Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (571)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZDÁ SE, ŽE NAPŘÍČ DĚJINAMI RŮZNÉ KULTURY PO CELÉM SVĚTĚ MLUVÍ O JAKÉMSI VELKÉM TURNAJI. PODLE MÉHO VÝZKUMU EXISTUJÍ SVĚTY A DRUHY, O JEJICHŽ EXISTENCI ANI NEVÍME…“ /// Podotýkám, že nejsem nijak zasaženej (ani postiženej) herní klasikou, ale ani Andersonovým filmem. Možná proto mě to celkem baví… Nejdřív mi udělal radost Hirojuki Sanada (takhle si tě chlape pamatuju!). Pak je celkem efektní ten „mrznoucí“ sráč… prostě jednoduchej příběh s perfektníma soubojema, kterým vévodí dokonalý CGI! Víc vod toho nemá smysl čekat. A ani chtít! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo je Johnny Cage. 2.) Vždycky, když se jdu rvát… celej se změním!. /// Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě se na hra úplně vyhnula a dokonce i teď co jí mám na playku na ní seru, ale kdysi jsem viděl film ještě na VHS se stejným názvem a musím říct, že ted se mě líbil víc, tohle je na mě moc nadpozemský, vlastně to ani nejsou fighty bojovníků, ale spíše různé bojové magie, kidně bych tam přihlásil Rumburaka. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tvůrci mají Andersonův film z roku 1995 opravdu rádi a nový Mortal Kombat netočili s tím, že je potřeba složit reparát a matce krvavých videoher napravit pověst, nýbrž že ho chtěli natočit tak, jak by ho dnes asi natočil tehdejší Paul W. S. Anderson. A tak čekejte další béčko s ne moc zajímavými postavami, které se bere smrtelně vážně, ačkoliv se v něm děje to, co se v něm děje, docela slušné (ale rozhodně ne nijak dokonalé) triky a řadu scén, které původní film vyloženě připomínají, ne-li citují. Nic víc, nic méně. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

FLAWLESS DEFEAT! První film z devadesátek byl hloupej a měl příšerný triky, ale taky měl jakýsi kouzlo nerdovský bezelstnosti a zanícenosti. Guilty pleasure jak malovaný, i když už se na něj dnes nedá koukat. Rok 2021, novej Mortal Kombat. Má podstatně lepší triky, je podstatně krvavější a bere se podstatně víc vážně, nicméně nezapomenutelnej je především jeho přístup k soubojům. Obvykle se dva borci začnou mydlit zhruba stejně atraktivním stylem, jako když se Franta s Pepou fackujou před hospodou a Franta po druhý facce upadne. Jednoduše řečeno, zdejší bitky maj nulovou choreografii a trvaj většinou pár (desítek) sekund - pak jedna z postav spustí epickej CGI efekt (pardon, chtěl jsem říct "Mortal Kombat fatalitu") a je konec. Aby se neřeklo, sem tam někdo vystřihne zpomalovačku, nebo se do scény připlete někdo další - asi aby souboj trval trochu dýl, než průměrný nasazování kondomu. Jo, a máte tam jakejsi bezpohlavní remix Techno syndrome, asi z povinnosti. Vůbec jsem nepochopil, komu je tenhle film určenej. Filmovýho diváka bude rozčilovat debilita všeho, herního fandu nulovost a bezradnost bitek. Rok 1995: zábavná dementní sračka. Rok 2021: nudná dementní sračka. To je mi teda evoluce... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. Smrdí to pop-cornem na sto mil, a je to ukrutná blockbusterová šleha, která ani na minutu nenudí, jenže mě v ní zároveň neskutečně iritovala odfláknutá bojová choreografie. Všechny bitky totiž někdo fikaně nastříhal tak, aby na první pohled vypadaly skvěle, přehledně a neskutečně promakaně. Za pozlátkem se ale vždy ukrývá jen pár podivných chvatů, skoků, kopání nohama do vzduchu a válení se v blátě, a vůbec to celé připomíná spíš amatérský wrestling než nejprofesionálnější světový turnaj o přežití. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Max Huang byl členem kaskadérského týmu Jackieho Chana a předkládal nápady, jak choreografii Mortal Kombat ještě vylepšit. Dokonce použil toto pozadí k vlastní rekvalifikaci, když si osvojil styl bojového umění Kunga Laa, který je velmi odlišný od jeho vlastního. (Nathaniell)
  • Natáčení začalo v Austrálii v září 2019. (ČSFD)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama