Reklama

Reklama

Mini (Nikki Reed) rozhodně není žádný andílek, spíš nezávislý ďáblík. Její matka Diane (Carrie-Anne Moss) je na práškách a úplně neschopná, ale i tak by ji přece šlo alespoň respektovat. Mini však její eliminaci vezme od lesa a svede svého fešného nevlastního otce Martina (Alec Baldwin) a společně se rozhodnout ušít na Diane boudu. Aby se mohli nerušeně muchlovat a u bazénu velikosti tenisového kurtu popíjet drinky s deštníčky, nechají ji prohlásit za šílenou. Aby toho nebylo málo, dojde i k vraždě. Sexuální idyla natož vzájemná náklonnost nemůže trvat věčně a tak se v době, kdy do případu začne šťourat detektiv Garson (Luke Wilson), jeden obrátí proti druhému. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Všechny trumfy filmu jsou hned na začátku. Spočívají v tom, že matka obtáhne nějakýho svýho náhodně zbalenýho nabíječe v posteli svý dcerunky a ta zase uleví svému nevlastnímu tatínkovi. Pak už je to jen rutina viděná mnohokrát a většinou lépe, ve stylu umím každýho ojebat a taky umím s každým vyjebat. Jinak bych si dovolil ještě mírně zchladit potencionální diváky z řad mužského rodu, pokud čekáte, jak bývá v těchto filmech zvykem, alespoň hezkou sexy kočku musím vás zklamat, hlavní hrdinka je mírně tlustá, s tunou make-upu na ksichtě, šestnáctiltá kráva romského původu /nic proti zdejší menšině /. Navíc pointa filmu je až směšně průhledná, já jí odhallil v ten okamžik, jak seděla se svým otčínem v tom autě. Schválně napište, při jaké scéně jste to odhalili vy, ať zjistímte, kdo z nás to odhalil dřív ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak dostat tatínka do polepšovny a maminku do márnice.. Dech i originalitu postupně ztrácející thriller, kde zkažené děvčátko s počínající celulitidou dělá lidem kolem sebe dost nepěkné věci. Alecu, začni konečně brát ty diuretika.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nemal som ziadne velke ocakavania a nakoniec z toho vzisla celkom dobra cierna komedia plna ironickeho humoru. Takmer nikto z hrdinov vo filme nie je neviniatko a to plati nielen o Baldwinovi, ale hlavne Nikki Reed (TRINASTKA, LEGENDY Z DOGTOWNU), ktora je vo filme dost velka mrcha a viacmenej mi pripominala postavu Kathryn stvarnenu Sarah Michelle Gellar z filmu VELMI NEBEZPECNE ZNAMOSTI (1999). Jeff Goldblum si tu zahral len vedlajsiu postavu suseda, ktory mal moznost kadeco vidiet, len skoda, ze nedostal väcsi prietor na zobrazenie hereckeho talentu. Rad by som ho uz konecne videl v zapornej ulohe. Luke Wilson ako policajt bol dobry a hlavne, ze dokazal postavy vo filme poriadne znervoznovat, pretoze vdaka nemu vymazal akukolvek nudu, ktora by mohla pocas filmu prist... 29.05.2008 _________ Alec Baldwin - (Martin) +++ Nikky Reed - (Mini) +++ Carrie-Anne Moss - (Diane) +++ Jeff Goldblum - (Mike Rudell) +++ Luke Wilson - (Policajt Garson) +++ Hudba: Cato +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Relativně slušné obsazení (Jeff Goldblum i Alec Baldwin jsou i v pokročilém věku sekáči) vévodí téhle báchorce o zhýralé morálce zazobaných, ve kterém růžky vystrkuje ďábelsky andělská Mini, předčasně vyspělá a emotivně chladná dcerka bohatých rodičů, jejichž náplní dnů i nocí je kariéra (nevlastní otec) a alkoholo-drogové tripy (matka). A tak se začne rozmazlená lolitka nudit, okořeňovat si život a zaplétat se s nesprávnými muži. První desítky minut jsem si říkal, že tohle půjde odnikud nikam. Jenže jakmile scénu „nedobrovolně“ opustí otravně přehrávající Carrie-Anne Moss, začnou se dít příjemně mrazivé věci. Řeknu to asi takhle.. nenudil jsem se, ba naopak jsem byl několikrát mile překvapen, ale dospívající dračici a spoluscénáristce z Třináctky Nikki Reed chyběla po herecké stránce větší dravost i drzost (omezila se jen na to, co ji dovolil scénář), čímž by pomohla celému tomu umělému oparu, který se nad snímkem debutujícího režiséra vznášel!! Ale jinak docela spokojenost.. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela překvapení. Od snímku jsem nic extra nečekala a to bylo i dobře, protože tahle černohumorná satira s notnou dávkou ironie mi sedla. Kdo čeká originálni námět, bude zklamán. Protože děj není kdovíjak inovativní, v úkladné vraždě jde spíš o poutavé pojetí a dobře napsané postavy, včetně evil bitch v hlavni roli. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Tý holčině bych na místě zakroutil krkem. Jinak překvapivě koukatelná úchylárna se spoustou známých tváří... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +příběh, kvalitní herecké výkony, Nikki Reed, pěkně se na to (na ni) kouká, závěr -je to možná zbyčečně krátké, závěr není špatný, ale je trošičku urychlený, vadila mi Carrie-Anne Moss, přišlo mi, že přehrává/// Film sice stojí na známé zápletnce, ale tentokrát je zpracovaná kvlitně a s nadhledem. Film mě hodně bavil. To co se v něm odehrávalo se mi hodně líbilo. Největší dík patří hercům. (Alec Baldwin, Luke Wilson). Nechybý tady napětí, mrazení, očekávání jak to dopadne. Přitom děj slušně odsýpá, nějaká nuda se tu ani nevyskytuje. Tenhle film jsem si užil a řekl bych, že Nikki Reed se na thle roli pěkné mrchy dost dobře hodí. Rozhodně jim budete fandit./// Celkem 79%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film postrádá jakoukoli originalitu a bohužel také veškerý vtip. Ani Baldwin či Moss nudný snímek nezachraňují... A jako bonus je hlavní hrdinka natolik nesympatická, že jsem měla potíže film vůbec dokoukat. Takhle prostě ne! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úkladná vražda je pro mě v mnoha ohledech podařený thriller a slovo thriller se zde zdráhám použít protože pod pojmem thriller si představuji film plný napětí, brutality a krve. Ani jedním však tento snímek nedisponuje a přesto mě zaujal. Více pojednává o nesourodé milenecké dvojici, která spáchá zločin a myslí si že na to nikdy nikdo nepřijde. To by tu ovšem nesměl být neuvěřitelně otravný vyšetřovatel, v neodolatelném podání Luka Wilsona, který vypečené dvojici ani trochu nevěří a tuší že se nejednalo o sebevraždu ale o vraždu. I další herci jsou neméně skvělí. Neskutečně namyšlená, sebevědomá Nikki Reedová je ta správná mrcha, které se dá věřit, že dokáže zničit každého muže, který padne do jejích osidel a Alec Baldwin snad nebyl nikdy přesvědčivější a nakonec na svou důvěřivost doplatí. Pro mě zajímavý skoro thriller, který mě svým pojetím překvapil. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Hloupý, neoriginální a nevýrazný film. Baldwin to sice v některých chvílích zachraňuje hereckým uměním, ale to zkrátka nevylepší už tak debilní scénář ve spojení s hrůzostrašnou nesympatickou obludou v roli jeho nevlastní dcery, která se někde na začátku stane jeho milenkou. Dva další potenciálně zajímaví herci jen štěkají zpovzdálí a z Mossové je jen nasáklá fetka. Inu, zklamání a nechuť. 35% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dcerunka a nevlastní tatík se chtějí zbavit věčně ožralé matky, aby si mohli užívat společný život. Unylé a nudné zpracování nijak zvlášť originální zápletky, které vynikalo pouze ve dvou věcech. Tou první je dekolt Carrie Anne-Moss, která k mému vzteku zatvrzele odmítá jeho odhalení a tady je jasné, že by se bylo na co dívat. No a za druhé je to rvačka mezi Baldwinem a Goldblumem, která by za normálních okolností asi tolik nenadchla, ale v téhle šedi to byl paprsek naděje. Možná by to bylo o něčem jiném, kdyby v hlavní roli nebyla nesympatická kikina, které přejete mučivou smrt takřka od začátku. Takhle je to jen za slabých 30%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu uvěřit, že sis zlomila ruku o její ksicht !! Jsi jako Linda Hamilton.." - "Užije si, až bude srát zuby, co jsem jí vyrazila !!" ;) ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Odpoutám-li se od jisté z-amerikanizovanosti celého příběhu a taky, že zhruba od půlky filmu bylo celkem jasné, jakým směrem se bude dál ubírat, celkem jsem se bavila. Carrie byla naproso kouzelná 'crazy-bitch-mother' a Nikki velmi mile překvapila, snad právě proto, že se jí role podařila ztvárnit tak věrohodně ne-mile :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

JOJ CINEMA HD - Komediální krimi? Ale proč ne. Hlavní dvojka celkem fajn a dobře to odsýpalo. 70% (with J.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od takového slibného hereckého obsazení jsem po pravdě řečeno očekávala mnohem více, ale nic hercům samozřejmě zazlívat nechci a ani nemůžu. Byla to chyba scénáře. Nejlepší na celém filmu byly myšlenkové pochody té holky. Bylo nad slunce jasné, že pan podnikatel dá přednost mladší. Z matky se totiž postupně stávala troska, která holduje alkoholu a i kokainu. Chlap jako nepozná, že má v posteli svou nevlastní dceru? ()

Reklama

Reklama