Reklama

Reklama

VOD (1)

Hrdina indického romantického dramatu Ranbir Raj přijíždí do severoindické Simly, kde získá místo zpěváka v místní restauraci a zamiluje se do zdejší dívky. Ta sice čeká na návrat svého přítele, ale Ranbir je rozhodnut o její lásku bojovat.  Hrdinou indického romantického dramatu, které se natáčelo v kouzelném místě Simla v severní Indii, jež kdysi bývalo letním hlavním městem země, je osiřelý Ranbir Raj. Přijíždí do města, v baru se seznámí s prostitutkou Gulajbi a ta ho pošle za Lillian, která pronajímá pokoje. Žena žije už 37 let sama, od chvíle, kdy její syn Vincent narukoval a už se nevrátil. Okouzlí ji Ranbirův šarm a pronajme mu pokoj. Mladík získá místo zpěváka v místní restauraci a náhodou se setká s dívkou, do níž se zamiluje. Ona však čeká na návrat svého přítele Imaana, který odešel, ale slíbil, že se k ní vrátí. Sakina požádá Ranbira, aby mu osobně doručil dopis, ale mladík zjistí, že žádný Imaan v daném místě nežije. Vrací se tedy za milovnou dívkou s odhodláním získat její srdce. Režii má Sanjay Leela Bhansali, hrají Ranbir Kapoor, Sonam Kapoorová, Salman Khan ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

lilina133 

všechny recenze uživatele

Vizuálne úchvatný film, najkrajší z bollywoodskej produkcie, čo som zatiaľ videla. Sympatickí a presvedčiví hlavní predstavitelia a nádherná hudba. Je však pravda, že čo sa týka deja, je to poslabšie a tak jednoduchú zápletku roztiahnuť na 2 hodiny...no zanechalo to na filme isté stopy. Áno, vlečie sa to, nechcem radšej napísať ako čo...ale napriek tomu sa je na čo dívať. Nechajte sa len unášať prenádhernými obrazmi, pri ktorých zabudnete, že by ste sa mali rozčuľovať kvôli plytkosti deja. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

K druhému setkání s Bollywoodem jsem si nezvolil jeho nejlepšího reprezentanta. Sada na místo vzniku dosti chudých tanečků v rádobyburtonovských kulisách, které hlavní hrdina prokládá větami, jež jsou vulgárním a přece zdánlivě romantickým pozváním do postele. Když srdce nějaké ženy získá, uloží si ji do fronty a jde se podívat, jestli by někdě neschrastil nějakou lepší. Neschopnost představitele hlavní role vykouzlila hrdinu plochého, plného básnivé romantiky vhodné na okouzlení dvanáctiletých dívek, který když zrovna nebalí nějakou ženu, nezištně rozdává útěchu stařenkám pomocí slov, která představují vrchol kýčovitosti v dialogu. O samotě je pak opojen vlastní fyzickou krásou, proto sám sebe před zrcadlem obšťastňuje předstíranými kopulačními pohyby. Je to vlastně taková odporná karikatura medemovských mužských hrdinů. Jestli je toto opravdu zpracování Dostojevského díla, pak ten musí rotovat v hrobě tak, že by to utáhlo turbínu ve středně velké elektrárně. I přes otřesnost Saawariye věřím, že z předlohy by šlo vytřískat milostné ba i erotické napětí. Musel by se o to však pokusit někdo jiný, kupříkladu již zmíněný Julio Medem. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Aaaach, škoda. Malo to veľa mien, čo sľubovali veľký zážitok (a našťastie vďaka väčšine z nich - hlavný shoutout voľnezmýšlajúcej prostitútke Rani a naivnému rómeovi Ranbirovi - sa to dalo prežiť), ale ani tí a ani tá snová hugo/burtonovská atmosféra nezachránili presladenú impotenciu celého príbehu. Fyodorovi by sa tento film sotva páčil... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších vizuálov, aké som pri Indickom filme mal možnosť vidieť. Celá architektúra mesta pripomínajúca mix parížských red light districtov a benátskych kanálov je uhrančivá. Hlavne keď je tam prevaha umelej modrej, nejaký ten dážď a krásna úvodná skladba. Ústredné duo je krásne, len to bohužiaľ trpí na to, že je inšpiráciou práve Dostojevskij a jeho Biele noci. Nemôžem mať sympatie k žene, ktorá čaká aj keď úspešne na svojho milého a pritom trápi sympatického hrdinu. Aj napriek mnohým kladom mi tak niektoré motívy liezli na nervy čo je škoda, lebo spracovaním sa film nielenže vymyká, ale aj posúva vizuál netradičnej romance na inú, lepšiu úroveň. V zásade priemer, ktorý so správnou polovičkou funguje o trocha lepšie. Takto si treba len zatancovať v noci v daždi, keď sú ulice prázdne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že tady vychází Saawariya jako solitérní film a nikoli jako součást Bhansaliho kolekce - reprezentující určitý druh bollywoodského filmu. Chápu, že tato moje úvaha je v kontextu českého DVD trhu příliš sofistikovaná, ale bylo by to skutečně krásné. Bhansaliho filmy mají blízko k oscarovým kláním a na to už by malý český člověk slyšel. Sic se tak neděje a ještě menší zanícený český divák si musí vystačit sám. HDDCS mi připravilo ještě poměrně výrazný kulturní šok, Devdas už byl poněkud plynulejším otevřením pestrobarevné náruče opulentní nádhery v zemitých teplých barvách, aby se kovově modrý Saawariya odehrávající se všude a nikde, stal předzvěstí nového spektáklu trojice základních barev v Guzaarishi. Doporučuji tedy sledovat Saawariyu jako součást umělecké cesty svého autora, protože jedině tak se vám z jeho obrazů vytvoří dokonalý celek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama