou soud nevzal v potaz. Narozdíl on Teda Bundy, je zde láska ženy dohnána do ještě absurdnějších rozměrů, nad kterými zůstává i rozum stát, v případě že by Karla mluvila pravdu. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako film, působí na mě toto jako hraný dokument. Pokud to byl záměr tvůrců, potom to zase tak špatné není. Upřímně - co jde dělat se scénářem, pokud se tento kriminální případ skutečně stal ? Film popisuje vše jak to tehdy bylo, pouze jména obětí jsou smyšlená. Beru to prostě jako pokus zdokumentovat ony události, které svého času otřásli Kanadou. V tomto případě ani tak nejde o herecké výkony, jako spíše o podstatu věci.... Zajímavost: Po propuštění se Karla Homolková znovu vdala a v roce 2007 v Quebecu porodila syna. Kvůli neustálému zájmu médií se celkem třikrát stěhovala. Snažila se i přejmenovat na Emily Chiara Tremblay (Tremblay je něco jako u nás Novák), ale úřad jí to nepovolil. V současnosti (rok 2008) údajně žije s rodinou v Melbourne. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Jako studium osobnosti hlavní "hrdinky" zajímavé. Jinak ale značně depresivní, monotónní a později i nudné. Chvílemi jsem u filmu pociťoval skutečnou úzkost a místy mírnou nevolnost. Karlu bych doporučil promítat na středních školách jako odstrašující příklad. Možná by to bylo dobrá prevence ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zatímco se většina žalobců a lékařů participujících na případu kloní k možnosti, že to byla pravě Karla, kdo zprovodil nebohé dívky ze světa a nikoliv na doživotí odsouzený její manžel Paul, režisér Joel Bender má jasno. V jeho verzi byla Kája jen slepě zamilovanou ženou, která by si pro neutuchající lásku k Pavlovi nechala vrtat koleno(Co na tom, že nikoliv svoje vlastní) a tenata lásky jí donutila mlčet o zvěrstvech jejího vyvoleného. Jejím největším hříchem bylo opomenutí psí loužičky, za které byla následně po zásluze vyplísněna sériíí direktů od pana dokonalého, které se pak v pravidelných periodách opakovaly po několik let. Škoda, že za nevidomost svého citu nezaplatila samotná Karla, které by posmrtný pobyt uprostřed půdního horizontu, či deltě řeky slušel nepochybně víc, než tělům nevinných dívek, jejichž životy mohla zachránit jednou blbou větou do telefonu. Ovšem proč by to dělala, když byla mnohem pravděpodobněji než figurou zaslepenou láskou....zasranou sadistkou, která se svezla na vlně perverze jejího drahého chotě. 40% ()

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi zajímavý film, ale troufnu si říci, že herecké výkony mohly být lepší. Do jisté míry impozantní jak jeden člověk může postupně získat vládu nad druhým člověkem. ()

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Béčkový film, který nechá diváka bez emocí. Absolutně se nedostaneme pod kůži hlavním postavám a tudíž nám režisér nenastínil opravdové charaktery postav. Podle toho, co jsem četl o skutečném případu, tak ve filmu je to celé překroucené a na vinně je jen Paul, přičemž Karla nebyla bez poskvrny. Nevím jestli je to schválně, ale scény mi nepřišly až tak brutální a kamera vždy zajela na ten nejméně brutální úsek, takže diváka nedokáže ani pořádně našťavit. Dále je "moderní" točit samé nahé scény, ale tady nebyl zobrazen žádný intimní detail, přičemž mělo jít o brutální film ve kterém se znásilňuje. Možná to vše měl být záměr, ale mě to nechalo chladným. ()

Reklama

Reklama