Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

verbal 

všechny recenze uživatele

7, 6, 5, 4, 3 herci(ů) pronásledováno a postupně požíráno SS mumií, která se dle účelu scény chová buď jako strategický génius nebo jako totální "ženské zevní rodidlo vulgárně na čtyři". Efekty místy jako z roku 1939 (hořící uň). Téma nacistického okultismu a ševcovský mistr na režiserské židli, to by jeden řekl, že se z toho dá vytřískat kulantnější filmeček... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom, že scénář Town Creeku je politování hodná tragédie, že herci včetně Purcella hrají jak ztrouchnivělá dřeva, že dialogy občas působí, jako by vůbec nedávaly smysl, a že triky se zrovna dvakrát nepovedly. Ale je mi to tak nějak úplně jedno - hodinu a půl jsem se obstojně bavil. Téma nacistického okultismu mi přijde velmi zajímavé a pro horor jako stvořené, takže se nepřástávám podivovat nad tím, že jej doposavad nikdo nebyl schopen na sto procent využít. Schumacher tedy nepřekvapil, ale ani nezklamal. Divácky mám z Krvavého potoka (to je zase název...) pocit pozitivní, kritika si na tom ale asi pěkně smlsne. Btw: Ten film pracuje s divákem (alespoň v první polovině) podobně jako s ním pracovali lonští Martyrs. Kdyby navíc tvůrci vynechali začátek (ten černobílý), přiblížili by se Mučedníkům ještě mnohem více - a film by fungoval daleko lépe. Nechápu, proč to tak neudělali. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film Joela Schumachera a zároveň aspirant na nejsměšnější horor roku. Zatímco intro ještě dává naději, hlavně díky Fassbenderově charismatu, zbytek už jenom dále sklouzává do sebeparodické frašky. Sterilní podívaná bez obtisku, kterou možná za pár let ocení leda tak sběratelé ‚guilty pleasure‘ kousků. Každopádně, digitální kůň v kuchyni s hořící hřívou je jedním z největších ‚wtf?!‘ momentů kinematografie už teď a kdyby pro nic, za tenhle úsek tomu filmu těch devadesát minut života obětovat musíte. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $104,000▐ úplne v pohode stráviteľný horror, ktorý zasahuje až do prvkov fantasy, na prvý pohľad pri úvodných titulkoch prekvapí aj dobré obsadenie, vtedy ešte skoro neznámych hercov ako Michael Fassbender a Henry Cavill, hlavne Cavill milo prekvapil a vypadá to že má sľubnú budúcnosť, hlavne som zvedavý ako sa predvedie v úlohe Supermana(2013). Joel Schumacher len potvrdzuje že nestratil svoju režisérsku obratnosť a ešte má na to aby dokázal z banálneho príbehu niečo vytrieskať, dokonca prišlo aj na solídny dramatický oblúk, príbeh zaujal, malo to napätie, akcie, dravosť, slušný "béčkový" priemer. A opäť dôkaz že Schumacherovi skôr sedia tie menšie filmy so skromnejšími rozpočtami. /60%/ ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se vyzpovídat. Málem jsem dal Krvavému potoku jednu hvězdičku, protože v černobílém intru odvedl osvětlovač (nejenom s ohledem na žánr b-horror, i obecně to ušlo) dobrou práci. Schumacher a scénář však nehodili flintu do žita a nakonec si ten odpádek vybojovali. Kdepak s těmi jejich prohřešky začít? Nejdříve je tu surf na vlně nacismu, který sice o nacismu nevypovídá vůbec nic, ale nejspíš jde z nazizombieka větší strach než ze zombíka z NKVD či Čeky (nebo se dočkáme časem i podobných filmů?). OK, prkno se překotilo. Pak je tu jednání postav, které se zřejmě řídilo vrhem kostkou. Pár SPOILERŮ to osvětlí. Nejdříve odněkud přilétne dlouho nezvěstný muž, popadne arzenál a svého bráchu, letí kamsi, tam střílí po komsi a bratr se zmůže jen na drobné výrazy překvapení a kamarádské přesvědčování, aby tolik neblbnul. Rodinka, na kterou si vztekloun došlápl, totiž již po léta oddaně, byť velmi nerada, vyživuje příslušného zombíka. 70-letá, mladě vypadající dcerka nejdříve se tváří strašně zle, ale potom co bratři odprásknou jejího bratra a nepřímo způsobí smrt jejího otce, najde v sobě určitý pozitivní cit pro útočníky a nadšeně souhlasí, že se tedy tomu nesmrtelnému náckovi postaví. KONEC SPOILERŮ, byť o ději budu mluvit dál. Téma zbytku filmu totiž musí každý uhodnout. Ano, bratři se pustí do boje s tím zákeřným nemrtvým. Boj má jistá pravidla, která jsou vymyšlena víceméně náhodně, stačí že splňují jisté minimum požadavků. Zombík je strašně mocný, ale jeho moc má taková omezení, aby hned nemohl všechny kuchnout. Taky má slabinu, které je možno využít k jeho porážce. Děj se pak přelévá mezi různými pokusy tu slabinu nalézt a využít, vše za různého nekoncepčního runového blábolení a zmateně vrhaných kusů mystiky. End of Story. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný hororový béčko se stylovým nazi záporákem. Popis zápletky vynechám, protože bych spoileroval, ale tak alespoň výčet, s čím vším tu máme čest: umění krve, starodávný vikingský šutry, rodina zmrazená v čase, kouzelný runy, třetí oko, zatmění měsíce, nekalý nacistický úmysly, dokonce krvežízniví zombí koňové (!), a to vše na statku v Západní Virginii. Splácanina? Jo. Blbost taky. (i když, první polovina se v tomto ohledu ještě drží) Ale co, od Schumachera nic extra neočekávám a tohle mi v hlavě zůstane. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Schumacherova kariéra připomíná horskou dráhu, tudíž jsem zpočátku byl k Town Creek hodně skeptickej. K mýmu překvapení jsem se ale bavil od začátku do konce. Ten příběh je nehoráznej úlet, to bez debat, ale nějakou vyšší mocí to jakžtakž funguje. Prostředí odlehlý farmy, jejíž obyvatelé skrývají děsivý tajemství, si mě docela získalo, zvlášť když přihodíte pár krvavých cákanců a WTF srandu typu masožravýho koně v kuchyni. Největší výhrou ale bylo obsazení Fassbendera, který si svou roli nacistickýho zombie pekelně užíval. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, třicátá leta v USA a naziwarlock mezi červenými krky za účelem ovládnutí světa zlými nacisty - tak to se známá dvojka soukmenovců vůdce a říšského vedoucího pánové H & H musí v záhrobí za břicha popadat, jak to >okultní koření nacizmu< Joel Sch. všechno odhalil a popsal... A šup do současnosti a ejhle vznikl sugestivní blábůlek postavený na žánrově typickém pitomém chování postav a spoustě hloupostí a nelogičností, z nichž asi nejvíc do očí bijící je užití svastiky coby čertovského znamení, zvláště pak starými vikingy putujícími předkolumbovskou amerikou a zanechávajícími tam v krajině umístěné (hotový landart - opět ve tvaru svastiky!) jakési čarovné kameny pro budoucí příští... A víc se mi to nechce pitvat. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 28.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 1272., komentář zde jako stotřicátý - 29.3.2013) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak to, že se dozvídám až teď, že Michael Fassbender za svou kariéru stihl i okultního zombie nácka, a ještě k tomu se to dozvídám až díky Supermanovi? Ostuda, Dagmar, ostuda. Film sám o sobě je potom přehlídkou zlomených nadějí, promarněných snů a srdcebolných iluzí. Upřímně si dovedu představit, že v trochu jiném provedení bych byla u filmu schopna ronit opravdové slzy dojetí a cítit se existenciálně pohnuta, ale takhle roním slzy jenom nad tím, jak je všechno zbrkle pohoněné a nevšímavé k jakémukoliv meritu. Bratři na temné řece jedoucí vstříc démonům, ach, jak ráda bych tohle přidala na seznam svých guilty pleasure. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Adolfova dokonalá zbraň vzešlá z okultismu? Nebyl to náhodou sjetý Göring v podvazkovém pásu..? Pokud chcete vidět Fassieho jak jako v koženém mantlu oděná nacistická zombie cecká rudou blažku ze zad budoucího Supermana, máte možnost. Chtěl bych však upozornit, že hudba D.Buckleyho a právě démonický Fassbender pod podařenou maskou jsou jediné dva objektivní důvody, proč tomu tak učinit. Od Batman a Robin už měl Schumacher jen hlídat parkoviště před budovou Warner Brothers.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel sa na staré kolená pustil do riadnej prasačiny. Úplný chliev a zmätok sa zrodil v hlave scenáristu a starý pán Schumi niečo podobné jednoducho ukočírovať nezvládol. Atmosféra veškerá-žádná, klišé strieda klišé nielen v príbehovej časti, ale dokonca aj v záberoch kamery a hereckých výstupoch všetkých zúčastnených. Niektoré gore scény sa ale naozaj podarili a keď už nič iné, tak aspoň to veľa krvi a hudobná zložka ma dokázali prinútiť film dopozerať. 