Reklama

Reklama

Penny se bojí

všechny plakáty
Trailer

Osmnáctiletá Penny Deerbornová má panický strach z aut - jako malá totiž přežila hrůzostrašnou autonehodu, při níž mohla jen bezmocně přihlížet, jak její těžce zraněná máma v příšerných bolestech nekonečně pomalu umírá... Její terapeutka Orianna se rozhodne pomoci utrápené dívce zbavit se její neobvyklé fóbie přímou konfrontací s jejím největším strachem, a tak ji jednoho dne naloží do auta a společně se vydají na dlouhou cestu do hor! Jenže místo požadovaného uzdravujícího procesu se dostaví pravý opak... (TV Horor Film)

(více)

Recenze (65)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

HORROR to je fakt napínavý, to musím uznat! Celou dobu jsem přemýšlel, zda je ten psychopat žena nebo muž. Rysy a postava jako chlap, ale dlouhé nehty a křičí jako ženská! Jinak holka, uzavřená v autě, nemohoucí ven, ke všemu trpící fóbií z aut, z důsledku havárie, při které zemřeli její rodiče. Mimochodem, to matčině krvácení z krku bylo skvělé. Sestra zrovna jedla a div se nepozvracela :-) Trošku mne naštval ten konec. Pokud by bylo pokračování, tak s takovým koncem souhlasím. teď ale mohu jen přemýšlet, zda ten psychopat zabil toho řidiče, zda zabil i Penny, nebo zda jen zabil řidiče a Penny ho přejela, nebo jestli Penny ujela.... možností je spoustu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil zejména, kvůli čtverkám, které vidím od hororových Fandů.. Jakmile jsem viděl Nálepku Barrandov, věděl jsem, že to bude Hrůza, protože tam pouštějí pouze Braky !.. Atmosférické to sice je, ale bohužél nemastné neslané, nic nového pod sluncem, nic zvláštního neukázali, milionkrát ohraný Námět se spousty Chyb ! Nesedlo mi to, je to škoda.. Tyhle nízkorozpočtové, nenáročné filmy už pro mně nejsou .. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak kolik tohle stálo?? 100... 150 dolarů?? Jeden starej bavorák píchlej mezi dva stromy, taková je filmová výprava. Role Penny by seděla určitě Elishe Cuthbert nebo Paris Hilton, nešlo o nic jiného než jen řvát a brečet, škoda, že si režisér vybral naprosto neatraktivní Rachel Miner. Jak tu již bylo poznamenáno, onen stopař nejdříve skutečně vypadá jako Darth Sidious, jen jsem čekal, kdy vytasí svůj červený meč a vysype z rukávů pár elektrických výbojů. Trochu té atmosféry na začátku je, ale další hodinu se opravdu doslova nehneme z místa a vše se omezuje na záběry uvězněné Penny v autě uprostřed lesů. Je to jako desetivteřinová nahrávka puštěná smyčkou neustále dokola. Aby to bylo zajímavější, zhebne pár vedlejších, úplně nepodstatných postav. Ale pořád nic, žádné napětí, strach, ani emoce se nedostavují. Bylo mi šum a fuk, koho, kdy a jak kapucín zabije. Tragické finále potvrdilo tragický film. Zbývá utřít toaleťákem a spláchnout do hajzlu, nazdar! /After Dark HorrorFest 2006/ ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že v rámci žánru asi není možné u podobných filmů čekat nějaký tvůrčím způsobem napsaný inteligentní scénář, natož pak dobrý a smyslupný film jako takový, ale zase tak prostoduché a na jedno brdo přece tahle dílka snad být nemusí... :-/ - - - P.S. A mohl by někdo už konečně vysvětlit těm televizáckým debilům, že když film oříznou na 4:3 a dojebou ho neskutečně ubožáckým a jalovým rychlohoňským kuchyňským dabingem se stupidně kuňkající a hekající pražskou čudlou čtvrté kategorie v hlavní roli a zvukem zmixovaným bez reálných ruchů a tím vezmou filmu jakoukoli atmosféru, udělají i z žánrové kraviny nesledovatelnou sračku??? . . . No, igi se bojí, že to v těch našich televizáckých (k)análech už asi fakt lepší nebude... :-( - - - - - (Poprvé viděno 11.3.2011 /bohužel s otravně blbým čudláckým dabingem/ na >brryndoffské< tv, hodnocení 184., komentář zde jako devětadvacátý - 12.3.2011) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skvelý, atmosférický horor zo série After Dark Horrorfestu; ročník 2006, disponuje pomerne skromným spracovaním, minimom hercov a slušnou dávkou napätia. Zo začiatku thrillerová road-movie o vydesenej Penny, trpiacou fóbiou z áut, ktorá si so svojou psychologičkou vyrazí na terapeutický výlet, sa začína po stretnutí so záhadným stopárom pomaly meniť na napínavú hororovú hru, ktorá divákovi pripraví viacero výborných, strašidelných momentov. Hoci sa filmu nevyhne ani pár nudných úsekov, nelogickostí a niekomu bude vadiť aj nejednoznačný záver, celkovo ide o veľmi slušne spracovaný počin s dobre vybratým hereckým osadenstvom. