Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek, co jsem tuhle prehistorickou komedii viděl a pořád se mi vybavují některé útržky, ale nic kromě fórků typu neandrtálec spadl do hromady dinosauřích ho...trusu, neandrtálec se učí zacházet s prakem a moc mu to nejde, nečekejte. Ale scénka výroby zbraně mi až příliš připomněla Space Odyssey na to, aby mě Ringo nechal chladným:) ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Nádhera ! Komedie, která pobaví, aniž by se v ní vtipně mluvilo nebo hláškovalo. Přitom vidíme, že postavy si rozumějí a nesměle připravují i jakýsi jazyk porozumění. Dobré je dobré, špatné špatným zůstává a laskavý a vtipný pohled na zápletky hlavních hrdinů jakákoliv slova vysvětlení nepotřebuje. Tolik vtipných scén a kameňáků v podání skvělého Ringa a dalších dobře se bavících herců i neherců se natěsnalo do této nadčasové komedie, že i některé slavnější a glorifikovanější filmové veselohry mohou než závidět. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Skvelý historický film z obdobia praveku, ktorý nám konečne zodpovie otázky: ako začali naši predkovia používať oheň, ako objavili hudbu, ako vynašli zbrane a hlavne ako vzniklo volské oko. :-) Komédia, ktorá má minimum zábavných momentov a dinosaurov ako od Karla Zemana (na rok vzniku to určite nie je pochvala). ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně pobavilo (na rozdíl od RRRrrr!). Zábavná neandrtálská komedie, celá v univerzální řeči - netřeba titulků ani dabingu a porozumí každý. Pračlověk jako chiropraktik aneb další vývojový stupeň-člověk vzpřímený, Atouk snažící se zmermomocnit Lanu při Ravelově Boleru, prehistorická marjánka, obří komár, scéna s narážkou na Space Odyssey, milostný čtyřúhelník Tonda-Lana-Atouk-Tala, jammování při prvním ohni, krádež vejce při Radetzkého marši.... jo, vážně řádně ujetí jeskynní lidé. :))) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pravěká komedie ve které se nemluví? Čekal jsem odpad, ale jsem velice příjemně překvapený - Ringo Starr a Dennis Quaid jsou jména, která bych absolutně nečekal a samotný film by se dal směle označit za klasické fantasy - akorát z pravěku a s komediálními scénami. Jinak zde nechybí příšery (perfektně udělané) i velkolepá závěrečná bitva a k tomu tuna vtípků - narovnávání páteře, objev jak péct slepicu, první volské oko, prostě mnoho. Velice příjemné překvapení. PS: Nejlepší byl záporák s českým jménem Tonda :-)) EDIT 2024: Žánr? Historická komedie s fantasy prvky? Jinak ty některé vtípky i obludy z 50. let se mi po letech zdály už slabší, ale přece jen když člověk kouká na to co dokázali tvůrci natočit beze slov, tak si to ty 4* zaslouží. Nejvíce mě tentokrát pobavila sousední doba ledová a občas anglická či česká! nadávka... přísahal bych, že když se borec praští kamenem do prstu, že zazní jadrné české kurva :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ringo Starr a Barbara Bach si během natáčení padli do oka a později se vzali. (HellFire)
  • V úvodu filmu se dozvíme, že příběh začíná 9. října. Ve stejný den se narodil John Lennon a takto je mu vzdána pocta. (HellFire)

Reklama

Reklama