40%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fassbender jako tříoká zrůda ve stylu Hellraisera si to na férovku rozdá se Supermanem a Dominicem Purcellem! Okultní zápletka je béčková až na půdu, scénář děravý jako nacistická ideologie, ale má to svoje momenty. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Originálne, od úvodu v nepretržitom tempe, s pár slušnými gore scénami, solídnymi maskami, a tak ma napadá, čo kto od tohto "béčka" vlastne očakával. Sám za seba, palec hore. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Joela Schumachera považujem za skúseného režiséra, čo má na svojom konte mnoho kvalitných snímkov. Stačí spomenúť tituly "Hráči so smrťou", "Voľný pád", "Čas zabiť" prípadne "Telefónna búdka". Je to všestraný, flexibilný a vysoko profesionálny režisér. Včera som si pozrel jeho film "Krvavý masaker", ktorý natočil v roku 2009. Zhliadol som tajomný okultný mysteriózny horror. Nezaradím ho síce medzi jeho najlepšie, najkvalitnejšie filmové diela, ale mňa pán Schumacher týmto svojim horrorovým zárezom celkom potešil. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Temná síla povstala! Znamení ohlašující návrat vyvoleného vystupuje na povrch, moc narůstá každou hodinou. Zdánlivě slabí protivníci mají jednu podstatnou výhodu, a tou je „pouto k bližnímu“. Ale, i když zahlédnou v dáli neurčitelný náznak svítání, rozhodnuto není. Sedm ještě zbývá… // „Ti kteří tu byli před námi, ovládali krev.. a pro toho, kdo ovládá krev, není smrt koncem“. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hardcore béčko, ktoré by nezaujalo ani v rade After Dark Horrorfest, je rovnako nezmyselné ako aj nezaujímavé a o nejakej hororovej atmosfére si tvorca môže nechať zdať. Zabudnutiu vhodnú záležitosť ani tentokrát svojím hereckým výkonom nepotiahol Dominic „zmýlil som si povolanie“ Purcell, ktorý je v každom filme len Dominic Purcell. A špecialisti na triky si asi tiež povedali, že takouto kravinou sa netreba veľmi zapodievať a tak i jediná zaujímavá scéna (tá s koňom v dome) vyznieva do stratena. Schumacher väčšiu blbosť ešte nenatočil, to je istá vec. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obrovským lákadlem filmu je Michael Fassbender v roli nacistické zombie. Tohle si jen tak člověk nevymyslí. Jinak blbost jako vrata. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek docela navnadil a když bratři vzali z neobjasněného důvodu farmu na kopečku útokem, vypadalo to na solidní thriller. Určitě to bylo rozjetý víc než dobře... Rázem se z toho ale stala taková blbost, která se stávala scénu od scény ještě větší a větší pitomostí, že jsem měl dost velký problém s tím, abych to vůbec dokoukal. To se mi zatím stalo fakt jen párkrát, abych k tak dobře rozehranýmu filmu začal o pár desítek minut později cítit takovou nechuť. I když to má chvílemi celkem slušnou atmosféru, tak ten nápad a příběh je tak idiotský, že tenhle film nemůžu ani náhodou ohodnotit víc než jednou hvězdou. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vikinské runy, okultismus, respektive černá magie, a šílený nácek. Z toho samozřejmě nemůže vzniknout nic dobrého. Snímek se lehce inspiroval Hitlerovými touhami, kdy hledal vše nadpřirozené, co by mu pomohlo ovládnout svět - Indiana Jones by mohl vyprávět. Úvod ze třicátých let je černobílý a já bych si dokázal tak představit celý film - atmosféra jako z gotických hororů. Vůbec vizuál je výborný. Victor byl dva roky nezvěstný a nyní se chce pomstít. Do svého problému zatáhne i bratra Evana, který měl kvůli němu po celou dobu výčitky. Tedy Evan je neskutečný trouba, nevím, do jaké míry to bylo proto, že je polda, co dělá vše naopak. Nácek v černém plášti je sympatický záporák připomínající více pekelného démona než bytost z nadpřirozeného světa Vikingů. V rámci vstávání z mrtvých vede jednoznačně kobyla. Velkolepé gore se sice nekoná, ale vůbec to nevadí, krve je i bez toho dosti. Film má napětí a spád, finále je epické a čvachtavé. Po 14 letech zjišťuji, že jsem si nepamatoval téměř nic, ale hodnocení ponechávám. Ve srovnání s řadou současných srágor je tohle povedený kousek. ()

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama