Reklama

Reklama

Vyprovokovaná

  • Velká Británie Provoked: A True Story (více)

Obsahy(1)

Kiranjit Ahluwalia (Aishwarya Rai) byla provdána z Paňdžábu do Londýna. Zpočátku se k ní manžel choval dobře, ale pak ukázal svou pravou tvář. Začal pít, vyhledávat jiné ženy a jí jen mlátil a znásilňoval. Po 10 letech už s ním měla 2 syny. Po jedné dvouhodinové násilné scéně zapálila jeho postel, zatímco spal. Byla obviněna a odsouzena na doživotí za úmyslnou vraždu. Umožní jí odvolání žít svobodný život se svými dětmi, přestože se sama obviňuje za svůj neodčinitelný zločin? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

malamia 

všechny recenze uživatele

Aishwarya Rai mě umí občas překvapit, když už si myslím, že nic nového nepředvede, tak to zvládne. A to i když hraje unylou utýranou indku, která neumí moc anglicky... Vlastne nejsem teď schopná napsat, co se mi na tom filmu líbilo, páč mnozí dost přehrávali, stavba byla jasná a infové umí větší drama, ale asi ten příběh, který je pravdivý, a hudba od Rahmana, který zas jednou citlivě a le krásně zabodoval, tomu dodali sílu.... ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Vyprovokovaná, film natočen podle skutečné události, mladá indka Akira upálí svého muže po letech fyzického, psychického týrání. Soud ovšem na to nebere zřetel a je odsouzena na doživotí. V hlavní roli kráska Aishwarya Rai Bachchan. Určitě téma, které by nemělo být opomíjeno v soudní jurisdiktci. Mírně nadprůměrný snímek, který mě ničím nevynesl na baldachýn,snad jen lidskou tyranií a nelidskostí. Je poselstvím toho, že ženy na celém světě se nesmí přestávat bít za svá práva! ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že tento film není feministický. Je to prostě popis události a docela dobře udělaný popis. Vypíchl bych jeden z dojmů. Přestěhujme kakaového klučinu z Pandžábu do Londýna a dejme mu do ruky pár liber. Klučina je potom jak z divokýxch vajec a dělá ženě to, co by si doma v Indii těžko troufal.Tam by ho obě rodiny tak sekli, že by čuměl. Proto si myslím, že by kakaoví klučinové měli zůstat doma. Nesouhlasím s komentářem LIVINGDEADa. Aishwarya Rai tu nemůže vypadat jako v Královně koření, jde do lochu a má na krku vraždu. To člověk prostě nevypadá ja na plesu průmyslovky. Aishwarya Rai to myslím zvládla velmi dobře a i jako šmudla ve vězeňským sáčku je moc půvabná. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dipak, Kiranjitin indický manžel patrí do kategórie chlapov mnou nazývaných "pitchus". Zastáva názor, že ženu (hoci aj tehotnú) môžeš udrieť hocikedy, ona už bude vedieť za čo. To sa potom ale nesmie diviť, keď pod ním jednu noc začne horieť postel. To má preto, že Dipak "spát s jiná žena a mlátit Kiranjit". Čím všetkým si ale ešte bude musieť prejsť Kiranjit vo väzení? ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se díval kvůli herečce Aishwarya Rai, kterou jsem si zamiloval už ve filmu "Královna koření" Co se týče filmu Vyprovokovaná, tak se mi líbily scény s popáleným mužem - to bylo maso :-) Bohužel a to mne hodně zklamalo, herečka Aishwarya Rai, byla v tomto filmu pomlácená, strhaná šmudla a nemohl jsem se na ni dívat! Nechtěl jsem si ji takhle pamatovat, protože ona je "BOHYNĚ KRÁSY"! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • V Indii byl film nadabován do hindštiny, punjabštiny, tamilštiny a telugštiny. (NinadeL)
  • Film původně získal rating A (totéž jako R v Indii). Režisér se rozhodl pro vystřižení problematické části a získal U/A (totéž jako PG-13). (NinadeL)

Reklama

Reklama