Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na mne příběh a jeho atmosféra působily poněkud zmateným, či nerozhodným dojmem, avšak postupem času se hlavně zásluhou vynikající Salmy Hayek naplno rozehrál děsivý kolotoč deprese, šílenství, spalující vášně a chladné a nemilosrdné brutality. Jared Leto Salmě zdařile sekundoval a tým policejních vyšetřovatelů v čele se zatvrzelým a rozervaným Johnem Travoltou tvořil šílenému páru ten správný protipól. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovej jakoby neonoir, celkem slusne obsazenej...ale presto, jakoby slo o nekolik ruznych filmu zmotanych dohromady. Hlavne tedy myslim provedenim, tempem, naladou...nebo jak to rict. Dokoukat to lze, ale ze bych si to nekdy pustil znova....tezko. Skoda. V podstate to vse vyjadril celkem presne ve svem komentari kolega Shushika... 3- ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená oldschoolová retro krimi ze čtyřicátých, se dvěma hlavními dějovými rovinami. Ta první zobrazuje výjevy ze života párečku prvoligových psychoušů (Salma Hayek je jako vyšinutá vraždící mrcha překvapivě skvělá, Jared Leto už méně), ta druhá výjevy ze životů policajtů, kteří po nich pátrají. Poldové jsou ze staré školy, jsou drsní, mají drsné vtípky a jsou samozřejmě všichni bílí (Gandolfini je bourák a Travolta je sice hnusná tlama, ale zahrál taky dobře). Nejvíc mě potěšila moje oblíbená borgská královna Alice Krige, jejíž sexuálně-vražedná scénka filmu kraluje ("Ta mrcha nechce chcípnout!") Na americké poměry mi film chvílemi přišel tak nějak seversky strohý, odtažitý, neemotivně popisný, v čemž samozřejmě spatřuju jeho velké plus. Silné čtyři. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kolikrat uz to tu bylo, nastvanej polda, kterej chce zaporaky dopadnou za kazdou cenu. V tomhle film nijak neprekvapi, je to vicemene standartni pribeh. Nicmene jsou tu jiny kvality, ktery film pozvedaj do nadprumeru. Jednak Travolta tu hraje dost dobre a pak hlavne zaporaci. Leto je takovej uchylacek proplesatelej, ale hlavni hvezda tu je Salma Hayek, jeji zarliva vrazedkyne je naprosto famozni. Ale krome vsech scen s vrahama, ktery jsou hodne zajimavy a obcas i krvavy a par scen s Travoltou nema film vicemene co nabidnout, sice tu je slusna atmosfera, solidni kulisy a slusna hudba, ale to je vicemene ve vsech podobnejch filmech, pokud na to reziser dostal aspon krapet penez. Robinson se ma jeste hodne co ucit, ale i tak se na film docela prijemne kouka. Lepsi 3*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hlavním problém Zabijáků je jeho naprostá dějová průhlednost.Prakticky od prvních minut každý ví,o čem bude zbytek filmu,čímž se automaticky vytrácí jakékoliv napětí.Sledujem tak pouze sled předvídatelných událostí,které vedou k již prozrazenému z úvodu.Atmosféru tak tvoří jedině dobově stylové ražení filmu.Zkrátka kriminálku,u které víme všechno hned od začátku nezachrání před nudou nic,ani kvalitní obsazení,ani příjemné retro. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama