Reklama

Reklama

Vyprovokovaná

  • Velká Británie Provoked: A True Story (více)

Obsahy(1)

Kiranjit Ahluwalia (Aishwarya Rai) byla provdána z Paňdžábu do Londýna. Zpočátku se k ní manžel choval dobře, ale pak ukázal svou pravou tvář. Začal pít, vyhledávat jiné ženy a jí jen mlátil a znásilňoval. Po 10 letech už s ním měla 2 syny. Po jedné dvouhodinové násilné scéně zapálila jeho postel, zatímco spal. Byla obviněna a odsouzena na doživotí za úmyslnou vraždu. Umožní jí odvolání žít svobodný život se svými dětmi, přestože se sama obviňuje za svůj neodčinitelný zločin? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $761,740Tržby Celosvetovo $3,078,709║ Na moje prekvapenie ma to celkom dostalo, či už emocionálne ale aj príbehová ťažká utrápená púť za spravedlnosťou. /60%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se díval kvůli herečce Aishwarya Rai, kterou jsem si zamiloval už ve filmu "Královna koření" Co se týče filmu Vyprovokovaná, tak se mi líbily scény s popáleným mužem - to bylo maso :-) Bohužel a to mne hodně zklamalo, herečka Aishwarya Rai, byla v tomto filmu pomlácená, strhaná šmudla a nemohl jsem se na ni dívat! Nechtěl jsem si ji takhle pamatovat, protože ona je "BOHYNĚ KRÁSY"! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Plynule, bez nejmenšího zaškobrtnutí, vyprávěný příběh podle skutečné události. Takové filmy vždy pozvedává poselství a rozšíření povědomí o daném problému. Bylo hodně užitečné spojit právě Aish s Kiranjit, jinak by se filmu nedostalo takové pozornosti. Proč by ale mělo být překvapením, že Aishwarya je výtečnou herečkou? Své kvality už prokázala mnohokrát v mnoha různých žánrech a činí tak stále. Skvělá Miranda Richardson udělala taky svoje a mohu jen připojit své skromné přání, kterým je akceptování filmu jako možného alarmu a nepodceňovat jeho dosah. Fakt, že pouze dobrá výchova může předejít podobným problémům, je nesporný. Po opakovaném shlédnutí přidávám i poslední hvězdičku, protože ty nejsilnější momenty nepřestávají fungovat a celek zcela automaticky vyvolává plodnou diskusi. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Shit tak zle natočený, že v ňom nehrá dobre ani Robbie Coltrane. Všetky postavy sú buď veľmi kladné, alebo veľmi záporné, nič medzi tým, až je to smiešne. V závere sú tri tlieskacie scény, vrátane takej, keď si hlavná hrdinka oblečie miesto sárí nohavice a celá väznica preto skanduje jej meno. Neuveriteľné tendenčná, úbohá telenovela. Ps: Kukal som to u známych ráno po párty, takže dabing, a v jednej scéne Aishwarya ďakuje Mirande Richardson a ona jej na to odpovie “vitaj”; takže preklad tiež kvalita. :D ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dipak, Kiranjitin indický manžel patrí do kategórie chlapov mnou nazývaných "pitchus". Zastáva názor, že ženu (hoci aj tehotnú) môžeš udrieť hocikedy, ona už bude vedieť za čo. To sa potom ale nesmie diviť, keď pod ním jednu noc začne horieť postel. To má preto, že Dipak "spát s jiná žena a mlátit Kiranjit". Čím všetkým si ale ešte bude musieť prejsť Kiranjit vo väzení? ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma ani nevyprokoval, ani nenadchol...Aishwarayu Rai ja moc osobne nemusím, a Naveen "Sayid" Andrews ušiel ale nie je to Sayid...omielaná téma, omielane natočené, proste šedý priemer.. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář podle skutečné události, který mě nenechal chladnou. S napětím jsem očekávala jak Kiranjit dopadne, věřila jsem, doufala jsem, třásla jsem hlavou nad neskutečném jednání manžela i celého soudu, Díky Bohu, že spravedlnost dosáhla svého. :) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že tento film není feministický. Je to prostě popis události a docela dobře udělaný popis. Vypíchl bych jeden z dojmů. Přestěhujme kakaového klučinu z Pandžábu do Londýna a dejme mu do ruky pár liber. Klučina je potom jak z divokýxch vajec a dělá ženě to, co by si doma v Indii těžko troufal.Tam by ho obě rodiny tak sekli, že by čuměl. Proto si myslím, že by kakaoví klučinové měli zůstat doma. Nesouhlasím s komentářem LIVINGDEADa. Aishwarya Rai tu nemůže vypadat jako v Královně koření, jde do lochu a má na krku vraždu. To člověk prostě nevypadá ja na plesu průmyslovky. Aishwarya Rai to myslím zvládla velmi dobře a i jako šmudla ve vězeňským sáčku je moc půvabná. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Vyprovokovaná, film natočen podle skutečné události, mladá indka Akira upálí svého muže po letech fyzického, psychického týrání. Soud ovšem na to nebere zřetel a je odsouzena na doživotí. V hlavní roli kráska Aishwarya Rai Bachchan. Určitě téma, které by nemělo být opomíjeno v soudní jurisdiktci. Mírně nadprůměrný snímek, který mě ničím nevynesl na baldachýn,snad jen lidskou tyranií a nelidskostí. Je poselstvím toho, že ženy na celém světě se nesmí přestávat bít za svá práva! ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, a to vždy potěší. Mám rád jen čistě indické filmy a kdykoliv, když se do toho přimotá někdo ze Západu, tak je to na výsledku znát a nelíbí se mi to, protože tam cpou ten svůj náhled a způsob myšlení. Navíc je to příběh z Anglie, takže jsem se tomuto snímku vyhýbal jako čert kříži, ale někdy musí i čert přehodnotit svůj postoj... Velmi hezky a přirozeně natočené, dobré postavy i příběh samotný, takže smekám. A. R. B. je klasicky výborná, opět není co vytknout. Co se mi lehce nepozdává jsou jen drobnosti v příběhu. Když chci někoho podpálit, což je jeden z oblíbených zvyků v oblastech, ze kterých pocházel ústřední manželský pár, tak se poté nemohu divit, brečet a propadat žalu, když dotyčný zemře. Toho chtěla snad jen trochu opéct z jedné strany a poté doufat, že mu dojde, jaký je to totální idiot a bude vše v pořádku? Ale dobrá, dle příběhu měla Syndrom Týrané Ženy a byla při činu psychicky mimo. To bych pochopil, protože její manžel byl ostudou mužského pokolení, a s takovým hnusem musí být velmi těžké žít. Asi bych si dovedl představit jiné promyšlenější formy likvidace, ale to zde raději rozvíjet nebudu. Že dostala vyznamenání? Tak to je už hodně diskutabilní. Vůbec nechci snižovat její utrpení, manžel si to zasloužil, i když upálení je dost hnusná smrt, jestliže existují i jiné způsoby a řešení, ale je to při vší úctě stále vrah. Určitě si zasloužila, aby ji pomohli a nějaký přiměřeně nízký trest prostě musela dostat, ale vyznamenání za Příkladnou Asijskou Ženu kvůli její odvaze? To jsou zase laciné politické bodíky a určitě existují stovky jiných žen, které by si to zasloužily mnohem více. Hodnotím-li čistě jen to, co jsem viděl, tak konstatuji, že jsem spokojený a ty necelé dvě hodiny byly velmi příjemně strávené. Čtyři hvězdy po zásluze uděleny. ()

