Reklama

Reklama

Hvězdná srážka

  • Itálie Scontri stellari oltre la terza dimensione (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z trestanecké planety jsou propuštěni vesmírní pašeráci Akton a Stella Star (Caroline Munro). Sám Císař je omilostnil, aby se vydali na nebezpečnou cestu - mají vypátrat úkryt zlotřilého vévody Zarth Arna a najít loď ve které ztroskotal jediný císařův syn (David Hasselhoff). V doprovodu šéfa galaktické policie Thora a robota Ella navštěvují planetu amazonek, planetu ledu a planetu neandrtálců, zatímco se schyluje k rozhodujícímu střetu mezi Císařem a Zarth Arnem... Svérázný příspěvek italské kinematografie k žánru space opery volně kopíruje scénář Hvězdných válek Nové nadějě, ne však jejich technické provedení a tak vyznívá značně béčkovitě a roztomile naivně. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cital som Bludmanov filmovo teoreticky komentar  - no ale ja som len laik  nedouk, nerozumiem jeho odbornym vyrazom, nestudoval som filmovu tvorbu v Prahe, ani v Brne, ani v BA. Nemam mastne vlasy, filmovu teoriu som nikdy nestudoval, ani raz som nenavstivil  filmovu katedru, neprestudoval som ani jedny skripta z filmu, panske zadky nepovazujem za pritazlive. A nemam rad ked reziser ide tak vysoko ako tu : trestanecka planeta, vesmirni pirati ci paseraci  ci co to bolo. Jo a Nikdy som netvrdil, ze Hasselhoff sa povie Hajzelhof. ja som vzdy tvrdil, ze spravne je Hajzlehroch   5 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