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Považuji se za silnou a odolnou náturu, ale při tomto filmu jsem byla prostě slušně pos**ná. Noc, lesy, jedna vyklepaná holka, její paranoia a malý prostor auta, ve kterém bude po celý film prožívat svá muka. Navíc ještě se svou terapeutkou, která udělala tu chybu, že odešla hledat signál mobilu, který, jak víme, v podobných případech prostě nikdy nefunguje, že. A tak tu s ní v autě jen sedí, nemluví a postupně trošku zamrzá (kdo viděl, tak ví:) Ta udělala velkou chybu, když nabrala nemluvného stopaře do auta. Ten se rozhodne, že jim tuto laskavost musí náležitě oplatit. A tak nebohá Penny, uvězněna ve vozidle, se šíleně bojí a s každým pohledem z okna se děsí, kdy a kde se objeví ten magor s kapucí, co tam někde ve tmě pobíhá a sleduje ji. Nevím, jestli jsem byla tak vyděšená z ní, nebo proto, že to na mě vše dost zapůsobilo. Rachel Miner si pamatuji ze Šikany, kde mi byla velmi sympatická. V tomto horůrku si myslím, že svou postavu ztvárnila perfektně a já si jen říkala, že být v její kůži, budu totálně po... To jsem byla i u TV a stačilo mi:) Jen škoda toho násilně useklého konce, o němž jsem předpokládala, že skončí přesně dle žánrových pravidel. Což bych v tomto případě i uvítala. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit stupidním námětem o hysterické dívce jménem Penny, která má fóbii z aut. Bude vám vadit až do konce filmu, takže si zvykněte. Naštěstí se po pár minutách objeví borec v kapuci a začne být trochu zábava. Sice vypadá jako emperor Palpatine, ale není to na škodu. Čas od času je film legračně nablblý, ale zase ne o moc víc, než většina ostatních hororů. Jen škoda těch několika vizuálních excesů a toho, že Penny není ani moc sexy, ani moc nahá ani moc inteligentní. Navíc má tu přiblblou fóbii a screaming queen z ní asi nevyroste... když o tom tak přemýšlím - ten film vlastně za moc nestojí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Penny sa bojí". Priznám sa, že keď som si púšťal tento americký slasher horror som sa bál aj ja. Bál som sa, že to bude premárnených devätdesiat munút môjho života. Mal som silnú predtuchu, že to nebude stáť za veľa. Terapeutická cesta starým bavorákom traumatizovanej teenagerky Penny a jej nesympatickej psychologičky do odľahlých hôr, ktorá sa premení na boj o život, bola presne taká hlúposť ako som sa obával. Tekže Penny sa bála a ja som sa nudil. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vystresovaná Penny chce přečůrat vypatlanýho pošuka v kapuci. Bohužel Penny Dreadful má takřka nulové napětí a nevýraznou Miner… připouštím, že šikovněji bych nezaparkovala. ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST (Unrest, Reincarnation, The Gravedancers, The Hamiltons, Wicked Little Things, Dark Ride, Penny Dreadful, The Abandoned) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Elvine, co se děje? Nemůžu tu trčet celou noc...uááá, chropt, huhl, uch." První pravidlo - dvě ženský se nevydají samy autem do hor. Druhé pravidlo - nevezmou stopaře. Třetí pravidlo - nezavezou ho na opuštěné místo, jak si přál. Čtvrté pravidlo netřeba, páč je to už jedno. Penny je magorka a k tomu na prášcích. Navíc je děsně neposlušná, a tak v podstatě všechno pěkně zaviní. No a dle poslední scény je jasné, že je navíc úplně blbá. Les je fajn, napětí místy dobré a na opuštěné místo je tu dost mrtvol, takže ucházející oddechovka. „Jsem z toho venku! Jsem! Jsem..." ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Zoberte si Kingovho Cuja, vymeňte prerasteného bernardína za maniakálneho kapucína, a máte celý dej filmu. Na to, aby takýto slabučký námet bol schopný utiahnuť dĺžku celovečerného filmu je potreba buď a) chytrý scenár (The Cube), alebo b) zručného režiséra (Sam Raimi). Penny Dreadful nemá samozrejme ani jedno. Pozrite si radšej (znova) Hitchera s Rutgerom Hauerom. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podmanivý horor s hustou atmosférou o maniakálním týpkovi v kapuci, který využije chorobné fobie mladé dívky Penny z aut, a uvězní ji v jednom z nich v temném lese. Auto zaklíní mezi dva stromy a dívka nemá šanci se dostat ven... Režisér Richard Brandes natočil originální horor, ve kterém hodně vsadil na hustou atmosféru, a ono to po celou dobu slušně vychází, i díky sugestivnímu výkonu mladé Rachel Miner. Závěrečný finální střet dívky s maniakem už sice není tak zajímavý jako předchozí děj, ale 4*si určitě zaslouží. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nesympatická hlavní postava a když k tomu přidám naprosto odporný dabing, chtělo se mi zvracet... Film jse v TV vypnul a dodíval se v originálním znění... Jinak Penny Dreadful je slabší thriller, s docela slušnou atmosférou a žádnou logikou... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

After dark Horrorfest - 8 films to die for: Celkem zajímavý nápad zasazený do klasického hororového rámce. Můžu bez studu říct, že jsem se nenudil. Představitelka Penny je celkem příjemná holka a těch devadesát minut uteklo bez větších obtíží. :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V paměti mi utkvěla asi jen koza Tammi Filor, protože jinak není Penny Dreadful nijak poutavým hororem s umaštěným, ale nemastným vrahem, nepříjemně ukňouranou hlavní hrdinkou a pointou, která snad nemohla být fádnější... a to ve mně chvíli sílilo podezření, že to nakonec bude ve stylu Noc s nabroušenou břitvou , ale nebylo no, čili nelogický, ale šokující konec taky nakonec nebyl:) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Uřvanou Penny bubák uvězní v autě bojim, bojim. Ze začátku to vypadá strašidelně ale pak vás ta atmosféra omrzí a ten konec? To jsem čekal jenom na ,,ahoj"? Kravina ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozpočtu se jistě šetřilo, kde se jen dalo, protože my jsme se museli spokojit pouze z jedním autem, lesíkem a asi šesti herci, z nich někteří si tam nezahráli dohromady ani dvě minuty. Šedesát minut jsme měli možnost pouze sledovat noční můry mladé dívky, její srdceryvné výkřiky a halucinace. Nic pořádného se tam nedělo. Film se začal zlepšovat až po příchodu stopaře, který sice na chvíli ukázal kousek své tváře, ale ta byla úplně jiná než na samotném konci. Mrtvol zde taky moc neuvidíte. Během celého filmu sice několik lidí zemře, ale filmaři to pěkně odflákli a shrnuli všechny asi do jedné desetiminutovky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné ba alarmující, že ještě i v dnešní době se najdou takoví nezodpovědní a lehkovážní jedinci, kteří si jen tak z plezíru vyrazí autem z útulného bezpečí města kamsi do pustých hor. A kdybych vám navíc prozradil, že k sobě cestou dokonce naberou neznámého stopaře, měli byste mě za fantastu nebo za vtipálka, který si z vás dělá šoufky. Vždyť přece každý normální člověk sedí doma u telky a nikam zbytečně nerajzuje, to dá rozum. A už vůbec nebere sopaře - toho může vzít jedině masochista nebo potenciální sebevrah. Aspoň tedy já osobně bych stopaře nabral leda tak haupnou (nebo radši pomalu na couvačku, abych si moc nezprasil předek). No a tak není divu, že naše dvě dámy dopadnou tak jak dopadnou, navíc když ten "jejich" stopař je už na první pohled hrůzostrašně vyhlížející hovado. Poté, co v autě zblajzne špíz s krvavě syrovým (nejspíš lidským) masem, začne mít chuť si s našimi děvenkami trochu zašpásovat. A zábava začíná... Zajímavá Rachel Miner je asi ten hlavní důvod, proč film stojí za to vidět. A pokud se nebudete rozčilovat nad nelogickým dějem (scénářem) a máte rádi nízkorozpočtová oddechová béčka, budete spíš spokojeni než nespokojeni. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům, které se odehrávají na minimálním prostoru a kupříkladu Buried nebo Phone Booth jsou krásnou ukázkou toho, jak z minima vytěžit maximum. Jenže není každý Cortés respektive Schumacher. U Penny oceňuji celkem originální nápad, protože fóbii z aut zase tak často ve filmu nevídáme. Fajn byl i záporák, který by se ovšem hodil spíš do jiného typu thrilleru/hororu. Ale tím ty pozitiva končí, pokud pominu sem tam solidní atmosféru. Ta ovšem fungovala především na počátku. Vzhledem k neúměrně dlouhé době, kdy byl hrdinka zavřená v autě i se svými fóbiemi postupně vyprchala a nahradila jí nuda. A tu už nedokázali protrhnout ani náhodní kolemjdoucí a nechytil mě ani trošku akčnější závěr. Škoda promrhaného tématu. 30% ()

Reklama

Reklama