Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek, co jsem tuhle prehistorickou komedii viděl a pořád se mi vybavují některé útržky, ale nic kromě fórků typu neandrtálec spadl do hromady dinosauřích ho...trusu, neandrtálec se učí zacházet s prakem a moc mu to nejde, nečekejte. Ale scénka výroby zbraně mi až příliš připomněla Space Odyssey na to, aby mě Ringo nechal chladným:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při sledování do mysli proniká jakási spojitost s daleko novějším filmem Rrrr!!!!. Ale opak je pravdou. Caveman naproti tamté plácanině chce diváka nejen pobavit, ale také poučit vcelku hravým způsobem. Mimo to bylo velice nápadité dát do příběhu onu příšeru, která scénky příjemně uvolňuje a fakt je, že se u nich řádně pobavíte. Na konci filmu, kde se odehrává bitva o jeskyni si začnete uvědomovat, že to zas tak vtipné nebylo, opak je pravdou a na úplném konci Vám to oni sami potvrdí. Časové nesrovnalosti, neobvyklé paradoxy a naprosto bláznivě ujetý příběh bych spíše přirovnal k Melu Brooksovi, ale samotný Carl Gottlieb se s tím popral velice zdařile. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,965,924Tržby Celosvetovo $17,600,000║ Uletená trapošina. Pár kiksov ale újde. /40%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve vážené kategorii prehistorických kravin nemá Caveman žádnou konkurenci. Večer vyjící a ráno kokrhající ještěr musí každému nevěřícně roztáhnout koutky úst, jamování v přírodě nemá chybu a koho neuspokojí intelektuální souboje Atouka s Tondou, tak jistě ocení vrtivé pozadí Lany. A na závěr si prosvištíme některá slovíčka: zug-zug (soulož), nya ool (nejedlé), macha (ještěr). Tady člověk nemusí být lingvistou, aby se bez titulků pobavil. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Beze slov, s velkou nadsázkou, s laskavým humorem, škaredými dinosaury (proto nejdu na čtyři hvězdy), kdo tohle bere vážně a pak se škaredí pro nesmyslnost, bude v rodné vísce považován za idiota. Všechny nelogičnosti, anachronismy a nesmysly nechť jsou prohlášeny za záměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úsměvné vyprávění z pravěku, kdy se vcelku obejdete bez titulků i dabingu. Skupina pralidí postupně objevuje oheň, chůzi zpříma, zbraně, ale misionářskou polohu ne, tu přinese až Boj o oheň (byť jakési náznaky by tu byly...). Vyhnanec Ringo Starr okolo sebe postupně vytvoří skupinu, která se s jeho rodnou dostává do křížku. Důležitou roli zde hraje intrikářka Lana - krásná Barbarbara Bachová, která na své pikle dojede. Vůbec ženy se v boji o muže neštítí žádných zbraní. Velké plus jsou mexické exteriéry, jejichž krása musí diváka okouzlit. Část snímku se tak stává přírodním dokumentem. Při sledování se jistě vybaví Milion let před Kristem či Když dinosauři vládli světu. Cavemen se ovšem s těmito snímky nemůže rovnat po stránce trikové. Zde je značně mizerná, ale komediálnímu ladění tolik nevadící. Jistě, trikům R.Harryhausena (Milion let...) by kromě počítačů a K.Zemana mohl těžko někdo konkurovat. Pěkná hudba je prokládána často svéráznými úpravami známých skladeb, na příklad Ravelovo Bolero či Radeckého marš. Nejhezčí byla obří vaječná omeleta, při úprku na strom si člověk opět vzpomněl na Boj o oheň... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka možné tehdejší podoby života na Zemi, ale před hodně milióny let.!! :-)) Ringo se skvostně hodí svým výrazem a ty triky, krása a sranda... :-)) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, kterou jsem měl v dětství hodně rád. Už jsem jí sice neviděl spoustu let ale i z těch útržků, které si pamatuji si film zaslouží minimálně 4*. Navíc i člověk neznalý anglického jazyka nebude potřebovat titulky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia z prehistorických dôb so skvelým výberom hudby. Dozvieme sa, ako pravekí ľudia spoznali oheň, vynašli zbrane, hudbu, volské oko a mnoho iných vecí. Možno sa dá polemizovať o trikoch, ale sú v podstate na úrovni Súboja titanov. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ringo Starr jako pračlověk? No musím říct, že když si představím jak Ringo vypadá, tak se pro tuhle roli narodil. Nikoho lepšího by nenašli. Taková oddechová blbůstka. 60% ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Roztomilá blbůstka o každodenních strastech a slastech pračlověků z doby kamenné. Těměř beze slov, přesto pobaví, potěší a legrační formou připomene, co jsme se v dějepise učili o počátcích vývoje pánů tvorstva. Ringovi ta role neandrtálce skvěle sedla. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Skvelý historický film z obdobia praveku, ktorý nám konečne zodpovie otázky: ako začali naši predkovia používať oheň, ako objavili hudbu, ako vynašli zbrane a hlavne ako vzniklo volské oko. :-) Komédia, ktorá má minimum zábavných momentov a dinosaurov ako od Karla Zemana (na rok vzniku to určite nie je pochvala). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tahle pravěká hříčka se ke mě dostala jaksi náhodou. Ale té náhodě můžu poděkovat za to, že jsem ze zvědavosti strčila kazetu do recorderu a pak se na obrazovce rezahrálo něco neuvěřitelného, o čem jsem si původně myslela, že to bude příšerná hovadina. Nemůžu popřít, že je to šílenost, ale já jsem se u ní bavila a byla natolik ohromená, že jsem nebyla schopná jakéhokoliv odporu. Ani mi nevadilo, že angličtina nepatří zrovna mezi moje nejsilnější zbraně. V podstatě ani není potřeba. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 No, v pripade, ze mate inteligenci svych ani ne nactiletych ratolesti, tak si toto dilko moc uzijete. Vy ostatni starsi budete ocumovat kozy Barbary Bachove, s nadhledem naanimovane potvory Karla Zemana a zapornaka Tondu, ktery je opravdovy kus chlapa. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Paródia o tom ako to kedysi určite nebolo. Film má, pochopiteľne, veľa fanúšikov aj odporcov. Vzhľadom k tomu, že sa netvári ako niečo, čo určite nie je (natáčanie muselo byť fakt sranda) ,na diela z praveku mám slabosť a Ringo podal celkom dobrý výkon, dám ****. ()

Reklama

Reklama