Reklama

Reklama

Obsahy(1)

16-ročný študent Steven Carter má problémy v škole, pretože ho rozptyľujú prebúdzajúce sa homosexuálne túžby a vyčerpáva ho večné pretvarovanie sa pred rodičmi a spolužiakmi. Jedinou jeho spriaznenou dušou je obézna susedka Linda, ktorá jediná vie o jeho romániku s najkrajším chalanom na škole, atlétom Johnom Dixonom. Tomu však viac než na prvej veľkej láske záleží na zachovaní inkognita a dobrej povesti. Steven nedokáže dlhšie znášať dusivú atmosféru doma a v škole a odhodlá sa k radikálnemu riešeniu... (arkis)

(více)

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Britské comingout drama, ale zcela nepřekvapující, klišovité ... a to podobné filmy vlastně neznám, na tohle jsem kápl zcela náhodou a před projekcí jsem ani nevěděl, do čeho jdu. Přesto to na mě zapůsobilo dojmem, že přesně takhle musí vypadat i ostatní filmy tohoto subžánru - tedy ovšem ty, které nejsou ničím speciální. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Z osobní zkušenosti vím, že život je nahovno, když se člověk musí přetvařovat a proto mám moc rád takovéhle příběhy, které se různě po světe stávají každý den a jedním z těch příběhů může být Vás soused, Váš farář, Váš spolužák nebo spolužačka, Váš bratr, Vaše sestra, Váš bratranec, Vaše sestřenice nebo dokonce Vy sami. Anebo taky Váš pes, dneska jsou i zvířata homosexuální. Například tučňáci. U nich je homosexualita prý docela normární věc. Je ale zajímavé, že když církev a ostatní tyhle dementní uskupení protestují proti lidským homosexuálům, proč taky neprotestují proti zvířecím homosexuálům. To mi opravdu nejde do hlavy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je čas vyjít s pravdou ven, dokud tě zcela zevnitř nepohltí a nerozpoltí ve dví aneb sympaticky a úsměvně natočený britský snímek, který se vypořádává s problematikou sexuální orientace. Samotný námět je sice chvílemi učebnicovým příkladem, kde nechybí klišé a věčně omílané dialogy, ale na druhou stranu se zde rozebírají skutečné problémy. Zkrátka film, ve kterém vedle dramatického přiznání sebe samého nechybí ani komediální linie (viz téměř jakákoli scéna s Lindou - zejména autoškola). ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vkusná zpověď mladého muže, který si konečně připustil, že je gay a nehodlá se nadále přetvařovat. Život je vždycky lepší, když si člověk na nic nemusí hrát a může se chovat podle toho jaký je. Velice mi ovšem vadila příliš dlouhá stopáž filmu, která mě až doslova nudila...Takže to není nic uplně perfektního ale lehce nadprůměrně dobrého. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Takže i Velká Británie má svůj comingouťák, a velice povedený! Dějově skvělé (byť některé scény občas zaváněly lehkou trapností), herecké výkony občas trochu umělé. O humorné odlehčení filmu se postarala zejména tlustá Linda. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-¨3* typický gay film konce devadesátých let, který přináší sebou hromadu klišé. Na druhou stranu bych však k plusům dal humor a nadsázku. Díky jeho decentnímu vyzněný je vhodný pro rodiče mladých gayů, kteří z něho získají informace jak to u nás chodí a jaké osobní problémy má jejich dítko s přiznáním vlastní identity i vůči okolnímu světu. Jinak je to šedý průměr. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na to, že to bylo místy hodně klišovité se na tenhle film koukalo celkem dobře. To jediné, co už bylo na mě trochu moc byla melodramatická proslovová scéna v závěru. Mimo to mě ale tenhle snímek mile překvapil a pokud se jen trochu zajímáte o tuhle tématiku, nebo hledáte jen trochu jiný zajímavý a vcelku pohodový snímek, tak vřele doporučuju. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře řemeslně zvládnuté drama na vděčné téma coming outu mladého gaye, které by si zasloužilo uvěřitelnější herecké výkony a více se držet názvu. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj vůbec první g-film, co jsem kdy viděl, takže si ho budu pamatovat navždy. A zrovna trefa do moc pěkně udělanýho snímku. Já tyhle romance ze střední budu mít vždycky rád. Je to taková nostalgie. Vzpomínka na skvělý časy, který se nevrátí. Fag-hag Linda je opravdu boží (jen by ji Carter nemusel až tak využívat, chuděru dobrotivou) a vlastně celý je to dost dobrý. A opravdový. :) ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si režisér v poslední třetině neodpustil několik zbytečných scén. Brad Gorton v roli Johnnyho je zoufale toporný, holčičky neuvěřitelně klišoidní, chování rodičů jako podle kopíráku, a přesto u mě tento film vyhrává nad podobnými americkými počiny typu Latter Days. Už jen kvůli atmosféře a nehollywoodskému konci... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

gay film s problematikou coming out, mladého gaye a jeho utajení přede všemi s jeho odlišnou sexuální orientací, tento příběh mě byl obzvlášt blízký, i když málokdo by byl tak odvážný jako v tomto filmu a přiznat přede všemi, že je gay, a přitom se člověk nemá za co stydět, v tomto filmu je jasně ukázaný, že společnost stále ještě není předurčena aby byla v tomto směru tolerantní a neměla předsudky, které jsou zbytečné, ale tohle je ještě na delší trat, než to většina lidí pochopí, možná přehodnotím k některým britským filmům můj názor, člověk se někdy může splést, hlavního hrdinu jsem plně chápala, opravdu to není jednoduché přiznat se jen tak někomu. Hlavní hrdinové byli fajn, uvěřila jsem jim všechno a o to tady nejspíš taky šlo. Určitě tento film stojí za zhlédnutí, nejen pro jinak orientované lidí, je to pro všechny. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, za co bych dal třetí hvězdičku, rozhodně ne za herecké výkony, co místy připomínaly Pojišťovnu štěstí a hudbu, která zase zněla jak ukradená z Dynastie. Méně je někdy více a přijde mi, že tenhle film byl zbytečně nadupanej vším možným, včetně patetického klišé, které ve výsledku jen nafukuje minutáž bez výrazného objektivního přínosu. Myšlenka nijak světoborná, za mě úpně průměrnej film o coming outu a hledání svojí sexuální identity. Nic, co bych doporučoval ostatním ani co bych si chtěl pustit znovu. ()

Rock4ever 

všechny recenze uživatele

Vtipný, dobře natočený film o coming-outu. I když místy až příliš idylický, věrně zachycuje celou problematiku - včetně nejistoty, viny, obav z reakce okolí a i té úlevy, když je to všechno venku:-)) Povinnost pro všechny nevyoutované. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Není to žádný velkofilm s velkými gesty, ale vlastně takový malý skromný snímek s velkým tématem. Steven je okouzlující a citlivý mladý muž, který je ovšem gay a stydí se to přiznat okolí. Situace se ještě zhorší, když začne tajně chodit s místním oblíbencem Johnem, který se bojí o ztrátu své pověsti. Nastane ale chvíle, kdy už nemůžeme skrývat to čím doopravdy jsme a kdy pravda je velmi osvobozující, i když možná něco ztrácíme. Získáme ale něco mnohem víc - zjistíme, kdo nás má doopravdy rád se vším všudy. ()

Reklama

Reklama