Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odborník na upíry profesor Catalano (Christopher Plummer) přijíždí do Benátek na pozvání princezny Helietty (Barbara De Rossi), aby vyšetřil a pokud možno ukončil prokletí jejího rodu. Sídlo šlechtické rodiny Caninsů se totiž stalo posledním známým místem, kde v roce 1786 řádil krvežíznivý Nosferatu (Klaus Kinski). Nyní se po dvou stech letech nezničitelné zlo znovu vrací a zastavit jej může jen láska neposkvrněné ženy. (J.Connor)

(více)

Recenze (16)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dnes už hodně zapadlá upířina, která se kdysi dostala kupodivu i do našich kin. V podstatě je to jen řadovka ve svém subžánru, ale má tři důležité faktory: obsazení už zavedených jmen (Pleasence, Plummer a Kinski, který si po Nosferatu zopakoval svou roli, tentokrát už s vlasy), působivou hudbu od Vangelise a hlavně studené prostředí Benátek, v nichž se daří nastolit příjemnou atmosféru díky častému ponořování do absolutní temnoty. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrá píčovina. Ani Kinskiho upír to nezachránil. Italský horory byli ještě počátkem 80 let docela koukatelný, ale pak už to šlo do kopru. Ono holt darmo platné, ale několikrát převařená, přežvýkaná a vyzvrácená kaše už prostě nechutná. Ani z hlediska zábavnosti ani z hlediska seriózního filmu.5% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech musím jednu hvězdu přidat. Vizuálně působivé drama v nádherných interiérech a exteriérech Benátek sice nedosahuje kvalit Herzogova Nosferata, to mi ale nakonec nevadilo. Vynikající Ch.Plummer a spíše civilní, než makabrozně demonický Kinski. Upír, který nemá strach z kříže (a pohledem ho dokáže rozžhavit do ruda) ani z denního světla, je nešťastnou a zoufalou postavou. Hledá náruč smrti (kdo by si nevzpomněl na Strašidlo cantervillské), leč vytoužený věčný spánek mu není dopřán. Skvělá hudba, expresivní i poetické obrazy, beznaděj, zmar. Po výtvarné stránce místy až uhrančivé... Na rozdíl od Upíra Nosferatu z roku 1979 se tento snímek v našich kinech nehrál. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nevydařený pokus navázat na geniální Herzogův film Nosferatu: Phantom der Nacht. Nezábavný, zdlouhavý a hloupý, jehož atmosféru nezachrání nahota, řada velmi působivých záběrů, několik skvělých momentů, ani výborná hudba Vangelise. Zklamáním je především Kinsky, který bohužel nedokázal zopakovat svůj výkon z původního filmu. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Záměrem filmařů bylo skutečně natočit sequel k Herzogově verzi příběhu o Nosferatovi. Výsledek se samozřejmě nemůže s původním skvostem měřit, už kvůli problémům, které provázely natáčení a měly za výsledek účast hned několika režirérů (např. Mario Caiano byl prý Klausem inzultován přímo na place a poté rezignoval). V několika scénách se tak Klaus raději režíroval rovnou sám a celý film pak musel dotočit původně producent Caminito, který je jako režisér i veden v titulcích filmu. Film provází klasický neduh italské produkce 70. a 80. let, kdy se kašle na logiku či příběh a vše se sází na atmosféru a vizuální stránku. Musím však uznat, že kameraman Tonino Nardi vykouzlil celkem dost působivých záběrů a některé jsou opravdu vynikající (příjezd upíra do mlhou zahalených Benátek). Táhlá atmosféra filmu mě nijak nenudila, ale uznávám, že o dynamický snímek se určitě nejedná. Klaus Kinski již působí poněkdu vyšeptale a jeho výkon se s o sedm let mladším upírem nedá srovnat, navíc mi trvalo, než jsem si zvykl na jeho hardrockový příčesek. "Upíři" krví nešetří a rovněž pak erotikou předváděnou Barbarou De Rossi a Anne Knecht za asistence slizkých šklebů mistra Klause. RESUMÉ: Nemůžu se nějak rozhodnout jestli se jedná o další italský kýč, který navíc parazituje na Herzogově filmu a na zašlé slávě hlavního představitele či se jedná o celkem v pohodě příspěvěk do pokladnice gotických hororů. Takže to necháme někde uprostřed. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, že Kinského ego nedovolilo natočiť priame pokračovanie jeho NOSFERATU ´79 a vznikol snímok, ktorý viac bdie, ako funguje naplno. Zbytočne sa rozpisovať. Nuda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono to sice nese zdánlivou kletbu něčeho co se snaží parazitovat na herzogově klasice, ale když si to člověk nakonec pustí tak s překvapením zjistí, že je to zatraceně povedený a svébytný film který stojí a padá na temné, psychedelické atmosféře husté jak těžký, horečnatý sen čpící živočišnou erotičností. Středobodem toho všeho je samozřejmě Kinski. Tentokrát ho ale nedržel na uzdě jediný chlap pod sluncem který ho byl kdy schopný zkrotit a tak se z něj stal skutečný démon a destruktivní síla, která film stejnou měrou ničila jako ho posouvá vpřed. Nějákou zázračnou shodou okolností se tenhle balanc povedlo udržet a výsledek působí tak, že středobodem a alfou není Klausovo Ego ale Nosferatu a díky tomu film funguje. Ostatní herci sice Klause samozřejmě nepřehrají, ale bez nich by celý Nosferatu splasknul jak žvejkačková bublina. Plummerova postava dává celému příběhu jakýsi pevný základ a ženské postavy zase dodávají potřebný náboj bez kterého by Kinski upíra zahrál asi sotva.. Vyzdvihnul bych i perfektní lokace, interiéry, kostýmy a hudbu... Vše to do sebe parádně zapadá a já viděl jeden z nejpodmanivějších vampfilmů za hodně dlouhou dobu. 4 nebo 5 ..teď nevím. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Podivná podivnost, jak jinak to napsat netuším. Upířina úplně jinak než jí známe. Upír normálně běhá za denního světla je vidět v zrcadle, kříže se nebojí ,nespí skoro. Celé je to takové nemasné. Vlastně jediné co je na filmu pěkné je krásná a nahá Barbara De Rossi ta jediná za to stojí. Na italský horor bída.. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Upírolog (Plummer) byl pozván šlechtičnou aby prozkoumal jejich dům, zda v něm žily Nosferatu a aby zrušil prokletí domu. Ten chce tomu přijít na kloub pomocí média - a Nosferatu je omylem vyvolán a vrací se do benátek. Zdlouhavé, přímo uspávající, snad jen jedna či dvě scény stojí za povšimnutí (upír s obrovskou dírou v břichu po prostřelení brokovnicí) jinak naprosto zbytečný snímek, a Klaus Kinski jako upír tentokrát stojí za prd. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski ve dvaašedesáti letech zjevně věděl, co je v životě důležité a roli si vedl (jako jeden z celkem čtyř konsekventních režisérů) na tělo. Ostře erotické scény, v nichž se zcela neupírsky spíš než o šíji zajímá o ňadra a bobry Barbary De Rossi, Elviry Audra a 'cigánky' Anne Knecht jsou tím zajímavějším, co tento hrozný film nabízí. Zhruba na stejné brakově kvalitní úrovni jsou působivé záběry vyhládlého upíra v nádherných kulisách přízračně zamlžených Benátek za rozbřesku, několik méně známých poznatků z vampirologie a rozkošně zprzněná Vangelisova hudba. Jakmile se začne cokoliv dít, kdokoliv mluvit, je zle. A hůř, nuda. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Herzogovým remakem je toto opravdu uspávající, jenom ta hudba je excelentní a Barbara De Rossi je krásná žena. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

3/10. Jako no prostě jednoduše, tohle se prostě nepovedlo. Jediné co zde jde pochválit jsou postavy, výbornou a atmosférickou hudbu a skvělou a hororovou atmosféru ale to je tak vše. Příběh ujde, postavy jsou sympatycké, hudba je výborná, atmosféru tento film má solidní, napětí je zde párkrát za film, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je docela dobrá. Za mě ale jinak sklamání. Nedoporučuji. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Uspávání hadů level world class. Remake původního Nosferatu není špatný, ale zkoušet udělat přímý seguel nebyl dobrý nápad. Problémů během natáčení bylo zdá se fakt hodně, stačí se podívat jen na zdejší výčet režisérů (viz zajímavost). Nudná neexistující režie, hrozný příběh a Klaus Kinski, který nenavázal na svůj výkon v prvním (druhým) Nosferatu. Pokus šokovat díváky mírou nahoty a sexu už byl jen výstřel do tmy, který nikoho nezajímá, je to spíš bizarní. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Vžádném případě nelze srovnávat Herzogův Nosferatu,jak se zde někdo snaží psát.To je zcela něco jiného.Potom to bodování od odpadu po 5 hvězd taky o něčem svědčí. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

tak tohle si pěkně s Nosferatu vytírá prdel. Kinski je humusák, to se musí nechat a není třeba ho ani maskovat, vystačí si s bílou parukou. Film je infantilní, nudný a popírá veškeré upírské tradice. Trošku to narovnává démonická hudba a kozy mladý slečny lékárníkový. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne sklamanie. Tragický snímok o upíroch bez upíroch, teda v myšlienkach ako si to ja predstavujem. Škoda 50 korún ktoré som nechal v požičovni VHS pásiek. ()

Reklama

Reklama