Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel sa na staré kolená pustil do riadnej prasačiny. Úplný chliev a zmätok sa zrodil v hlave scenáristu a starý pán Schumi niečo podobné jednoducho ukočírovať nezvládol. Atmosféra veškerá-žádná, klišé strieda klišé nielen v príbehovej časti, ale dokonca aj v záberoch kamery a hereckých výstupoch všetkých zúčastnených. Niektoré gore scény sa ale naozaj podarili a keď už nič iné, tak aspoň to veľa krvi a hudobná zložka ma dokázali prinútiť film dopozerať. 40%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak to, že se dozvídám až teď, že Michael Fassbender za svou kariéru stihl i okultního zombie nácka, a ještě k tomu se to dozvídám až díky Supermanovi? Ostuda, Dagmar, ostuda. Film sám o sobě je potom přehlídkou zlomených nadějí, promarněných snů a srdcebolných iluzí. Upřímně si dovedu představit, že v trochu jiném provedení bych byla u filmu schopna ronit opravdové slzy dojetí a cítit se existenciálně pohnuta, ale takhle roním slzy jenom nad tím, jak je všechno zbrkle pohoněné a nevšímavé k jakémukoliv meritu. Bratři na temné řece jedoucí vstříc démonům, ach, jak ráda bych tohle přidala na seznam svých guilty pleasure. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

7, 6, 5, 4, 3 herci(ů) pronásledováno a postupně požíráno SS mumií, která se dle účelu scény chová buď jako strategický génius nebo jako totální "ženské zevní rodidlo vulgárně na čtyři". Efekty místy jako z roku 1939 (hořící uň). Téma nacistického okultismu a ševcovský mistr na režiserské židli, to by jeden řekl, že se z toho dá vytřískat kulantnější filmeček... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, třicátá leta v USA a naziwarlock mezi červenými krky za účelem ovládnutí světa zlými nacisty - tak to se známá dvojka soukmenovců vůdce a říšského vedoucího pánové H & H musí v záhrobí za břicha popadat, jak to >okultní koření nacizmu< Joel Sch. všechno odhalil a popsal... A šup do současnosti a ejhle vznikl sugestivní blábůlek postavený na žánrově typickém pitomém chování postav a spoustě hloupostí a nelogičností, z nichž asi nejvíc do očí bijící je užití svastiky coby čertovského znamení, zvláště pak starými vikingy putujícími předkolumbovskou amerikou a zanechávajícími tam v krajině umístěné (hotový landart - opět ve tvaru svastiky!) jakési čarovné kameny pro budoucí příští... A víc se mi to nechce pitvat. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 28.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 1272., komentář zde jako stotřicátý - 29.3.2013) ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku nemajú tvorcovia karty rozdané vôbec zle. Krvavý potok by vás mohol v požičovniach v 90kách lákať. Plagát má štýlový, na obale tučným písmom hviezdu populárneho seriálu a známe meno režiséra. Nenechajte sa zmiasť. V skutočnosti ponúka Krvavý potok ten najhorší možný variant - úplne obyčajné hororové béčko bez štipky invencie, ktoré súčasne nie je tak blbé, aby aspoň pobavilo. Väčšinu času je skrátka len nudné na uzúfanie. Vážne si nie som istý, čo Joela Schumachera viedlo k tomu, aby sa upísal podobnému projektu. Pravda, jeho kariéra vždy pripomínala horskú dráhu. Ešte viac si však škrabem hlavu, čo v tejto snímke do pekla robí Henry Cavill? ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama