Reklama

Reklama

Modus smrti

(seriál)
Trailer
Švédsko, (2015–2017), 11 h 53 min (Minutáž: 43–45 min, Alternativní 45 min)

Předloha:

Anne Holt (kniha)

Hudba:

Jacob Groth

Hrají:

Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Kim Cattrall, Marek Oravec, Simon J. Berger, Esmeralda Struwe, Magnus Roosmann, Peter Jöback, Johan Widerberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Během vánočního období je psycholožka Inger Johanne Viková a její autistická dcera zapletena do vyšetřování série znepokojivých úmrtí. Přitom se potkává s detektivem Ingvarem Nymanem. Nyman je povolán do Uppsaly, aby vyšetřil překvapivou vraždu biskupky Elisabeth Lindgrenové, k níž došlo na Štědrý den. Ve Stockholmu se začínají objevovat další těla, způsoby úmrtí se však liší. Brzy si Inger Johanne všimne jistého vzorce ve vrahově jednání. Detektivní seriál vyvolává otázky týkající se náboženství, lidských práv i samotné podstaty lásky a zabývá se rovněž žhavými politickými tématy či kritikou intolerance. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele Rodriguez k tomuto seriálu (1)

Modus smrti (2015) 

Od severského krimi jsem očekával laťku hodně, hooodně vysoko. Bohužel toto rčení se zde nepotvrdilo a já dostal úplně obyčejně průměrnou detektivku. Škoda, že vždycky upoutávky, recenze a intro seriálu vypadají na obalu pěkně, ale uvnitř jsou špatné. 50% ***** Druhá série mě velice mile překvapila a zvedla laťku hodnocení o něco výš. 80% ()

Reklama

Reklama