Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 66,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 92,1 mil. (NIRO)
  • Během cesty do studia přejde falešná Annie (Lindsay Lohan) s matkou přechod, který odkazuje na obal alba „Abbey Road“ od Beatles. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Napa Valley. Scény v kempu se natáčely v Camp Seeley v kalifornském Crestline a u jezera Gregory. Natáčelo se také v San Franciscu a v jeho zátoce, na letišti Long Beach, v San Bernardino National Forest, v Los Angeles, v Londýně a v Shepperton Studios v hrabství Surrey. Natáčení probíhalo od 15. července do 17. září 1997. (noelcoward73)
  • Roli Vicky, matky Meredith Blakeové, hraje Joanna Barnesová, která hrála Vicky i v předchozím filmu The Parent Trap (1961). Tam to ale byla ona, která se dvojčatům snažila otce odloudit. (MeGab)
  • Dvojičky Hallie a Annie (Lindsay Lohan) dostali mená po dcérach režisérky Nancy Meyers a producenta Charlesa Shyera. Obe si zahrali menšie role vo filme. Postava jednej z nich sa volala Lindsay, podľa Lindsay Lohan. (Karush)
  • Nakrúcanie scény, v ktorej Annie s Hallie (Lindsay Lohan) ležia na posteli a kamera sleduje zatiaľ niečo iné, trvalo šesť hodín, počas ktorých sa Lohan prezliekala za Annie a Hallie. (Karush)
  • Keď Hallie (Lindsay Lohan) stretáva Martina (Simon Kunz) na londýnskom letisku, v pozadí môžeme zazrieť matku herečky Lindsay Lohan držiacu jej brata, vedľa nej stojaceho staršieho brata Michaela Lohana a sestru Ali Lohan. (Karush)
  • Stratený chlapec, ktorý sa objaví v dievčenskom tábore, je Michael Lohan, brat Lindsay Lohanovej (Hallie a Annie). (Karush)
  • Pán, ktorý sobáši pár na začiatku filmu, je kameraman filmu Dean Cundey. (Karush)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama