Reklama

Reklama

Richard Müller - Koncert Lucerna Praha

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Slovensko, 2003, 114 min

Obsahy(1)

Záznam koncertu Richarda Müllera z pražské Lucerny.

Seznam písní:  1. Nina Ricci
2. Nebude to ľahké
3. V tom istom meste
4. Až povezou mě na lafetě
5. Tlaková níž
6. Nočná optika
7. Dočista
8. Naša láska letí
9. Spočítaj ma
10. Po schodoch
11. Rieka
12. Cigaretka na 2 ťahy
13. Nahý II
14. Stane se, že
15. Milovanie v daždi
16. Baroko
17. Stěstí je krásná věc
18. Srdce jako kníže Rohan
19. Koniec sveta
20. Prečo sa máme rozísť (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kdo se bojí, má jen hnědý kaliko, možná občas nebudeš mít na mlíko, jistě ale poznáš, co si vlastně zač. Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.“ V roku 2008 začal slovenský tradičný týždenník Život príležitostne pribaľovať k časopisu vo vlastnej réžii vzniknuté DVD (vrátane bonusov a titulkovej stopy) slávnych slovenských skupín a interpretov. Po Mekym Žbirkovi a kapele No Name prišla rada na dvojmetrového Richarda Müllera, pseudo kontroverzného umelca, ktorý keď spustí svoje pesničky, na ktorých často spolupracoval so svojim predčasne zosnulým mentorom a priateľom Jarom Filipom, obohatené o nezameniteľné texty , začína obdivuhodný záznam z koncertu. Názvy hovoria samé za seba: „Baroko“, „Po schodoch“, „Srdce jako kníže Rohan“ a množstvo ďalších. Nádherný pocit zo zhliadnutia jedinečnej experimentálnej šou definitívne podtrháva nielen hosťujúci Dan Bárta, ale i kapela, ktorá vznikla len kvôli tomuto koncertu (Lucerna Praha) a v ktorej nájdete aj multi-inštrumentalistu Mariána „Myslím, že môže byť“ Čekovského (ktorý zložil svoju prvú klavírnu skladbu ako cirka šesťročný) a Ivana Táslera, ktorý produkčne kryl Müllerov český album a ktorého Müller pokladá za najväčšieho frajera na poli SK hudobnej scény. Celková kvalita koncertu odpovedá nenapodobiteľnej zostave na pódiu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď bol Richard Muller rešpektovaným umelcom. Radikálny zlom nastal behom krátkeho obdobia, kedy si zahrával s drogami a dokonca sa ku tomu verejne prihlásil. Po tomto excese sa už nikdy nevrátil v takej forme ako tomu bývalo pred tým. Tento koncert z roku 2003 z pražskej Lucerny je jedným z jeho pokusov o obnovenie svojej zbabranej kariéry. Nevyšiel! Muller pôsobí dojmom unaveného starca a piesne, ktoré bývali hitmi vyznievajú celkom jalovo. Bude to aj tým, že kapela, ktorá mu tu robí doprovod, je len o niečo lepšia ako dedinské zábavové skupiny. To čo tam predvádza afektovaný Ivan Tasler je vrcholom trapnosti. Ešte že mu zvukári občas stihli vypnúť mikrofón. Vôbec tomu nepomohli ani Dan Bárta, Anna K. či Iva Bittová, ktorých si pozval ako účinkujúcich hostí. * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný koncert, so všetkými Mullerovými peckami, ale najviac ma potešil hosť D.Bárta, pretože moju srdcovku Tlaková níž zaspieval s Mullerom tak fantasticky ,že som tú skladbu ešte týždeň nevedel dostať z hlavy von.90%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert charismatického Müllera doprovázeného bandem Ivana Táslera a hvězdnými hosty jako je Dan Bárta, Anna K. nebo famózní Iva Bittová. Zazní samozřejmě nejslavnější písně jako Nahý II, Spočítaj ma nebo Baroko. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl, nevěřil bych, že se dá atmosféra koncertu tak podmanivě přenést prostřednictvím záznamu na DVD. I když jsem měl koncert původně puštěný jen jako kulisu, postupně jsem atmosféře podlehl a v závěru jsem málem vytleskával přídavek:-) Díky hvězdné sestavě hostů si připadáte, jako byste byli přímo v Lucerně. A tak vygradovaný závěr díky přídavkům , to se podaří opravdu jen pánům umělcům. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

WAU!Toto je naozaj vydarený koncert!Muller bol vo forme.Dobre spieval, dobré bolo všetko: efekty, akustické gitarové sóla, odviazanosť, všetko bolo gut.Dán Bárta tlakovú níž odspieval veľmi zaujímavo.Mal lepšiu slovenčinu v tej pesničke ako väčšina Slovákov... síce môže byť, že díleri sa tu nabalili na 100 rokov, ale možno kvôli tomu to bolo také O.K. Nemôžem si pomôcť, ale Ivan Tásler, keby neskúsil napodobňovať swiňu a skúšal by vydávať zo seba trochu serióznejšie zvuky, bol by to koncert ešte lepší, ale aj tak je to za 5*.Tlaková níž v podaní D.Bártu online - tuna . ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Koncert znameho slovenskeho spevaka /Richard Muller/, ktoreho niekto neznasa, niekto uznava /patrim do druhej kategorie ...../ so znamymi pesnickami a par znamymi osobnostami : Bittova, Barta, Tasler ....... Tieto 3 osobnosti su mi uplne ukradnute, akurat za 5 hviezd to nebude, lebo Muller sa po Smrti svojho mentora Filipa iba trapi ....... ale podivana je to kvalitna a pesnicky taktiez. 88 % ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Richard Müller je famózny spevák a tento koncert je fakt paráda. Hostia a kapela zložený pre tento koncert je ako písal tron fakt ako stvorená. Btw. Magazín Život by mohol pokračovať vo vydávaní takýchto DVD naďalej. Škoda, že nejak prestal. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta komorní atmosféra, která měla skutečně hodně do sebe. Navíc Richard Muller je správným protagonistou živých vystoupení, byť na jevišti v minulosti tropil všemožné kraviny, což asi nikdo nikdy nezapomene. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jak jinak hodnotit koncert, kde prakticky každá píseň má svoji (nadprůměrnou) úroveň a kde jako zlatý hřeb prolétne pódiem Iva Bittová? ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jako každý "pravověrný" rocker, mám i já několik hudebních "úchylek". Jedním z těchto nerockových, ale mnou velmi uznávaných a milovaných zpěváků je i Richard Müller. Mám ho rád už mnoho let a proto k tomuto koncertu není skoro co dodávat. Zpívá výborně a jako top píseň bych viděl Tlakovú níž v duetu s neméně výborným Danem Bártou. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Zaplať pánbůh za záznam tohoto koncertu. Až budou mladší ročníky znát (jako že většina již zná) Richarda Mullera jenom coby toho podivného pána s nepřítomným pohledem a bez energie, co zpívá často falešně, nebo budou mít v povědomí cosi o drogové minulosti, písni Po schodoch, Knížeti Rohanovi, a šmitec... tímto záznamem jim znalejší mohou otevřít oči. Richard Muller je zde zachycen v období velké životní krize, ale umělecky na vrcholu. Pro mě velmi intenzivní zážitek. ()

Huncút 

všechny recenze uživatele

Koncert v pražskej Lucerne. Müller to rozbalil vo veľkom štýle a ukázal, že aj on vie byť showman s energiou na rozdávanie, z ktorého srší radosť. Takto ho často nevídať, najmä v poslednom období... ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Skvělý komcert s výbornou kapelou. Má švih a duet Müllera s Bártou v písni Tlaková níž je pro mne neopakovatelným zážitkem. Lituji jen toho, že jsem to neviděl naživo. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Nina Ricci (Ivan Tásler/Michal Horáček ) 2. Nebude to ľahké (Richard Müller/Richard Müller) 3. V tom istom meste (Richard Müller/Jaroslav Filip) 4. Až povezou mě na lafetě (Jaroslav Filip/Michal Horáček ) 5. Tlaková níž (zpěv Dan Bárta, Richard Müller) (Richard Müller/Jaroslav Filip) 6. Nočná optika (Richard Müller/Richard Müller) 7. Dočista (Richard Müller/Richard Müller) 8. Naša láska letí (Richard Müller/Richard Müller) 9. Spočítaj ma (Richard Müller/Jaroslav Filip) 10. Po schodoch (Vašo Patejdl/Richard Müller) 11. Rieka (Ivan Tásler/Richard Müller) 12. Cigaretka na 2 ťahy (Jaroslav Filip/Richard Müller) 13. Nahý II (Ivan Tásler/Richard Müller) 14. Stane se, že (zpěv Iva Bittová, Richard Müller) (Jaroslav Filip/Michal Horáček ) 15. Milovanie v daždi (Jaroslav Filip/Richard Müller) 16. Baroko (Ivan Tásler/Michal Horáček ) 17. Stěstí je krásná věc (Petr Hapka/Miroslav Horáček) 18. Srdce jako kníže Rohan (Ivan Tásler/Michal Horáček ) 19. Koniec sveta (Jaroslav Filip/Richard Müller) 20. Prečo sa máme rozísť (Dušan Pálka/Dušan Pálka) ()

Reklama

Reklama