Reklama

Reklama

V žáru lásky

  • Česko Plameny lásky (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena, která pobláznila půl Anglie, milovala jen jediného muže… Život píše romány, jaké by si nikdo nevymyslel. Příběh sebevědomé mladé malířky Dory Carringtonové a o mnoho let staršího, egoistického homosexuálního spisovatele Lyttona Stracheyho je jedním z nich. Setkali se náhodou a původní antipatie mezi dvěma silnými individualitami se záhy proměnila ve zvláštní a ojedinělé citové pouto, v němž namísto fyzických vazeb šlo o duchovní soužití a hluboké vzájemné porozumění. Dora, která si zakládala na své téměř „mužské“ samostatnosti a jíž padali muži k nohám, se vždy znovu vracela k Lyttonovi, který se stal jejím osudem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

dANo 

všechny recenze uživatele

Zvláštna romantika v podaní dvoch hlavných postáv, pričom ide o homosexuálneho podivína a mužatkovskú maliarku. Túto dvojicu a ich vzťah okoreňujú ďalšie postavy, ako vojak, jeho kamarát, či žiarlivý nápadník maliarky. Je pravda, že som nevidel žiaden podobný film, ale to neznamená, že bol dobrý. Je to skôr priemerné a iba vďaka výbornému hereckému výkonu Emmy Thompson (ale ani ostatní sa nenechali zahanbiť) sa na to dá celkom pozerať. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

No, plameny lásky to asi nebudou, ale o lásce to nepochybně je. Ovšem nikoli té svázané konvencemi. Britská smetánka počátku dvacátého století trávila zřejmě veškerý čas pitím čaje a lihovin, ježděním na venkov a - souložením, ovšem sex vždycky a zásadně jen mimomanželský. Tak to alespoň je ve většině filmů z tohoto období co jsem viděl. Tady je to ještě pikantnější, jelikož se do toho vmotal navíc homosexuál. Život Dory Carrington je nepřetržitá řada sexuálních trojúhelníků, z nichž však jedna strana se nemění- ten homosexuál Lytt. Trochu nepřehledné? Možná, je třeba vidět. Příjemné, že i v takové podivné partičce nakonec najdete obvyklé lidské touhy a city, pochopíte motivy jednání a postavy vás začnou bavit. Jonathan Pryce vytvořil vskutku pitoreskní postavičku Lytta, intouše každým coulem, Emma Thompson zase vykulenou nezkušenou umělkyni, která se na něj pověsí a to jí změní život. Navždycky. 75% ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Moja predpojatosť voči ramantickým a filmov plných lásky, nehy, dobra a miloty vážne ovplyvnila moje hodnotenie k tomuto filmu. Na jednej strane žena Dora s nie úplne ženským výzorom, na strane druhej mladý "nadržaný bujak" ktorý štyri roky musí tolerovať netýkavkovitosť Dory. Na ďaľšej strane starý upachtený Lytt ktorý sám so sebe vyhlasuje , že je buzík. Mladý muž má mladú ženú rád, ale nemá šancu. Starého homosexuálneho chlapa mladá žena fyzicky vôbec nepriťahue, má záujem len o jej psychično, ale práve tohoto starca Dora Carrington chce ...... Dalo by sa povedať, kde sa dvaja kohúti bijú - zvíťazí tretí .... Na scénu prichádza muž číslo 3 (vojak) a muž číslo 4 (milenec). Kto chce vedieť, ako sa to skončí, nech sa na to pozrie. Mne to úplne stačilo .... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle naprosto nenápadný neznámý film s úplně nevhodně a naprosto stupidně přiřazeným českým názvem mě dostal a to tak, že VELMI. Mám ráda filmy, které jsou tolik sdělné, aniž by se ale příliš nakecalo. A Emma Thompson je v roli malířky, která obětovala svoje potřeby a touhy, svou práci i sebe samu a všechno podřídila muži, který to vzal jako housku na krámě, prostě úžasná. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Z originálního názvu jsem se mylně domnívala, že by se mohlo jednat o životopisný film a že se dozvím něco o malířském díle hlavní postavy a o zajímavých osobnostech, které ji obklopovaly, ale nestalo se tak. Měl mě v tom varovat už ten nesmyslný český překlad. Celý film se soustředí výhradně na malířčin milostný život, což na druhou stranu není málo, protože vztahy mezi postavami jsou tu místy pěkně složité a komplikované, tak jako vztahy někdy umějí být. Emma Thompson hraje dobře, ale pořád je příliš ženská na postavu s poněkud nevyhraněnou identitou. Film navzdory názvu ovládá postava Lyttona Stracheyho (jehož jméno "oficiální text distributora" podivně komolí), velmi působivě podaného v celé jeho okouzlující a zároveň občas i nesnesitelné nepraktičnosti intelektuálského podivína. Což je vlastně v pořádku, protože i ve skutečnosti jeho osoba se stejnou jistotou ovládla život Dory Carrington. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama