Reklama

Reklama

A co dál...

Trailer

Obsahy(1)

Jediný syn Stollerových ukončil střední školu a společně se svými třemi přáteli stojí před rozhodnutím, co bude v životě vlastně dělat. Vyniká především v cyklistice, věnuje se jí a je častým vítězem v místních závodech. Jeho favoritem je tým Cinzano z Itálie, a protože sní o tom, že bude závodit právě za tento tým, začne poslouchat opery, aby se naučil italsky, dokonce předstírá, že je italský student na výměnném pobytu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné úsměvné sportovní drama o dospívání. Ukazuje tady americkou mládež z jiné stránky, než jak jsme zvyklí, tedy z té normální, věrohodné. Žádné hromady tupých amerických fotbalistů a roztleskávaček, kteří jsou všichni stejní. Tento film je vážně úplně úžasný a svůj děj nám podává bez zbytečného patosu a klišé, jak bývá u tohoto typu snímků zvykem (vyjma konce, ale tam to tak muselo být) a každopádně se jedná o jeden z nejlepších rodinných filmů všech dob. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně nadějný příběh, ale je to špatně natočený, špatně setsříhaný, špatně napsaný, nic moc zahraný. Aha. Takže všechno špatně, bohužel. Ale byl v tom velký potenciál. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem tady viděl, že na plakátu k filmu je vyobrazená nějaká cyklobuzna, tak jsem původně na to vůbec nechtěl koukat. Nakonec se z toho vyklubal překvapivě docela koukatelnej film o čtyřech kamarádech, který nečeká žádná slavná budoucnost někde na univerzitě ve spolku "alfa omega delta", ale spíš asi dřina někde v kolbence. A tak si chtěj ještě trochu užívat. "On se snad zbláznil. - Proč? Co udělal? - Našel si práci." Ježdění na kole tam je v nějakym většim množství až ke konci filmu. Kdyby to tam nebylo, možná bych uvažoval o 4 hvězdách, ale finální závod na ukrajinách mě teda vůbec nebavil. Kromě toho mi dost lezlo na nervy to neustálý kvílení opery... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nominácie zaslúžené, moja divácka vďačnosť tým pádom primeraná. Skombinovať športovú drámu s coming-of-age komédiou, rozhodne nebolo ľahké. Iba ak by ste mali výborný scenár a skvelý režisér svojich skvelých hercov. A ak máte kameramana, ktorý vám z filmu urobí malý perlový náhrdelník z kompozične dokonalými zábermi, máte vyhrané. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taky miluju cyklistiku a dalo by se říct, že kolo považuju taky za takovou určitou rebélii a hlavně se na kole cítím absolutně svobodná. Nic mě netíží, na nic nemyslím, vypnu. V tu chvíli jsem jen já, kolo a silnice podemnou. Při tom závodě jsem klukům držela palce a málem si okousala všechny nehty na rukách. Povzbuzovala jsem je, aby vyhráli. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není jen o tom závodění na kole. Tohle je o tom, jak se člověk mění, jak dospívá, jaké jsou jeho hodnoty. A v tomhle je krása filmu, který je především skvěle zahrán mladými herci, kteří ani dnes nezapadli. Hlavní čtveřice pořád hraje a někteří z nich jsou skutečně známé obličeje. Tady ukázali, že filmy o dospívání jsou jedny ze základních stavebních kamenů americké společnosti a její kritiky. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - cena (1) - *Nejlepší film (komedie / muzikál) + nominace (3) - Nejlepší režie - Peter Yates, Nejlepší scénář - Steve Tesich, Objev roku (herec) - Dennis Christopher ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kola a Dennise Quaida ještě jako "ucho", tak do toho jděte. Co se mě na tom však líbilo-asi jen gradace závěrečného závodu a konečný střihnutě zastavený pohled otce. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd to není, ale já je dám. Něco tak pozitivního a optimistického -- a přitom drsnej reál, který zná každý z nás -- jsem dlouho neviděl. Stejně jako jsem neviděl tak perfektně -- vskutku zábavně, kdo by to byl řek? -- natočený ježdění na bicyklu. A ten bazénovej kamenolom byla jako ze sna. Škoda, že se tam nekoupaly nahatý holky... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemný, trochu výchovný snímek o rozhodování čtveřice mladíků, co dělat po skončení střední školy – jít makat do místního kamenolomu, studovat na vysokou, nebo se jenom bezcílně poflakovat po okolí? Natočeno pohodově, s nadhledem. ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie z cyklistického prostření. Některé výrazy mladého Daniela Sterna jsou jasným důkazem, proč jej později obsadili do role Marva v Home Alone. :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No Oscarový scénář to vážně nebyl, ale příjemný film ano. Je to o 4 klucích z malého městečka. Střední škola skončila, na výšku se nedostali, pro namyšlené vysokoškoláky jsou "cutters" a tak se flákají a přemýšlí co dál se životem. Jeden se pere se svým malým vzrůstem a chystá se ženit, další je tak trošku přerostlé dítě, třetí je rapl kterého štvou věčné posměšky. A hlavní hrdina miluje cyklistiku a protože všichni dobří závodníci jsou z Itálie, tak mluví všude italsky, poslouchá italské opery a kouzelně italsky balí slečnu :) A rozčiluje tátu. Jsou tu sympatičtí hercci - začínající D. Quaid, Stern který tu 11 let před Sám doma vypadá jako roztomilý střapatý klučina. Je to místy vtipný, místy hezký, místy vážný, ale nijak strhující, tak akorát na 3*. Za ten parádní finální cyklo závod a celkový příjemný pocit ale zvedám na 4*. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  "I want some American food, damn it! I want French fries!"  Komediálna dráma, ktorá je vtipnou a aj trefnou sondou do americkej (údajne netriednej) spoločnosti. Film o dospievaní a sociálnych rozdieloch sleduje príbeh party mladých a bláznivých flákačov, ktorých zrejme (kvôli pôvodu) žiadna trblietavá budúcnosť nečaká. Trochu mi to témou i spracovaním pripomenulo novší film "Good Will Hunting" (žeby mierna inšpirácia?). Práca so psychológiou postáv je pomerne slušná, chalani sú vo svojich rolách celkom vierohodní (štvorica mladých, začínajúcich hercov Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern, Jackie Earle Haley, ktorí sa poväčšine presadili aj v budúcnosti. Pochválim aj výbornú (klasickú) hudbu, hlavne jej perfektné použitie. A tie parádne stvárnené cyklistické preteky, počas ktorých som od napätia takmer nedýchal, sú už len takou čerešničkou na torte. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Sportovních filmů není nikdy dost, tady sice sport není v první linii, ale vine se v pozadí...v pozadí příběhu středoškoláka, který skončil školu a jak název napovídá, neví, co dál. Dokázat něco, dokud ještě může? Vrhnout se na studia, i když by to nebylo lehké a podporu doma pro to možná nemá úplně ideální. Poflakovat se po okolí? Jít ve stopách otce? Značný - ale jen naznačený - potenciál, který zde na můj vkus zůstal nevyužit. Viděla bych to jako průměrný, snad i televizní film, na kterém navíc hlodá zub času a není k němu zrovna moc milosrdný. ()

Reklama

Reklama