Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

Una111 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je přirozená a lidsky pochopitelná: děti touží žít s maminkou a tatínkem i s vlastním sourozencem. Dnes, v době zmatených rodinných vztahů, kdy mnohé děti mají více tatínků, více maminek, více babiček a dědečků, houf sourozenců vlastních, polovlastních i nevlastních, kdy se potulují jako bludné ovce mezi svými rodiči v tzv. střídavé péči a jsou de facto bez trvalého domova (!) a některá ubožátka mají dokonce stejnopohlavní "rodiče", dnes, kdy z těchto důvodů i katolická prestižní škola má ve formulářích uvedeno "1. a 2. zákonný zástupce" místo prostého pojmenování "otec a matka" - dnes je tato myšlenka obzvláště dobrá a důležitá; za ni určitě zvyšuji hodnocení na 3*. Jinak film osciluje mezi brnkáním na city a americkým kýčem. Doporučuji některé jiné z mnoha zpracování této předlohy, v nejlepším případě přímo Kästnerovu nestárnoucí knihu Luisa a Lotka. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film na absurdní a vícekrát již zpracované téma, které se snaží brnkat na city diváků. Přesto jsem jej sledoval se zájmem a kdybych byl ženská, snad bych i nějakou tu slzičku vytlačil. Herci místy dost přehrávali, ale u komedií se to dá snést. Nejvíc se mi líbila šermířská scéna, jejíž choreografie mi přišla vysloveně špičková. Celkově velmi slušný průměr. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Geniální rodinná komedie s ještě nezkaženou Lindsay Lohanovou ve dvojroli, která nastartovala její kariéru. Dvojčata Annie a Hallie, která o sobě neměla ani tušení, se potkají na letním táboře. Rozhodnou se, že chtějí poznat i druhého rodiče, a proto si vymění úlohy. Každá letí na úplně jiný konec světa (Londýn, Kalifornie) v roli své sestry. Jak tohle může dopadnout? Samozřejmě, jak jinak, než dobře! :) Krásná Natasha Richardson a charismatický Dennis Quaid všemu jen přidávají. Příjemný film, u kterého si odpočinete a skvěle se pobavíte! (95%. Ten mínus dávám za přece jen trochu moc americké provedení.) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Zatraceně výborná rodinná komedie, která dokáže rozesmát jak malé dítko, tak jeho dospěláckými problémy zamindrákovaného rodiče. A to ve stejnou chvíli. Pryč s lacinými fórky typu "Annie šlápne na slupku od banánu, uklouzne a spadne"! - no dobře, jednou to tam Nancy Meyers nacpala, ale to si určitě u Disneyho dávají jako součást smlouvy... o) Většina komických situací vyplývá z běžného rodinného života nebo již ze samotného ústředního motivu filmu - tedy záměny dvojčat. Lindsay Lohan je malý ďablík, kterého mít doma ve dvojím provedení musí být peklo, ale v tomhle filmu je dokonalá. Stejně jako sympatický otec Dennis Quaid. Strávit dvě hodiny u rodinného filmu jsem považoval za věc zcela nemožnou, ale časy se mění... [únor 2007] ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dětem se to asi líbit bude, a to je účel. Jenže, tenhle film je příliš dlouhý, malá Lindsey Lohanová hraje příšerně (i když vzhledem k náročnosti jejího dvojího obsazení klobouk dolů), příběh je neuvěřitelně plytký, řekl bych zhollywoodizovaný. Původní film jsem viděl (knihu nečetl), a tatínek se tam rozhodně nechoval jako idiot, což se o jeho americké verzi říci nedá. Typický příklad disneyovského hraného přeslazeného slizu. (když nad tím tak přemýšlím, tak moje negativní reakci roznítilo hlavně vysoké hodnocení na csfd, které mi v tomto případě přijde jako neuvěřitelný úlet) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 66,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 92,1 mil. (NIRO)
  • Když se Hallie (Lindsay Lohan) a Annie (Lindsay Lohan) potkají na táboře, mají holky na krcích podle jejich slov počáteční písmena jejich jmen. Po chvíli je ale vidět, že tam mají srdíčka. (Mr.Hudson)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama