Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Po děsivý Troji natočil Petersen docela solidní, místy hrozně trapný film.Velký plus tohohle filmu jsou interiéry Poseidonu, ty se fakt povedly. Dialogy jsou úděsný a herecký výkony docela ušly. Největší vopruz tam byl ten malej kluk. Debilnější kecy jsem už dlouho neslyšel. A ta ženská, která v celým filmu řekla zlatíčko tolikrát, že ztatilo svůj význam, byla taky na pěst. Jedinej komu jsem fandil byla moje oblíbená Fergie z Black Eyed Peas. Ač měla mini roli, ihned se mi zvedla nálada. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tenhle remake mě příjemně překvapil. Původní film je pro mě nedotknutelnou klasikou a když jsem viděl jak otřesně dopadlo např to dvoudílný tv zpracování, tak jsem byl skeptický, ale Petersen naštěstí není žabař jako Emerich a neposral to. Pravda film je hodně krátký na seznámení z postavama je minimum času, ale zase se furt něco děje akce a efekty se mi zamlouvali i když myšlenka pokulhává, ale o tý to asi nebude. Takže remake který sice kvalit původního eposu nedosahuje, ale ostudu mu určitě neudělal.75% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci věnovali se stejnou pečlivostí scenáři tak jako výtečné technické stránce, byla by to žánrová bomba. Jenže film doplácí na krátkou stopáž. Aby vás to věčné prolézání, přelézání, propolouvání chodeb a překážek bavilo, museli byste mít k jejím aktérům vybudovaný nějaký hlubší citový vztah, což díky přespříliš uspěchané expozici není divákovi dopřáno. Ve výsledku se tak jedná o spotřební rychlovku typu "hamburger", servírovaný s přepychovou oblohou v podobě ÚŽASNÉ výpravy a s místama nechtěně směšnými dialogy jak z pera Monty Python. A propós, Wolfi, Josh Lucas na hereckou extraligu nemá.... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Peterson dokázal diváka na hodinu a půl zabavit. Nic víc, nic míň. Jinak se tato gigantická popkornovka ve zkratce nedá lépe charakterizovat. Na tak krátkou stopáž až přespříliš gigantický rozpočet, i když trikoví specialisté se skutečně vyřádili a formálně je film prakticky bez chyby. Především úvodní panorama obrovské lodi bez jediného střihu je naprosto famózní. I Klaus Badelt složil pro něj typickou, opětně výtečně dobrodružnou hudbu. Postavy absolutně bez drajvu a charismatu, přičemž úvodní několika minutové načrtnutí taky není to pravé ořechové a těžko přetěžko k nim divák v průběhu filmu hledá nějaké ty sympatie. Nevyhneme se ani několika trapně klišovitým a patetickým scénám (něco je už opravdu na facku), ale vesměs se to ustát dá. Jako jednohubka na pořádnou reprosoustavu jak dělané. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mark Protosevich / Based on The Poseidon Adventure by Paul Gallico | Hudba: Klaus Badelt | Produkcia: Wofgang Petersen, Duncan Henderson, Mike Fleiss, Akiva Goldsman | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Vitual Studios, Irwin Allen Productions | Rozpočet: 160 miliónov $ | Tržba: 201,674,817 $ || Až neobvykle superrýchlo sa topiaca fantasy loĎka, kde každý herec, kulisa a rekvizita koná to, čo im pán režisér povedal podľa toho, čo vydel v úspešne sa topiacich predchodcoch. AjkeĎ herci nemajú žiaden priestor na uzemnenie, remeselne je film oku lahodiaci. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Wolfgang Petersen chtěl, aby byl Josh Lucas (Dylan Johns) opravdu dobře připravený na svůj nejkomplexnější záběr, ve kterém měl plavat pod vodou, zatímco na hladině hoří benzín. Lucas tedy pečlivě trénoval a "všechno se to vyplatilo, protože jednoho dne přišla chvíle, kdy jsem se musel potopit, načež nade mnou doslova zapálili dvacetimetrovou plochu. Když na to nejste připravený, instinkt vám okamžitě proti vší logice rozkáže plavat nahoru. Řekli mi: 'Jestli uvidíme, že míříš nahoru, okamžitě tě popadneme, stáhneme tě ke dnu a nacpeme ti do pusy dýchací přístroj!' Je to pravdu nepříjemný pocit a přitom ještě musíte dělat, co se po vás chce - tedy plavat z bodu A do bodu B a zůstat v roli. A samozřejmě jsem to musel dělat já, Wolfgang chtěl, aby bylo ve všech filmech vidět, že ty nebezpečné věci dělají herci a kaskadéři." Kaskadér byl nakonec místo Lucase použit jen v jednom jediném krátkém záběru z celého filmu. (NIRO)
  • V čestné miniroličce se ve filmu objevuje vdova po producentovi původního Dobrodružství Poseidonu (1972) a mnoha dalších slavných katastrofických filmů Irwinu Allenovi, Sheila Allen. Režisér Wolfgang Petersen vzpomínal, že "za mnou přišla a zeptala se jestli bych ji nechtěl zabít. Já na to: 'Ale bez problémů, my tu zabíjíme po tisících. Jaká smrt by se ti líbila?' Sheila si nebyla jistá, tak jsem jí nabídl pěknou, rychlou smrt. Když voda prolomí sklo v tanečním sálu, proletí vzduchem a zabije se o stěnu. Moc se jí to líbilo." (NIRO)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama