Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jim pouhých šestnáct let, když se poprvé setkali. Půvabná Viktorie, která měla ze všech žijících členů královské rodiny největší nárok na anglický trůn, a její bratranec Albert, Němec ze sasko-koburské dynastie. Ani jeden z nich v té chvíli netušil, že je jim souzeno strávit spolu celý život. Viktorii připadal její bratranec příliš škrobený a vážný, Albertovi se jeho krásná sestřenka sice líbila, Amorův šíp jej však nezasáhl. A představa, že by měl pro anglický dvůr opustit svou vlast i své milované knihy, že by se měl stát pouhým přívažkem, nohsledem královny, jej také nenaplňovala nadšením... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Pro Angličany posvátné téma viktoriánského období, doby největšího rozkvětu britského impéria, téma, na které si neradi nechávají sahat a jejich zpracování si odpouštějí všechny náznaky sebemenší kontroverznosti. Především v první části tohoto mimořádně vydařeného televizního eposu však bylo kupodivu protřepáno i několik diskutabilnějších témat, což díky zachování skvělé úrovně scénáře i režie zabralo nečekaně. Trochu mě zklamala už naprosto smířlivě vyznívající druhá půle, i když mohla zase zapůsobit na příznivce kultivované romantiky. Kdyby si film byl film zachoval původní směřování, neměl by žádnou chybu. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film, na TV i celkem slušná výprava. Takový exkurz do historie, zvlášť pro ty, co se o ni nikdy moc nezajímali jako já. Takže sice nevím, jestli se vše shoduje s pravdou, ale každopádně jsem se dozvěděla hodně o královně Viktorii a o tomto období britské historie. ()

Reklama

Reklama