Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Keenan (Van Damme) je bývalý člen elitní jednotky amerického námořnictva s bojovou zkušeností a určením chránit americké zájmy kdekoliv na světě. Ale v den, kdy přijíždí do svého nového působiště v bouřlivé východoevropské zemi, je Keenan vržen do krvavé a chaotické scény: Těžce ozbrojení rebelové vyplenili hlavní město, zabili amerického velvyslance a hrozí svrhnout nového prezidenta i křehkou demokracii. Keenan rychle zajišťuje americké velvyslanectví a poskytuje prezidentovi úkryt. Ale pomoc amerických jednotek je daleko a agresivní povstalci uvnitř. Keenan musí zlikvidovat povstání…před tím, než ambasáda lehne popelem. Legenda bojových umění Jean-Claude Van Damme se představuje v impulzivním thrilleru plném divokých bojových scén, super napětí a nonstop akce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o vojenskom dôstojníkovi, ktorý je pridelený do Moldavska postarať sa o bezpečnosť prezidenta a americkej ambasády, ale keď na ňu zaútočia rebeli, spolu s ostatnými vojakmi sa musí postarať o bezpečnosť civilistov, kým dorazia posily. Spracovanie je celkom slušné, je to samozrejme videofilm, takže tu nič neprekvapí, ale stále sa niečo deje, rebeli sú takmer všadeprítomní a navyše na rozdiel od väčšiny podobných filmov sú rôzne zábery z veliteľstva obmedzené na minimum, takže to ani neruší. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá. Ale je hlavne vojenského typu, takže samé strieľanie a občasný výbuch, pričom Van Damme tu v akcii ani nemá až tak moc priestoru. Okrem trochu strieľania tu má len tri krátke súboje a z toho dva sú len na pár dotykov, ale páčia sa mi a občas ich ukončí nejakým slušným spôsobom. Najviac sa mi páči záchrana rukojemníkov a záverečná obrana ambasády. Herecké obsadenie moc nezaujme, Van Damme je výborný a aj tento vojenský typ úlohy mu sedí, ale mimo neho už nezaujme, ale našťastie ani neurazí nikto iný. Réžia je na typ filmu celkom dobrá, ale občas ruší príliš zmätočná kamera a technická stránka je pomerne vydarená a aj výbuchy vyzerajú dobre. Zástupca veliteľa nie je typický Van Dammov akčný film, bojového umenia je tu minimum, ale fanúšika poteší a v rámci akčných filmov z východnej Európy je to výrazný nadpriemer. 73% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekaně slušný akčňák s mým milovaným Van Dammem v hlavní roli. Příběh je sice trochu klišoidní a to takový, že v Rumunsku se blíží k převratu a tak demokratického prezidenta ukryjí na Americké ambasádě před komunistickými vzbouřenci. Jak prosté. Přesto velice zajímavě natočené. Režisér si hlavně prohrál s tzv. funkcí zoom, která ve vypjatých scénách zrychlí divákův tep a nenechá ho jen tak chladným. Sice se občas nepovede střih, ale to zas tolik nevadí. Mimochodem všimli jste si té Škodovky, do které to naprali s tím Bavorákem před ambasádou :). Van Damme mě rozhodně překvapil a tento film rád zařadim mezi jeho lepší kousky. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Oslava amerického heroismu a především role USA ve světě. Aluze na Vietnam a Alamo, utvrzování amerického machismu skrze tradiční glorifikaci USMC a odvolávání se na právo nosit zbraně. Zkrátka béčko přesně pro pohnutou dobu začátku druhého vládního období George W. Bushe. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pohodové politické akční béčko. Van Damme přijíždí do Moldavie, kde se zrovna bouří proti novému prezidentovi. Poté co je nucen opustit svůj palác v důsledku útoku komunistických vzbouřenců, je prezident převezen na americkou ambasádu, kde už je shromážděna i řada američanů žijících v zemi. Expert na dané krizové situace Sam Keenan (Van Damme) se tedy ujímá velení a je na něm uchránit životy lidí na ambasádě, než přijedou posily z americké a moldavské armády... Nečekejte klasický akčňák přitažený za vlasy ve stylu Van Damme versus všechno ostatní - spíše než Univerzálního vojáka to připomíná hry typu starých dobrých Delta Force. Navíc je to hezky natočené a Jean Claude vypadá na stará kolena drsněji než dřív a ten jeho přízvuk se taky o něco zlepšil:) Je docela možné, že bez jeho charismatu by ten film byl k ničemu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No niečo na tom filme bude, ale hodnotiť to ako najlepší Van Dammeov film to určite nie! Aj keď sa mi film páčil, medzier v nápadovo dobrom scenári má ako ementál. Už len z logického hľadiska útok na veľvyslanectvo bol úbohý, armáda celej krajiny mala dokopy tri tanky a podobne. Van Damme už dokonca neukázal nič ani zo svojho bojového umenia, čo už kričí starobou, naopak, snažil sa niečo aj zahrať a to sa cení. Kamera nič moc a ani obraz nepokojov nebol dobre zvládnutý. Potešilo ma aj pár dialógov, ktoré sú v podobných filmoch často klišéovité. 60%. ()

Kaka odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhrůzostrašnějších akčních snímků všech dob. Opravdu je až neuvěřitelné, kam může Van Damme klesnout. Režisér byl při natáčení tohoto skvostu zřejmě na drogách, neboť takové seky a nedotaženosti se za normálních okolností skutečně nevidí. Začíná to neuvěřitelně špatně zvolenými filtry, které navíc v jednom střihu jsou, v druhém zase nejsou, pokračuje to přes některé amatérsky (digitální kamera) natočené sekvence a končí to tak šíleně nasnímanou akcí, že jsem tomu všemu ani nechtěl věřit. Vypadá to jako ten nejodpornější mix všeho možného a nemožného. A v čele stojí velký boss Van Damme, jehož chvaty jsou stejně špatné, jako celý film. Skutečně amatérsky natočená zrůdnost, kterou bych zakázal distribuovat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vydejte povstalcum prezidenta prasackyho obsournika! ne nebojte se pane prezidente je tu Vandamme ten vas zachrani a nenecha tuhle krehkou demokracii padnout.. jeden z lepsich kousku JCVD po roce 2005 to bude asi tim ze tu moc nedava vyniknout svymu bojovymu umeni ktery mi nikdy moc presvedcivy neprislo film je dost akcni moc se nekeca hodne se strili a scenar dostava opet na frak jedina jakastakas bitka je ukrutne spatne nasnimana ale to uz mne neprekvapuje je to spis prumer ale po srackach typu Inferna a Poslani celkem slusnej kousek ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Legenda bojových umění Jean-Claude Van Damme se představuje v impulzivním thrilleru plném divokých bojových scén, super napětí a nonstop akce! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Van Damme točí na sklonku akčního života před kamerou lepší a lepší kousky.! Všechna čest, začátek a konec kariéry se mi u něj líbí, i když konec to zdaleka není.!!! Nicméně tento produkt se příliš nezdařil, neboť kamera je zoufalá-reálná, přesto zoufalá a některé scény by natočil i malý klud bez mozku.!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zástupce velitele rozhodně není propádákem. Jasně, není to žádný velehit, ale v rámci Van Dammovy tvorby, zejména pak té pozdní, jde o lehce nadprůměrný počin, u kterého zvažuji i čtvrtou hvězdičku. Film není vůbec špatně natočen, Jean-Claude v uniformě působí velice dobře a i samotný děj není z nejhorších. Soubojů tu příliš není, ale za to jsou pěkně nasnímány a jednoznačně ukazují, že i staří akční pardálové se umí přizpůsobit tomu, co právě letí. Vezměme si třeba hned ten úvodní boj, který Van Damme rychle ukončí, nepoužívá své gumové nohy jako kdysi, kdy svého protivníka okopával po obou tvářích, vyskakoval do výšky a dělal různé akrobatické otočky, zde nepřítele eliminuje v duchu Bournea či nějakého elitního vojáka. A sedí mu to. Zástupce velitele nezklamal. P. S. Záběr na starou škodovku řady 742 potěšil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdepak, jeden americkej mariňák vydá za dvacet moldavskejch komunistickejch pučistů. To se pak těžko dobíjí americká ambasáda byť s mohutným přečíslením a revolučním zápalem. No a když mariňákům velí Sam Keenan, bylo by snad lepčí na revoluci zapomenout úplně. Jen ho nerozdovádět... Tohle bylo klasické béčko poplatné své době. Efekty žalostné, v roce 2006 holt ty výbuchy a kouře na písíčkách ještě nevypadaly tak reálně jenže za ty prachy co na film asi byly v reálu nějaká embassy rozstřílet prostě nešla. Film si tak u záběrů na US. Army hojně vypůjčoval záběry z jiných snímků a tak kdo se na chvilku jen trochu více zamyslé zjistí, že se na pomoc ambasádě hrne jen co se týče vrtulníků asi desítka typů v různých kamuflážích i bojové výzbroji... a tak bych mohl pokračovat. Je fajn, že alespoň dle přesvědčení filmařů byli Američané ochotní krvácet za prezidenta Moldávie v rámci demokracie, protože to co v současnosti předvedli Kurdům po invazi Turků není nic jiného než obyčejná kurvárna. Dávám tedy za dva kbelíky s hřebíky. Amerika už holt není tím světovým četníkem co se snažil udržovat na světě klid a rovnováhu (samozřejmě zájmy USA byly na prvním místě). Dnes je spíše silou co občas někde něco pomůže rozmrvit a pak se odtamtud stáhne... A to píši jako příznivec této velmoci . * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +solidní válečná akce, slušný scénář, zvuky -trošku netypická Vandammovka, slabší hudba/// Válka! Tohle je válka!!! Po dlouhé době nový film s belgičanem v hlavní roli. A není to vůbec špatný. Jako film je to nadstandarně koukatelný, dobře natočený i neurážlivě zahraný. Jako vandammovka je to však hodně odlišné oproti jeho předchozím filmům. Jeho roli by tak prakticky mohl zahrát kdokoliv. Ale co buďme rádi i za tohle./// Celkem 78%/// ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Vhodné pouze pro silně military+ osoby, kterým už nestačí vykonávat na sobě ipsaci u večerních zpráv ze zemí na východ od Berlínské zdi a hledají něco výživnějšího. Přetáčela jsem, silně sedativní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tu Van Damme nemá moc soubojů a víc tu střílí, přesto mu role padla celkem dobře. Film celkově je dost dobrej a poměrně drsnej. Asi se za to vděčí tím, že to režíroval S.Fellows, který je velmi dobrým B-režisérem. Film rozhodně nemůže nudit, pořád se něco děje a to je jedině dobře, takže : 83% = **** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No po několika překvapeních co na mě za poslední dobu Van Damme vystřelil jsem čekal něco trochu lepšího, není to tak špatné, ale ani to není film ze kterýho bych se posadil na prdel. Každopádně úděrné akční scény jsou fakt povedené ale ty kecy okolo jsou někdy až na škodu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa konečne vydriapal späť. Opäť je kráľom videopožičovien a jeho filmy možno zrovnať so Snipesovkami. Nie je to martial art film, ide o polobéčkový vojnový film, ktorý je zaujímavo natočený (strihy, zábery, rôzne druhy kamier) a je dostatočne dobre napísaný, aby nenudil. (Keby som chcel byť prehnane nadšený, prirovnám ho k ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ :-)). JC sa moc nebije, ale srší z neho profesionalita a ste nútení mu držať palce. A finálna bitka na nože... je to skrátka bitka na nože. A to je moja štvrtá hviezdička... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel že to bude pruměrnej akční film ale pak se to rozjelo a začalo se mi to nehorázně libit miluju filmy o dobývání a tohle bylo naprosto perfektní chvíly mě srala kamera ale pak to přestanete přes tu akci vnímat. Celým filmem provází akce a hlavně napětí! Jeden z nejlepších filmu s JCVD!! ()

Reklama

Reklama