Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jim Morris se s rodiči stěhuje vždy tam, kam je jeho otec vojenským velením přidělen. Miluje baseball, když už se mu podaří začlenit do týmu, musí kvůli převelení otce zase odejít. I přesto jeho snem zůstává zahrát si v Major League. Dalším Jimovým bydlištěm je Big Lake v Texasu, kde ale všichni dávají přednost americkému fotbalu. Jim zůstává věrný baseballu a vypracuje se až do prvoligového Milwaukee Brewers. Jenže si zraní rameno a s jeho velkým snem je definitivně konec. Píše se rok 1999, z Jima je dospělý muž, je ženatý a má tři děti. Učí na střední škole v Big Lake přírodopis a je také trenérem místního baseballového mužstva. Jednoho dne po tréninku za Jimem přijde jeden z chytačů a prosí ho, aby s ním trénoval nadhazování. Tam se ukáže, že Jim i přes své staré zranění má velmi rychlý nadhoz a že by i teď ještě mohl hrát. Tým za Jimem přichází s návrhem. Pokud vyhrají oblastní mistrovství, půjde Jim na výběr talentů. Jim o tom nechce slyšet, po delším váhání nakonec souhlasí. Chlapcům se podaří zvítězit v oblastním mistrovství, a tak Jimovi nezbývá nic jiného, než se výběru talentů zúčastnit... (TV Nova)

(více)

Recenze (37)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tenhle fim měl docela slušný potenciál příběhu stárnoucího sportovce v námětu, který režisér nedokázal úplně využít a spokojil se s psychologickým rozborem. Sportovní filmy (které mám rád) by měly vyvolat víc emocí a tohle bylo spíš drama ..... Ale vůbec ne špatný ! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Více než o baseballu je tenhle snímek o tom, že za svými sny bychom si měli stůj co stůj jít. A kdyby nám nevyšly, nedozvíme se to, pokud se o ně alespoň nepokusíme. Škoda, že snímek není točen v trochu živějším tempu, takhle totiž docela uspává. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sympatické drama s prvky baseballu, ve kterém mě maximálně upoutal Dennis Quaid. I když víc než o ten baseball (mimochodem můj oblíbený sport) tu jde o psychiku muže, který si stojí za svým snem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Potkalo klišé sentiment a užili si spolu vášnivou noc. Z jejich spojení se narodil tento film. K tomu se přidává Quaidova zdravý rozum decimující mimika. Společně tvoří hrůzný divácký zážitek. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Sportovní oddechovka, které sice nechybí nic, co by tento typ filmů měl nabízet, ale ani nedává nic navíc. Naprosto čistokrevný průměr. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Disneyovský feel good movie podľa skutočného príbehu, akurát bez akejkoľvek snahy o filmársku či scenáristickú kreativitu. A na konci pre istotu neuviedli, že Morris odhádzal v lige dokopy len asi jeden a pol zápasu a s mizerným, mizerným skóre :-) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů já můžu. A když k tomu přidáte skvělou atmosféru a Dennise Quaida s charismatem bortícím mrakodrapy, tak to nemůže být špatné. Ale zápasy samotné jsou natočené sterilně, což je škoda. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je ťažké nenechať sa pohltiť touto nepravdepodobnou, ale skutočnou rozprávkou za vašim snom. 6/10 ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Každý má jako mladý nějaké sny. Někomu se splní, někdo se s nimy postupem času rozloučí. I Jim Morris jeden velký měl. Hned na úvod je nutno říct, že ano, je to pohádka. Však je to od Walta Disneyho... :-) Ale vážně. Jde o to, že jakkoliv si tvůrci skutečnost přibarvili, což sám nedokážu posoudit do jaké míry, protože Morrisovu autobiografii jsem nečetl, tak základní pilíře příběhu jsou pravdivé- od cestování v dětství, přes sázku se svým školním týmem, nábor, až po závěrečné rozuzlení. A ačkoliv se to celé odehrává v pomalém poklidném tempu, tak právě ta reálnost, opravdovost tomu dodává šťávu. Nakonec uvedu, že parádní byl Morrisův syn (Angus T. Jones). Ten se mi vážně moc líbil a jen za něj přidávám deset procent. 90 % Oblíbená část- Morrisův první nadhoz na náboru ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jim Morris (Dennis Quaid) - navzdory přání svého otce, svůj život navždy svázal z baseballem. Když si ale dřív než se dostane do nejvyšší soutěže zraní rameno, začne pracovat jako učitel a trenér studentského baseballového družstva ve svém městečku. Když se chlapcům ale moc nedaří, uzavře s nimi sázku - pokud vyhrají oblastní mistrovství, pokusí se vrátit zpět do první ligy jako nadhazovač... Takovéto filmy mám docela rád - člověk může zapomenout na starosti všedního světa, kochat se a přemýšlet - co kdyby. Co kdyby tenkrát nepřestal chodit do fotbalu. Co kdyby tenkrát ... atd. Jenže pak film skončí - samozřejmě velkým happyendem - a u tohoto snímku je ten happyend obzvlášť přestřelený - celé město vyrazí na baseball jen aby (možná) viděli svého spoluobyvatele hrát? - a nastává rychlý návrat do reality. Zpět ale k filmu - baseball mi dvakrát moc neříká, ale to je u tohoto typu filmu jedno, hlavní hrdina mohl klidně hrát kuličky, a bylo by to nachlup stejné. Dennis Quaid podává herecký výkon odpovídající žánru - takže proč vlastně nebýt spokojený? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáře sportovních filmů obvykle neoplývají význačnou originalitou, ovšem tenhle o stárnoucím otci/učiteli/trenérovi, který si v letech splnil sen o startu v 1. lize, by už těžko mohl být průhlednější či mechaničtější. Utavující prázdná režie a jednorozměrně zavilý/rozpolcený Dennis Quaid navíc nedokázali dodat atraktivitu ani těm pár důležitým zápasům, jejichž dramatičnost dokonale zabila rozmarná, antikatarzní country hudba; načež ve "velkém" finále nevybředli z nejlacinějšího hollywoodského sentimentu. ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je úžasný,že je podle skutečnosti.Amíci z toho sice umí udělat doják,ale když si uvědomíte,že se frajerovi podařilo dostat na starý roky mezi profíky....já měl na krajíčku.Pro fandy sportovních filmu doporučuju. ()

Reklama

Reklama