Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnější tématikou. Ve třicátých letech poslalo nacistické Německo do Ameriky několik agentů, aby studovali magické síly pomocí kamenů, které tady zanechaly dávní předci. Po desetiletích se setkáváme s dvěma bratry, kteří se chystají čelit tomuto zlu. V prvé řadě určitě zaujme hlavní role, kterou hraje Dominic Purcell, známý z Útěku z vězení. Zase tak špatné to nebylo, ale na předchozí Schumacherův film Číslo 23 to nemá. Nicméně záporák byl slušně udělaný, na konci to mělo i spád. 55%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel sa na staré kolená pustil do riadnej prasačiny. Úplný chliev a zmätok sa zrodil v hlave scenáristu a starý pán Schumi niečo podobné jednoducho ukočírovať nezvládol. Atmosféra veškerá-žádná, klišé strieda klišé nielen v príbehovej časti, ale dokonca aj v záberoch kamery a hereckých výstupoch všetkých zúčastnených. Niektoré gore scény sa ale naozaj podarili a keď už nič iné, tak aspoň to veľa krvi a hudobná zložka ma dokázali prinútiť film dopozerať. 40%. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Super začátek. Navnadil mě v očekávání parádního horroru s okultismem z dob nacistické éry. Ano, o tom ten film vlastně i byl...ale natočen tak strašně, nudně, bez napětí, že některé scény nutily spíše k smíchu. Jedna hvězdička za ten začátek, zbytek stylem wtf s náznakem několika dobrých scén, pohřbených debilním scénářem. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher jde asi už definitivně do háje a pravidlo nepřímé úměry rozpočtu a kvality už zdá se neplatí. Přitom černobílý úvod a prvních několik minut současnosti není vůbec marných. Pak ale přicházejí čím dál tím směšnější situace, kdy záporácky nacista vypadá jako takový opálený zombík a chce si nechat narůst třetí oko. Navrch ještě velmi mizerné triky, kdy posedlí koně vrazí do domu. Nápad to není špatný a milovníci koní asi nesnesou záběry, kdy do nich hrdinové páli brokovnicema, a z koní odlétají po každém zásahu kusy masa a krve. Bohužel trikově velmi slabé. 3/10 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Je pre mna skutocne tazke predstavit si zufalstvo Joela Schumachera, ked natoci hlupost takychto rozmerov a ani sa nesnazi zakryt, ze to tak nema byt. Town Creek je neskutocna sracka (aj v ramci horoveho zanru) a ostava pre mna nepochopitelne, ze ide o film toho iste rezisera, co niekedy natocil filmy ako Hraci so smrtou, Volny pad, 8mm alebo Telefonna budka....0,5/5* ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)
  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama