Reklama

Reklama

A co dál...

Trailer

Obsahy(1)

Jediný syn Stollerových ukončil střední školu a společně se svými třemi přáteli stojí před rozhodnutím, co bude v životě vlastně dělat. Vyniká především v cyklistice, věnuje se jí a je častým vítězem v místních závodech. Jeho favoritem je tým Cinzano z Itálie, a protože sní o tom, že bude závodit právě za tento tým, začne poslouchat opery, aby se naučil italsky, dokonce předstírá, že je italský student na výměnném pobytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

sona123 

všechny recenze uživatele

Sportovních filmů není nikdy dost, tady sice sport není v první linii, ale vine se v pozadí...v pozadí příběhu středoškoláka, který skončil školu a jak název napovídá, neví, co dál. Dokázat něco, dokud ještě může? Vrhnout se na studia, i když by to nebylo lehké a podporu doma pro to možná nemá úplně ideální. Poflakovat se po okolí? Jít ve stopách otce? Značný - ale jen naznačený - potenciál, který zde na můj vkus zůstal nevyužit. Viděla bych to jako průměrný, snad i televizní film, na kterém navíc hlodá zub času a není k němu zrovna moc milosrdný. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd to není, ale já je dám. Něco tak pozitivního a optimistického -- a přitom drsnej reál, který zná každý z nás -- jsem dlouho neviděl. Stejně jako jsem neviděl tak perfektně -- vskutku zábavně, kdo by to byl řek? -- natočený ježdění na bicyklu. A ten bazénovej kamenolom byla jako ze sna. Škoda, že se tam nekoupaly nahatý holky... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No Oscarový scénář to vážně nebyl, ale příjemný film ano. Je to o 4 klucích z malého městečka. Střední škola skončila, na výšku se nedostali, pro namyšlené vysokoškoláky jsou "cutters" a tak se flákají a přemýšlí co dál se životem. Jeden se pere se svým malým vzrůstem a chystá se ženit, další je tak trošku přerostlé dítě, třetí je rapl kterého štvou věčné posměšky. A hlavní hrdina miluje cyklistiku a protože všichni dobří závodníci jsou z Itálie, tak mluví všude italsky, poslouchá italské opery a kouzelně italsky balí slečnu :) A rozčiluje tátu. Jsou tu sympatičtí hercci - začínající D. Quaid, Stern který tu 11 let před Sám doma vypadá jako roztomilý střapatý klučina. Je to místy vtipný, místy hezký, místy vážný, ale nijak strhující, tak akorát na 3*. Za ten parádní finální cyklo závod a celkový příjemný pocit ale zvedám na 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není jen o tom závodění na kole. Tohle je o tom, jak se člověk mění, jak dospívá, jaké jsou jeho hodnoty. A v tomhle je krása filmu, který je především skvěle zahrán mladými herci, kteří ani dnes nezapadli. Hlavní čtveřice pořád hraje a někteří z nich jsou skutečně známé obličeje. Tady ukázali, že filmy o dospívání jsou jedny ze základních stavebních kamenů americké společnosti a její kritiky. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Z celýho filmu si nejvíc pamatuju "Marva".Hold ty filmový začátky z mladých let.Druhá postava je určitě táta v podání Paula Dooleyho,který byl vynikající.Ke kolům mám blízko,tak mě to dokázalo upoutat,bohužel zas ta zbytečná romance.Asi bych chtěl moc,kdyby to bylo čistě o závodění,ale kolo tu hrálo roli jako takový přeliv z jednoho bodu do druhého.Scéna na dálnici či rychlostí silnici za týmem Cinzana bylo určitě hezké.Pak menší válka mezi studentíky,ale jak říkám,všechno přebil vynikající táta,což mě v důsledku hrozně bavilo,na druhou stranu si říkám,že je to vlastně špatně.Film který plyne rovnoměrně,známé mladé postavičky,pro milovníky kol hezké spestření před jarníma klasikama. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Steve Tesich založil postavu Dava Stollera na Davidu K. Blasovi, který jednou dovedl svůj tým v závodě Little 500 k vítězství a tíhnul k Itálii. Blase si ve filmu zahraje hlasatele. (HellFire)
  • Závod Little 500 Indianské univerzity začal roku 1951. Založil jej Howard S. „Howdy“ Wilcox. (HellFire)
  • Daniel Stern v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama