Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

masr 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, který vám někdy od desáté minuty až do konce přijde odporný. Zvedá se z něj kufr, protože všechno to násilí v něm vlastně o ničem nevypovídá, je samostředné. "Hrdinové" jsou jeden odpornější jak druhý: on naprostý úchyl, ona chladná přihlížející mrcha neschopná jakéhokoli opravdu lidského činu. Proč to ale ukazovat? Všichni víme, že svinstva je ve světě dost - ale proč ho na sebe dvě hodiny házet, když to svinsto nemá nic za sebou a když chybí jakákoli očista, katarze. Film, který bezúčelně zneužívá hnus. ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

Rozvrácen a rozsypán, na malé kousíčky rozkrájen jsem se vracel z kina. Vlastně se jen šoural a nevšímal si mých kamarádu, kteří vypadali docela v pohodě. Zaposlouchal se srdcem i duší do příběhu, zamotal se do vlastních myšlenek a své minulosti. Emoce mnou cloumaly a mrazivé brnění se zastavovalo až v konečcích prstů. Kam až sahá láska a kde je jí konec? Co všechno je člověk schopný obětovat? Dokáže někdo milovat, když neumí nenávidět? Nebo má znít ta otázka obráceně? Tohle každý musí vědět sám, tenhle film Vám dá prostor, aby jste přemýšleli o těchto zásadních věcech. Možná to bylo přemrštěné a zdálo se být úplně brutální a jasně odpudivé, ale když odeberete všechno to násilí, uvidíte film, který mluvil o každém z nás, o každém koho láska zasáhla. O tom, co s člověkem "nádherné prokletí" jménem láska dokáže dělat! Ale možná jsem to tam viděl jenom já, a ve skutečnosti je to jenom zavrženíhodný přiběh perverzních vrahů. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: Nevím proč to je jak Karla prezentována ve filmu naprosto neodpovídá jejímu psychologickému profilu na konci. A zadruhé: Proč je film o brutálním násilí a příběh který by mohl být absolutně skvělý naprosto zadupán do země televizním zpracováním a totální připosraností cokoliv ukázat? Amíci by to neunesli? ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný a zbytečný film. Vraždící dvojice "Barbie a Ken" by si opravdu "zasloužily" nějaký film. Ale když už, tak pořádný! Tohle byl slabej, nezáživněj a strašně nudnej brak. Mohla to být druhá Zrůda, bohužel se tak ale nestalo. Takový silný námět ale je z toho tak špatný film. Režie i herci velmi slabí. Obsahově hodně špatné. Tenhle film mi přišel takový neprofesionální, hodně odfláknutý, prázdný. Mučení, znásilnění a následné zabití dívek bylo ve skutečnosti hodně brutální, tady to byl jen takovej slabej odvárek. Když už si chci o těhle dvou bestiích něco dozvědět, raději si informace najdu na internetu. Ale tenhle film mi prostě nic nedal. Zbytečná záležitost. - Mimochodem, Karlička je i po tom všem na svobodě, příliš velký trest nedostala, přitom byla k obětem stejně brutální jako její manžílek. Oba by si zasloužily provaz. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Pravdivých příběhů o vyvražďování s rodinou za zadkem je dnes již spousta (např. Texas chainsaw mesacre...). Karla je bohužel snímkem zakládajícím se na výpovědi jednoho ze dvou lidí, kteří se na těchto divokých "mejdanech" podíleli, tudíž je až přehnaně jednostranný a tím ztrácí i na důvěryhodnosti. Navíc postrádá dost zásadní věc - atmosféru. Ani při jednom záběru, ve kterém ústřední pár vyvražďoval mladé dívky ať už nožem, nebo kladivem, nikde jsem nepocítil sebemenší lítost nebo snad napětí a hrůzu z toho, co se na plátně děje. Snaha o zličtění hlavní hrdinky je podivně komická - málokterá sestřička by byla schopna něco takového udělat a tvrdit, že je v zásadě normální. No, nic moc Bendere. 50% ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

..Zrůdné, perverzní, ohavné, nechutné, zvrácené, úchylné, nenormální, to k obsahu. Forma, s jakou byl tento senzacechtivý námět zpracován je povrchní a bez zaujetí. Zabít takové lidi je málo. A tím míním jak postavy předlohy, tak i scénáristu s režisérem.. ()

Sten-li 

všechny recenze uživatele

O tomhle že se tolik diskutovalo? Nuda a trapná atmosféra mě doprovázela celým snímkem na který jsem byl docela zvědav.. Teď už vím, že nadarmo. Dobře se podívejte na výraz v obličeji Laury Prepon na obalu, ten samý vás totiž bude prudit během celého filmu... ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

nuda.. nuda.. nuda... Podobný sociální filmy mám rád a na jednu stranu to jistě zajímavé bylo. Ale děj utíkal pomalu, negradoval tak jak by mohl a podle toho snímku bych o Karle Homolkovic rozhodně nepsal v knize "Nejkrutější ženy v dějinách" ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh vražedkyně, který je natočen spíše z jejího pohledu, který sama prezentovala před soudem. Jako téměř spoluoběť svého ultrasadistického manžela, která byla donucena k zločinům tak nějak vedle něj. Ve skutečnosti se po objevení videí ukázalo, že to byla vysoce manipulativní osoba, která často akty násilí iniciovala. Film je to tedy stupidní a neuctiví i vůči obětem a behledě na to je to tak unyle nudně asexuálně zpracované, že se na to moc nedalo koukat, ale hodnocení odpadu dávám s ohledem na skutečné oběti. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

zvlastni, ze to ve mne skoro nic nevzbuzovalo, a to bych od takoveho tematu cekala dardu na moji nervovou soustavu. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Ne že by nebylo zajímavé sledovat postupné propadání hlavních aktérů do svých problémů. Stejně tak postupnou změnu v psychologickém rozboru při výslechu. Ale jinak mi to připadne vcelku nudné. ()

Libby 

všechny recenze uživatele

Dalo se to... Podle komentářů, recenzí a článků jsme čekala, že to bude neuvěřitelně drastické, ale skutek utek. Nějak mě to nešokovalo, i když v úplně ledovém klidu mě to taky nenechalo. Přeci jenom to byl pohled pouze z jedné strany... ()

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané.... Celý film postrádá autentičnost, nepohltí vás, jen vás nechá dívat se a přihlížet spolu s Karlou na Paula, který si užívá a uspokojuje své perverzní choutky. Navíc herecké výkony nejsou nijak oslnivé, spíše podprůměrné. Tvůrci tohoto filmu obsadili do role Karly pěknou a sympatickou Lauru Preponovou, což asi nebyl nejlepší tah, protože v průběhu filmu soucítíte s Karlou, přičemž ani ona není nevinná. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Karla je môj prvý film zhliadnutý po niekoľko týždňovom filmovom útlme a tak som k nemu pristupoval neutrálne. Zo začiatku som očakával Monster v low-budgetovom prevedení a približne to som aj dostal. Ako rekonštrukcia kriminálneho prípadu, mne až doteraz neznámeho, nám film zobrazuje život sadistických manželov a ich hier. Netuším ako to bolo v skutočnosti ale v tomto filme mi Karla pripadala skôr ako milujúca obäť manželových činov než beštia. Tak či tak zhliadnutím filmu si neskazíte reputáciu ale ani o nič neprídete keď sa mu vyhnete. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je především temnou psychologickou sondou jedné vražedné ženy, jejichž kořeny sahají až do Česka. Jde o skutečný případ, který vzbudil veliké vášně veřejnosti, takže nebylo překvapením, že po tom okamžitě sáhli filmoví tvůrci. Vypravěčský styl zvolili krapet netradiční, ale po oné psychologické stránce velice silný. Karla má být brzy propuštěna a tak musí podstoupit pohovor z psychiatrem, kterému postupně odvypráví svůj příběh. A tak na střídačku sledujeme onen pohovor a velmi brutální dějství plný beznaděje, týrání a masochismu, který nenechal nikoho klidným. Vyprávění není nijak rychlé, ale zato je velice důrazné na dané skutečnosti. Šokující atmosféra by se dala krájet a byť to celé evokuje až k hororu, tvůrci to dokázali ukočírovat a přinesli film, který mnoho živé akce sice nepřinese, tudíž může i značně nudit, ale zato poukáže na silný osud ženy, která se dostala na scestí. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle film zajímavá sonda do života a mysli psychopata a ta nejednoznačnost mu vyloženě sedí. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

V podstate vydareny film, bohuzial vsak zachytava len istu cast celeho skutocneho pribehu. Skor sa sustreduje na vztah Karly a jej manzela, dominanciu a submisivitu. Prehrava znamy motiv zeny, ktorej je jasne, ze zije s nespravnym muzom, ale nie je schopna proti tomu konat. Smerom k zaveru sa film prevazuje do motivu obhajovania Karly a zaverecny monolog znie uplne ako vystrihnuty z vypovede pri sude o podmienecnom prepusteni. Az to takmer posobi akoby si film kladol za ulohu rehabilitovat Karlu. Po remeselnickej stranke dobre odvedena praca s dobrymi a neopozeranymi hercami, avsak namet poskytoval moznosti na omnoho lepsi film. ()

Reklama

Reklama