Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt neskutecna sracka. Cely to na me pusobilo jako nejakej amaterskej film. Cemuz taky dost napomohla naprosto dementni kamera, ktera vzdy honem uhne, aby nahodou nebylo videt krapet krve nebo kousek nahy zensky a kdyz clovek nepozna rozdil mezi kamerou a domaci kamerou, na kterou si Paul natacel holky, tak je neco fakt spatne. K tomu je tu pekne dementni pribeh, kde sou proste nahodne scenky z Karly zivota, aniz by to na sebe vyraznejc navazovalo a vetsinou to je natoceni obeti, zbiti Karly, hysterickej vystup manzela a tak furt dokola. Co se tyce hercu, tak Misha Collins se snazi delat strasnyho psychouse, ale bohuzel na to nema a vypada jak chudacek a to radsi pomlcim o jeho desne "drsnym" jmene. A co se tyce Laury Prepon, tak ta se tvari furt stejne a vesinou stoji nekde v rohu a cumi. Proste debilni amaterska nuda. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychologicka drama o domacom nasili, psychickom zneuzivani, mentalnej zavilosti a aj o inych veciach, ktore su v nasej spolocnosti bezne, hoci sa tvarimie, ze ich nevidime. Mozno nie v rozsahu aky vypoveda tento "skutocny" pribeh, avsak v rozsahu, ktory "denne" pocuvame cez zavrete dvere nasich domovov. Ako Jojinecko spomenul, je skoda, ze tento material nedostal do ruk niekto remeselne zrucnejsi, pri zachovani celkoveho chladu, ktory z filmu srsal. Celkovo vsak chapem nizke hodnotenia tu pritomnych. Tento film je zaujimavy skor svojim vnutrom a jeho pretavenim, hoc nie nijak efektnym sposobom, na obrazovku a pripada mi, ze je viac urceny pre ludi "z fachu". Apropo, Jojinecko, tie rozne variace bitia....no...ono to tak proste byva...ludia si nevymyslaju nejako extremne kreativne sposoby, ako zbit alebo ponizit svojho partnera...to sa mi na tomto filme prave pacilo, nemal snahu umelecky zaobalit skutocnost a podal ju taku aka je, teda miestami az nudne (pamatas na vysetrovanie vo Fincherovom Zodiacovi?) ;) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Z thrilleru inspirovaného skutečnými postavami zvrhlé manželské dvojice, která šokovala Kanadu, cítím nerozhodnost a nenaplněné ambice. Ze záměru o autentické zpracování podpořené syrovou kamerou a méně známým hereckým obsazením se vyloupl film, který měl jednoznačně navíc, ale režisér Joel Bender se spokojil s tuctovostí. Pro tenhle film je to velká škoda. Klady: film zaujme svým autentickým zpracováním, kontroverzní námět, méně známé herecké obsazení, syrová kamera. Zápory: většina scén jde do ztracena vlivem nedůrazné režie, málo silných a zapamatovatelných scén, odtažité a tuctové zpracování, jednorozměrné charaktery postav, povrchní psychologie postav, slabá gradace příběhu, kolísavé napětí. Mé hodnocení: 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti téhle decentnosti že se protestovalo? Kvůli obscénním výjevům to být nemohlo, protože Bender ani jednou neukáže nic, u čeho by se drsnějšími filmy jen trochu ošlehaný divák otřásl. Ve všech scénách, kde se obětem děje něco špatného, se kamera soustředí na záběry hlavní hrdinky, popřípadě Paula, a z tohoto schématu nikdy nevybočí. O mrazení v zádech si tak divák může nechat jen zdát. Na druhou stranu nespokojenost Kanaďanů chápu, protože je trochu cítit, že scénář a vůbec celý film je šitý horkou jehlou, aby se vše natočilo dříve než téma začne být vyčpělé a nějakých emocí vyjadřujících soustrast k obětem se nedočkáme. Přesto (nebo možná právě proto), že je snímek natočen podle skutečných událostí, se postavy chovají dost nesmyslně. Paul je zrůda a Karla je hlupák, když se nechává mlátit a ještě Paulovi zprostředkovává oběti a všechno schovává za věty o partnerově napravení. Nijak potom není vysvětleno, proč se z ní ve vězení stala rafinovaná dáma s vysokou inteligencí, marně se pokoušející dosáhnout alespoň špetky lstivosti á la Sharon Stone v Základním instinktu. Takže přestože to vypadá, že jenom kritizuji, díky dobře zahranému Paulovi a solidní atmosféře jsem se dopracoval až někam k 55%, ale podruhé už bych se nedíval, protože není proč. Pokud si přečtete dějovou synopsi, nic moc nového od filmu nedostanete. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Karla je môj prvý film zhliadnutý po niekoľko týždňovom filmovom útlme a tak som k nemu pristupoval neutrálne. Zo začiatku som očakával Monster v low-budgetovom prevedení a približne to som aj dostal. Ako rekonštrukcia kriminálneho prípadu, mne až doteraz neznámeho, nám film zobrazuje život sadistických manželov a ich hier. Netuším ako to bolo v skutočnosti ale v tomto filme mi Karla pripadala skôr ako milujúca obäť manželových činov než beštia. Tak či tak zhliadnutím filmu si neskazíte reputáciu ale ani o nič neprídete keď sa mu vyhnete. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • I když se události odehrály v Kanadě, nebo možná právě proto, nikdo z kanadských filmařů nechtěl mít s filmem nic společného, takže se musel kompletně natočit v USA včetně obsazení. Jeden pokus byl v roce 1914, kdy si filmař z Toronta Peter R. Simpson koupil práva na zfilmování knihy o tomto případu od spisovatele Stephena Williamse. Kvůli protestům veřejnosti se ale do projektu nikdy nepustil. (don corleone)
  • Předtím, než byl Paul Bernardo, podle kterého je film natočen, zatčen, změnil si legální cestou jméno na Paul Teale. Údajně podle postavy Kevina Bacona ve filmu Criminal Law (1988). (don corleone)
  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)

Reklama

Reklama