Reklama

Reklama

Polní lilie

  • USA Lilies of the Field (více)
Trailer

Pan Smith se toulá světem a bydlí ve svém autě. Jednoho dne se zastaví na doplnění vody u chaloupky, v níž žije žije pět jeptišek. Jejich představená Marie bere Smitha jako vyslyšení svých modliteb a proti jeho vůli ho zapřahá do práce. Nejprve do opravy domu, poté do stavby nové kaple. Co dokáže víra Marie a poslušnost jednoho muže? (KrestanFilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mladý, vysoký a pohľadný černoch prichádza na faru s piatimi jeptiškami a z filmu sa nevyklube porno! Namiesto toho sa tu riešia "omnoho menej zaujímavé klasické filmové otázky", ako pokora, súdržnosť a domov. Mňa film ale hlavne ubezpečil v tom, že ženské sú všade rovnako vychcané a dosiahnu vždy svoj cieľ. A môžu byť aj zababušené od hlavy po päty v hábite. Popravde ma film chytil až v momente, keď sa k Homerovi pridajú aj domorodci, vtedy Ľalie poľné dostali skutočný spád. Pomerne netradičný, odľahčenejší film s niekoľkými životnými múdrami, ktoré nám našťastie nikto nasilu nebúcha o hlavu a s mega sympatickým Poitierom (Denzelom Washingtonom 60tych rokov) v hlavnej úlohe. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mily film so sympatickym Sidneym Poitierom. Pacila sa mi hlavne pevna vola a istota prisnej Matky Marie, ze prave Homer Smith, ktoreho tak radi prezyvali Schmidt je ten spravny clovek na postavenie kostola a pritom on len tadial prechadzal autom. Film, ktory ma celkom pobavil, obcas som sa i zasmial, ale staci mi na jedno pozretie, preto 3 hviezdicky. Pre zaujimavost Matku Máriu dabovala Libuše Švormová, ktora dabovala i ANGELIKU, MARKIZU ANJELOV (1964). V zavarecnych titulkoch ma prekvapil hudobny doprovod skveleho Jerryho Goldsmitha, ktory pocas svojej celej kariery zlozil hudbu az pre 241 filmov a serialov. Napriklad: Votrelec (1979), Poltergeist (1982), Rambo: Prva krv (1982), Zakladny instinkt (1992) alebo aj Mumia (1999)... 20.12.2008 _____ Sidney Poitier - (Homer Smith) +++ Lilia Skala - (Matka Maria) +++ Lisa Mann - (Sestra Gertrude) +++ Isa Crino - (Sestra Agnes) +++ Francesca Jarvis - (Sestra Albertine) +++ Pamela Branch - (Sestra Elizabeth) +++ Stanley Adams - (Juan) +++ Dan Frazer - (Otec Murphy) +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný příběh, ve kterém nejde ani tak o stavbu kaple, jako spíš o hledání cestiček k sobě mezi svéráznou komunitou německých jeptišek, převážně mexikánskými domorodci a... nejkrásnějším černochem všech dob. Bohužel jsem měla možnost sledovat jen dabovanou verzi na MGM a ta občas rvala uši. To si opravdu někdo myslí, že Němka hovořící cizím jazykem mluví bez přízvuku, s bohatou slovní zásobou, ale všechna slovesa má v infinitivu? To už by mi "muj pápiška pyl felky sokolofna" bylo milejší. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušný a úsměvný příběh o sympatickém Homeru Smithovi, jenž se dostane do prostředí německých katolických sester, pro které začne nakonec pracovat jako stavitel jejich kaple. Sidney Poitier je výborný herec, takže každá scéna, v níž se objevil, stála opravdu za vidění. Nakonec Oscar, kterého získal, to jen potvrzuje. Ještě teď mi v hlavě zní "éé-jmen...éé-jmen...éé-jmen...See the little baby...éé-jmen...éé-jmen...éé-jmen...". 4* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Arizone a trvalo iba 14 dní. (Šuplík)
  • Sidney Poitier se stal historicky prvním černošským držitelem Oscara za hlavní roli. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama