Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tripp (Matthew McConaughey) není ani v pětatřiceti letech ochotný vyletět z rodného hnízda. Jeho zoufalým rodičům ale právě došla trpělivost. Domluví se proto s rozkošnou Paulou (Sarah Jessica Parker), která má chytrý plán jak jejich synáčka konečně postavit na vlastní nohy. Taková je výchozí situace romantické komedie režiséra Toma Deye (Showtime, Rytíři ze Šanghaje) a zároveň nový trend, který se začal šířit mezi svobodnými třicátníky po celém světě. "Proč by se měl Tripp stěhovat od rodičů, když mu u nich nic nechybí, ve svém pokoji má všechno, co potřebuje k životu, a máma mu pere špinavé prádlo?" říká McConaughey. Jeho pohled na svět se změní, když potká Paulu, která ve všech směrech splňuje parametry ideální ženy. Až na to, že se jedná o profesionální konzultantku, která Trippa sbalí jen proto, aby ho vyhnala od rodičů. Jenže co se stane, když se do své oběti zamiluje? Matthew McConaughey (Sahara, Jak ztratit kluka v 10 dnech), kterého prestižní časopis People zvolil nejpřitažlivějším mužem na světě, sice nevypadá jako typický maminčin mazánek, ale díky zkušenému scenáristickému duu pohodlnosti jeho postavy snadno uvěříte. Ostatně stejně jako celému příběhu, který má na první pohled rozměry standardní romantické komedie, a přesto je velmi originální. "Lemra líná má velmi klasický rozjezd ve stylu komedií Billyho Wildera, kdy je ústřední romance postavená na podvodu. Sbližování a rozchody jejích hrdinů mají ale docela dramatické a závažnější podtóny, než je u podobných komedií obvyklé," říká režisér Tom Dey. Skvělé vedlejší postavy (asociální Paulina kamarádka, excentričtí Trippovi rodiče nebo jeho potrhlí kamarádi) se ale starají o to, že se ani ve vážných chvílích nepřestanete smát. Kromě "nejpřitažlivějšího chlapa na světě" a hvězdy seriálu Sex ve městě Sarrah Jessiky Parker se v Lemře líné objeví i Kathy Bates, držitelka Oscara za film Misery nechce zemřít, Zooey Deschanel (Stopařův průvodce po Galaxii) nebo Stephen Tobolowsky (Garfield). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (274)

Cival 

všechny recenze uživatele

Spíš 50%. Chemii jsem zaznamenal, i nějaká ta sranda byla. To je tak, když čekáte naprosto sterilní kravinu, i průměrná romantika několika velice světlými momenty vás nakonec potěší. Každopádně, SJP i MMcC jsou vynikající. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zoufale nefunkční, a to jak z komediálního, tak z romantického hlediska. Škoda tak nadějného obsazení. Jediná Zooey Deschanel jako suchopárná Kit z toho vychází se ctí, zbytek je bída... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lemru línou mi někdo doporučil v práci a jelikož jsem v pátek večer byl taktéž lemra líná, nějak jsem měl chuť zkusit něco na omak průměrného, ale s herci, které mám běžně rád. A tady jich je překvapivě ještě poměrně dost na jeden film. Bohužel jsem se ale těšil na nějaký odpočinkový relax a ten jsem ve výsledku nedostal. Respektive dostal. Kdybych spočítal momenty, kdy jsem měl na kahánku, abych neusnul, tak bych se nedopočítal, jenže s takovými herci bych se měl smát na celé kolo a nepřemýšlet nad spaním, což se bohužel nestalo. Takže potvrzuji zdejší hodnocení a budu doufat v nějaké jiné překvapení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $88,715,192Tržby Celosvetovo $128,406,887Tržby za predaj DVD v USA $41,291,777 //počet predaných kusov 2,575,830║ Tomuto sa hovorí otravný film, normálne to je aj problém dopozerať takéto niečo, už mnohokrát videné a prevarené. /30%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom J. Astle, Matt Ember .. Uspokojuje tě akorát ten pocit, že ji vlastníš. Jinak tě obírá o prachy, srdce a emoce. __ Pětihvězdičková kočka Zooey a čtyřhvězdový Matthew se Sarah v neskoro průměrném komediálním počinu o "mama+tata"hotelu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Crazy Little Thing Called Love - The 88 ,2. Not Bad At All - Steve McDonald ,3. Forget My Heart - Simon Steadman ,4. Hey Man! - The Vacancies ,5. More Than a Friend - All Too Much ,6. Original Drum - Sister Carol ,7. Roady - Fat Freddy's Drop ,8. Never Never Give You Up - Barry White ,9. Dance Me to the End of Love - Madeleine Peyroux ,10. Oba, Oba - Astrud Gilberto ,11. Cloud In Your Sky - Without Gravity ,12. Pandajero - Cantoma , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty máš pivo?“ – „Hej.“ – „Tu predávajú pivo?“ – „Tu nie.“ – „Takže tu nie?“ – „Nie.“ Sarah Jessica Parkerová („Sex v meste“) a Matthew McConaughey (AMISTAD, KEDY ZABIŤ, SAHARA) nepatria k mojim obľúbeným hercom a tak som si k ich romantickej komédii sadal s vopred určeným názorom. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že niektoré scény sú vtipné (geniálny running gag v podobe krvilačných zvierat) a že na McConaugheyho s Parkerovou sa dá pozerať?! Podporné postavy sa tiež vydarili; od Kathy Batesj to čakáte, ak si ale snímku niekto kradne pre seba, je to 26-ročná Zooey Deschanel. Táto čiernovlasá potvora v lodičkách, v pravej ruke fľaša piva a v ľavej puška, sa stará o to, že ujmu na zdraví neutrpia ani osoby, obracajúce sa skôr k drsnejším filmovým žánrom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova nicim neprekvapujici, ale ani neurazejici romanticka komedie, kde je dej jasnej od zacatku do konce prakticky jeste pred zacatkem filmu. Trosku me zklamal malej pocet vtipu, precejen se z nejakejch situaci dalo vytezit vic a ceskej nazev je taky docela matouci, i kdyz je vostrej. Nicmene McConaughey je tady slusnej sympatak a Parker, ackoliv viditelne uz na roli stara a kdovijak pekna taky uz neni, tak se k nemu docela hodila a zahrala slusne. Favoritem tu je ale naprosto perfektni Zooey, ktera se s nicim nesere a jeji sceny patri k tomu nejlepsimu z filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty se musíš rozhodnout, jestli se chceš po zbytek života bavit nebo jestli chceš být se mnou." Bavit! Bavit! Bavit! Takto postavená otázka je fér, jenže většina chlapů ji dostane položenou v méně srozumitelné podobě a tak odpovědí často potlačí svůj přirozený zájem. To nic nemění na tom, že já jsem toužil vyletět z rodinného hnízda vyletět asi tak od šesti let, ale současní pětatřicetiletí mamánci mají doma pevně zapuštěné kořeny, takže je třeba proti nim vytvořit silnou koalici. Tady je to táta, máma, sousedi, kamarádi, dvě slečny a nějaký ten kompars, ale mne to tedy moc nepobavilo. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Lemra líná, i přes veškerou naivitu, patří k mým oblíbeným filmům. Kombinace Sarah J. Parker a Matthew McConaugheyho mi přijde nad míru vyrovnaná. Scénář jedno velké, ale hezké, klišé. Největší hvězdou pro mě byla ale jednoznačně Zooey Deschanel a její pták. Povedená oddychovka u které jsem se rozhodně nenudila. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Sympatická a pohodová komedie u které Vás sice nic nepřekvapí a to jak to celé skončí víte po deseti minutách. I přesto jde o skvělou oddychovku, která neurazí... 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lemra líná určitě pobaví diváky, kteří jsou v pozici hlavního hrdiny, nebo se v ní brzo ocitnou, což je i můj případ. Do jeho příběhu jsem se vžil opravdu rychle. Když je na scéně Zooey, tak s přehledem strká všechny ostatní do kapsy a je zároveň největším plusem filmu. Napodruhé to funguje snad ještě lépe, takže zvyšuji. Nakonec tedy filmu zůstává jediný mínus a tím je Sarah Jessica Parker, jednoznačně nejodpudivější herečka svojí generace. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Slečna Parkerová je pěkná lasička, Zooey je super trhlá a i když to má i slabší chvilky, tak záchrana ptáka neměla chybu, herecké obsazení mi sedlo a i když Sarah Jessicu Parker jsem nemusel v Sexu ve Městě a dlouho jsem váhal jestli na tenhle snímek kouknout, nakonec se to vyplatilo a já se dobře bavil. 55 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lemra líná byl ten chipmunk. Za účinkování v podobných „romanticko-komediálních“ kolovratech neměl McConaugheyho kousnout do ruky, ale několikrát do prdele.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, v ktorej sa ,,vyrovnane,, striedajú nudné a post-humorné scény. Jedna z divných prípadov, keď hlavná dvojica nefunguje, ale všetko ostatné okolo áno. Risknem to: Byť iných hlavných postáv, jedná sa o poprednú, dodnes ospevovanú komédiu. Veď kto by bol čakal, že stokrát videné zvieracie útoky ešte môžu rozosmiať? Môžu. Len potrebujú šakalsky naplánované stvárnenie a načasovanie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Sarah Jessicu Parker. Nemám ani příliš v oblibě Matthewa McConaugheyho, ačkoliv si myslím, že je to dobrý herec. A přesto, nebo možná právě proto mě tato komedie výborně pobavila, rozesmála a zapůsobila na mě velmi příjemným dojmem. Nenáročná, oddechová podívaná, s nenásilným humorem, který mi ani trochu nepřišel trapný či křečovitý. A k tomu se ještě přidala spousta vtipných situací a hlášek. Dívala jsem se na film zejména kvůli Bradleymu Cooperovi a nakonec jsem byla velmi ráda, protože nebýt něho, nejspíš by mi tento milý kousek zcela unikl. Krásná a trochu ujetá Zooey Deschanel se svou "úchylkou" na zpívající ptactvo je velmi milá, i když možná trochu i brutální:) "Půjdu posekat trávník." - "Večeře bude za chvíli." - "Tak posekám sousedův.", "Drozda nemůřete zabít." - "Proč?" - "Protože je to v knize Jak zabít drozda." :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smějící se ještěrka byla cool. Jinak průměrná komedie s moc dobrým obsazením a navíc s tématem, který se mě docela dost dotýká. Ono totiž... doma je doma. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, vhodných jako kulisa v USA k popcornu, u nás ženám při žehlení a mužům, když večeří. 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy docela utrpení.. Dejte stranou logiku, morálku nebo jen prostou pravděpodobnost (živnost založená na odejmutí synka, navíc s tváří playboye, od rodiny), zatněte pěsti, začínáme!! Sic je ústřední dvojice relativně sympatická (o Sarah Jessice Parker to pochopitelně platí dvojnásob), tak to nemění nic na skutečnosti, že tu máme nevtipnou, neromantickou, neživotnou a zcela zbytečnou tovární záležitost (další v řadě, na kterou si naběhl nepoučitelný McConaughey)!! ()

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama