Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Viktor Kosakovskij natočil z okna svého bytu dokument, který sám nazývá komedií. Během roku nekonečných příprav na oslavy 300 let od založení města natáčel několik metrů čtverečních na jedné ulici v Petrohradě. Uvidíme tak ženu, která si strká do kapsy kabátu sníh, opilce a policisty, mladé milence… (Doc Alliance Films)

Recenze (1)

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Jen poznámku psanou pološeptem. V jednom ohledu rozumím filmu jako přímluvě, podprahové, v duchu vyslovené: ať roztaje myšlenka, že kdokoli zaloktěný v rámu okna hledí statickým hledím do statické ulice. Neboť co když právě aktivně prosívá svým vnímavým vědomím proměnlivé souběhy pouličních nálad a dějů? // Protože koneckonců každý se může tiše, pro jiné neviditelně oddávat radosti z vědomého vnímání; - a každému by ta radost měla být tishe - a ochotně - (do)přána. Nehledě na to, kde zrovna je. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Kossakovsky se inspiroval povídkou E.T.A Hoffmanna „Bratrancovo okno“, která vypráví příběh muže upoutaného na lůžko, jehož jediný kontakt se světem představuje právě pohled z okna. (Zdroj: Doc Alliance Films)

Reklama

Reklama