Reklama

Reklama

Sanatorium

  • Francie Saint Ange (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1958. Mladá uklízečka Anna je poslána do opuštěného sirotčince St. Ange kdesi ve francouzských Alpách. Ke svému překvapení zjistí, že zde stále žije jeden sirotek, Judith. Anna se pustí do úklidu. Jak postupuje osamělým domem, začnou se jí dít podivné věci, například slyší kroky a hlasy dětí v liduprázdných chodbách. Kuchařka, která je v sirotčinci spolu s ní, nic neslyší, ale zato se obává o Annino duševní zdraví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Přehled filmů, které mě dnes nasraly: Saint, Ange. Packalův debut je určen výhradně pro ty fanouše strašidláckých příběhů, kteří trnou hrůzou při pohledu na těhotné krávy, co se hodinu a půl motají po prázdném děcáku a mlátí si pěstí do břicha. Velice rád bych se vyjádřil v tom smyslu, že je to zasraná, vyjebaná, hloupá píčovina... ale budu slušný, přece jen tam ta tlustá kuchařka žvanila něco o mrtvých dětech, a proto použiji pouze slovní obrat: zasraná, vyjebaná, nudná píčovina. A teď to jdu dospat, ta muzika u titulků na konci strašně řvala. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. L'accidente ,2. Theme D'anna (Generique Du Film) ,3. Petite Fill ,4. Depart Des Enfants ,5. Secret ,6. Boite A Musique ,7. Dessins ,8. Judith ,9. Chapelle ,10. Rage ,11. Toute Seule ,12. Derriere Les Murs ,13. Qu'est Ce Que Vous Voulez? ,14. Passe ,15. Cauchemar ,16. Ceremonie ,17. Anna Et Judith ,18. Souvens Toi Judith ,19. Moroir ,20. Lieu Oublie ,21. Descente ,22. Tu N'es Pas Seule ,23. Communion ,24. Plus Jamais Seule ,25. Anna (Generique De Fin) ,26. I'm In The Mood For Love (Bonus Track) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

No původně jsem chtěl dát i 4 ,ale díky trochu zmatenému konci musím dát jen 3. Jelikož si pořád nejsem jistý na čem jsem? Jestli to byl záměr tvůrců nechat to jako by na obě strany. Od začátku ,kdy přijede mladá těhotná uklízečka Anna bije do očí jeden důležitý fakt. A to proč je v celém sanatorium jen jeden sirotek a k tomu kuchařka a teď uklízečka a ještě šéfová. Kdo tohle financoval? vždyť po válce jich tam bylo 300 ,ale jak se dozvídáme nejen od kuchařky tak i z děje všechny děti až na jednu nechali umřít či umřeli sami. Zároveň se zase ukazuje že Anna byla labilní a měla pouhé halucinace. A nebo ne... Atmosféru to má ,ale dějově je to prostě zmatené. Celkově se ve snímku moc nemluví. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Atmosféra by šla, Virginie tiež, lakačky povedzme, ale čo je najhoršie je to celkové prázdno. Väčšina z prvej hodiny filmu je v podstate iba vata. Laugier sa spolieha na strach z nevideného, ale keď ani nenaznačí, čoho sa vlastne máme báť, moc to nefunguje. V poslednej tretine sa to celkom pekne vygraduje a už to je ten klasický Laugier ako ho poznáme; nemilosrdný, depresívny, ženy necháva trpieť a uvidíme aj jeho typické chladné uzavreté priestory. Celkovo ale dosť vidno, že sa Laugier scenárista ešte mal čo učiť. A to má vlastne stále. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě ani tak nezaujal jeho obsah jako jméno režiséra. Pascal Laugier má na svým kontě průměrnej Incident in a Ghostland(2018), hodně dobrej The Tall Man(2012) a vynikající a dnes už kultovní Martyrs(2008). Sanatorium je jeho prvotina a nutno říct, že za mě hodně nepovedená. Neskutečná nuda odehrávající se ve velkém sídle sanatoria. Jen stěží jsem u filmu udržel svoji pozornost. Nejraděj bych tomu napařil odpad ale z úcty k režisérovi a vzhledem k tomu, že šlo o prvotinu protentokrát přimhouřím oko(spíš obě) a tu 1hvězdu dám. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama