Reklama

Reklama

V žáru lásky

  • Česko Plameny lásky (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena, která pobláznila půl Anglie, milovala jen jediného muže… Život píše romány, jaké by si nikdo nevymyslel. Příběh sebevědomé mladé malířky Dory Carringtonové a o mnoho let staršího, egoistického homosexuálního spisovatele Lyttona Stracheyho je jedním z nich. Setkali se náhodou a původní antipatie mezi dvěma silnými individualitami se záhy proměnila ve zvláštní a ojedinělé citové pouto, v němž namísto fyzických vazeb šlo o duchovní soužití a hluboké vzájemné porozumění. Dora, která si zakládala na své téměř „mužské“ samostatnosti a jíž padali muži k nohám, se vždy znovu vracela k Lyttonovi, který se stal jejím osudem… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Proč "Plameny lásky" či "V žáru lásky" zcela nechápu - britský název "Carrington" celkem dobře asi odpovídá tomu jak ona sama sebe vnímala a presentovala . Asi aby se na film podívalo více lidí, kterým nic neříká britská bohéma nebo Bloomsbury Group, případně slyšeli jen o Virginii Woolfové. Když jsem ve filmu poprvé uviděla Emmu Thompson, vůbec mne nepřekvapilo, že se Lytton Strachey (Jonathan Pryce) o takového okouzlujícího chlapce zajímal. Potud ale mé okouzlení Emmou Thompson končí a i když jí role vyloženě sedla, tak mé okouzlení se vrací až ve chvíli, kdy sází žárovky. To se ale netýká filmu jako celku. Ten mne celkem dostal a když jsem si jej nedávno pouštěla znovu s dcerou, tak jsem si uvědomila, že velký podíl na tom mělo i originální znění. Nevím proč, ale titulky mi přišly strašně rušivé a zcela prozaicky narušovaly tu lehce dekadentní atmosféru filmu ze sexuálního i jiného života poflakující se bohémy. Ve filmu se moc nemluví a podle mne filmová verze velmi dobře vystihuje to, co již kdysi o životě této umělecké skupinky řekla Dorothy Parker - "they lived in squares, painted in circles and loved in triangles". ()

r007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost zvláštní film. Nemám moc ráda filmy o homosexuálech, ale musím přiznat, že jako životopisný mě přece jen zaujal.Je tak nenápadný, nádherně vykresluje tehdejší dobu a morálku.Mám moc ráda Emmu T. a tak jsem jí tajně přála štěstí, které se ale bohužel nekonalo...Je to dost smutný film o lásce a sobectví. Jeden z mála, který nemá ambice hořkosladkého příběhu, ale je syrový a krutý. Možná trochu rozvláčný. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Mohlo být zajímavější, ovšem podáno bez větších emocí, bez větších výkonů, konec zbytečně protahovaný. 60%. ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

hezke zabery a prostredi, ale nechapu gay co olizuje zenu, zena co vypada dost divne - uces, obleceni, chovani, chlapi, co touzi po imitaci zeny, navic ta parodie na zenu, si to rozda s kazdym, kdo nevyleze na strom, nejak jsem to asi nepochopila, ()

Reklama

Reklama