prasklinka 

všechny recenze uživatele

Hrozné, teda báječné. Hrozné je to co se stalo, báječné je zpracování filmu. Film sám o sobě je velice emotivní, má hezký způsob vyprávění + příběh přátelství, který se odehrává ve vězení. Jasných 5*. ()

renoarko 

všechny recenze uživatele

Keď týrate svoju ženu, ľahko sa môže stať, že si vás pomýli s dreveným uhlím. Tak ako sa to udialo u Kiranjit Ahluwalia, ktorú stvárnila bollywoodska star Aishwarya Rai. Spracovanie pekné, možno miestami gýčové, ale zato s dôležitým posolstvom. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Realistické vyprávění o týrané ženě a soudu nad ní. Patetické a přehrávané. Moc diskusí to asi nevyvolá (max.50%) ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Aishwarya je asi nejkrásnější herečka na světe. Její půvab i ve scénách, kde by jiné herečky krásné nebyly, tak ona stále je. Navíc v teto roli byla přesvědčiva. Jenže příběh sám o sobe az tak skvěle natočeny nebyl. S hlavní hrdinkou jsem sice soucitila, ale ostatní postavy me nepřesvědčily a celkové si tak silný příběh zasloužil možná větší hloubku. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem film jen s dabingem a ten, co to má na svědomí by měl dát hlavu mezi dveře a párkrát s nimi prásknout. Příběh je to ze života, poutavý, smutný a ve své pravdě i ze života. Ale ztvárnění hlavní hrdinky je neuvěřitelně zparchantělé. A ten dabing tomu rozhodně nepomohl. Ten z ní udělal hloupou, uňufanou pipku a to je škoda, protože jinak by hodnocení filmu bylo daleko výš. ()

Reklama

Reklama