SOON I WILL JOIN YOU AS YOUR PRINCE OF DARKNESS! To se moc nepovedlo. Směsice filmů Star Trek, Star Wars a Flashe Gordona s charismatickým Davidem Hasselfoffem (který tady bohužel nemá tolik prostoru) nedopadla podle mého očekávání. Nejvíc film sráží hvězdné souboje, které nejsou dotaženy a chybí jim ten správný adrenalin. Začátek filmu je trošku chaos a člověka film chytne až na planetě amazonek, kde Stellu a Elleho nahání obří robot. Stella je sice úžasná, ale nakonec se z ní vyklubala docela gold digger, když to celý film hraje na robota Elle a pak nakonec skočí do náruče bohatého prince Simona. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprostá láska. Campové kouzlo "Hvězdné srážky" nevychází z ironického výsměchu či provinilého potěšení, ale z roztomilého okouzlení bezelstnou naivitou i upřímným nadšením. Je snadné, ale také ryze ignorantské se filmu jen vysmát coby patlalské kopírce "Hvězdných válek", nařknout tvůrce z neumětelství a plagiátorství, či dokonce z toho, že dehonestují sci-fi. Luigi Cozzi naopak miloval fantastické žánry, psal sci-fi povídky a přispíval i do prestižního časopisu Famous Monsters of Filmland. Toužil natočit sci-fi film podle svých představ a šance přišla právě, když od vypočítavého producenta Nata Wachsbergera dostal zakázku, že má udělat variaci na "Star Wars". Navzdory tomu, co nakukal producentovi, Lucasův hit ani neviděl a scénář spíchnul podle novelizace hitu, kterou fofrem přelouskal. Stejně jako Lucas, také Cozzi obdivoval klasické brakové sci-fi. Jenže jeho ambicí nebylo udělat sofistikovaný a trikově převratný biják, který by u dospělých diváků dokázal vyvolat ekvivalent dětského úžasu tím, že by usiloval o zdání uvěřitelnosti. Cozzi naopak miloval sci-fi v její naivní pulpové podobě před tím, než žánr v očích široké veřejnosti i filmových studií legitimizovaly seriózní filmové hity jako "2001: vesmírná odysea", "Vetřelec" i ony "Hvězdné války". Absurdně neprakticky navržené zbraně, naivní design vesmírných korábů, teatrální kostýmy a pompézní sety či kosmické dálavy hýřící barvami duhy představují cílenou poctu klasickým obálkám sci-fi románů od mistrů šestákového romantismu jako Earle K. Bergey, Richard Clifton-Dey či Frank Frazetta. Ústřední neohroženou a spoře oděnou hrdinkou se pak Cozzi vyznával ze své adorace Barbarelly (filmové i komiksové) a preferencí stop motion efektů vzdával hold milovanému Rayi Harryhausenovi. "Hvězdná srážka" je fanboyovský pastiš dávno před tím, než to bylo cool. Ale na rozdíl od těch novodobých zůstává svěže oproštěný od ambice ospravedlňovat své dětinské obsese tím, že bude působit vážně a pateticky. Zde naopak všemu vládne rozjařilá naivita, vzletná nerealističnost, upřímná pokleslost i až operní kašírovanost. Tím ale výčet elementů, které si lze užívat, zdaleka nekončí. Máme tu casting, z něhož poskočí srdce každého fandy braku, ambiciózní soundtrack klasika Johna Barryho i křečovité herecké výkony či totálně prostinký scénář plný dětsky osudových zvratů. "Hvězdná srážka" není žádný neumětelský drek, nýbrž skvostně roztomilý campový drahokam. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hvězdné války a jiné povedené space opery jste viděli už půl milionkrát? Jejich turecký klon je na vás až příliš dadaistický a špatný a Barbarella příliš filosofická? Horst Fuchs vám proto přináší: Starcrash!! Sice tu nikdo nesmaží vajíčka na kapotě luxusních vozů, zato tu je spousta epických vesmírných bitev končících monstrózními výbuchy v bílých oblacích plných jisker, hlavní hrdinka, velká ekoložka (což dokládá jen nezbytně nutný oděv, výroba látky rujnuje planetu!) a dojde i na souboj světelného meče proti robotům, kam se hrabou Jediové! ____ Ono to ve výsledku ani není tak špatné, jak to zní, první půlka je vlastně i docela zábavná, přestože v žádném případě ne dobrá, béčko až na půdu, ale nenudící, žel, druhá půlka už se začne utápět v hrůzných pokusech o epochální finále plné napětí a skvostné akce, ale v konečném důsledku to vypadá, jako kdyby chtěl někdo z teletubies sestříhat tříhodinové festivalové drama. " Jsou tam TISÍCE stupňů pod nulou !!! " ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Existuje jedna taková fráze... ,,To se nedá popsat, to se musí zažít!" Nerad to používám, ale pro Hvězdnou srážku mě nenapadá žádný jiný komentář. I když si představíte tu největší blbost, co dokážete, pořád to nebude ani z poloviny tak blbé jako tenhle film. Můžete se těšit na roboty, neandrtálce, planetu, kde je teplota - 1 000°C (a hlavní postava si na ní vykračuje jen v lehkém kabátku), ale hlavně na nejméně napínavé vesmírné souboje v dějinách kinematografie. Spočívají v tom, že lidi klidně sedí a koukají na obrazovku, na které se čtvrt hodiny objevuje jeden výbuch za druhým. Hrůza, děs, ale samozřejmě také bezedná studnice hlášek a veselí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Luigi Cozzi bol veľkým fanúšikom práce experta na špeciálne efekty Raya Harryhausena, a preto chcel, aby jeho film vyzeral ako Sindibád ide do vesmíru. Narážka na Sindibáda je tu preto, že v jednom z jeho dobrodružstiev, The Golden Voyage of Sinbad (1973), si postavu Marigany zahrala Caroline Munro a špeciálne vizuálne efekty mal na starosti práve Harryhausen. (beso74)
  • Roger Corman, producent spoločnosti New World Pictures, sa rozhodol tento film distribuovať, aby zistil, čí je na filmovom trhu dopyt po nízkorozpočtových hviezdnych operách. Vyzerá to, že bol s dopytom spokojný, pretože sa pustil do realizácie vlastnej verzii Hviezdnych vojen –  Battle Beyond the Stars (1980). (beso74)
  • Postava menom Akton mala byť pôvodne stvárnená ako smiešny mimozemšťan. Jeho predstaviteľ, Marjoe Gortner, však odmietol byť počas natáčania obmedzovaný nejakým nadmerným make-upom. (beso74)

Reklama

Reklama