Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Recenze (256)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý seriál, který se někdy k mýtům staví trochu jinak než bych předpokládal (např. díl kde se snažili zbořit mýtus o rozhoupání a zničení mostu chůzí ....). O každém díle samozřejmě rozhoduje hlavně mýtus a způsob jeho zboření, takže někdy to stálo za to (pohřbené cosi pod beton a následná snaha to cosi nalézt pomocí přístrojů a pak vykopat ... ach ta vůně) a jindy ne. Škoda, že všechny mýty nejsou tak známé divákovi jako z nich velkou bombu dělají obě dvě hlavní postavy. PS: na Kari Byron bych se díval v každém díle tak...43 minut, teda dokud neztloustla:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem experimentálně prokázal, že nestačí zaškrtat šest čísel a pak jen sbírat milionové výhry, ale tím mé vědecké úspěchy končí. Co se týká fyziky a chemie, tak tam jsem vždy zmateně tápal někde mezi pohybovými zákony a čpavkem. Proto se rád nechám vést zkušenými "vědci", kteří suchou teorii dokáží převést v poměrně šílenou praxi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Populární mechanika pro dospělé děti. Postupy k vyvrácení, či potvrzení některých mýtů jsou sice diskutabilní, ale jako zpřístupnění vědy veřejnosti a podvečerní zábava to funguje skvěle. A ani si netroufám odhadnout, jak dobré by to mělo hodnocení, kdyby ty dva šeredné nazrzlé inženýry nahradili Zac Efron a Justin Bieber! Hned bych je hodil mezi skupinku rozzuřených pitbullů, aby zbořili mýtus, že pes, který štěká, nekouše.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Seriál o chorej dvojici, ktorá proste nemá chybu. Keby neboli oni, možno by som obetoval svoje prvé vlastné CDčko našej mikrovlnke... ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Nicméně je to dobré, tak na jedno shlédnutí. A opakující se nesmyslné výbuchy, mě po 50. shlédnutí vždy v následujícím díle dost irituje. Místo nekonečných výbuchu se přeci dají udělat další testy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Humor zde není přehnaně třeskutý, Kari nemá rozměry drtivé nadsamice, Discovery nešetří pseudoreklamníma vsuvkama či upoutávkama uprostřed pořadu. Přesto je to kvalitní hlína, která mě na starší kolínka informuje o tajích techniky, fyziky či chemie. A to poměrně nenásilnou formou. Je prostě vynikající plán občas něco vyhodit do vzduchu. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Skupinka nadšencov na vlastnej koži vyvracia resp. potvrdzuje zaužívané mýty a legendy ... Výbuch WC od horiacej cigarety... Kedy zmoknete : ak idete pomaly, alebo bežíte ? Je Coca-Cola naozaj univerzálny čietiaci prostriedok ? ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Oblíbený pořad mých dětí (10 a 12 let) díky nimž jsem měla možnost nedobrovloně zhlédnout některé díly i 3 ×. :o) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad, zajímavé pokusy a vcelku sympatičtí "moderátoři-experimentátoři", na kterých jde vidět zaujetí, nadšení pro věc. Spousta předváděných pokusů nemá v reálném životě praktické využití, ale občas se dozvíme i něco užitečného - třeba pokud na vás bude někdo střílet, metr pod vodní hladinou budete relativně v bezpečí (jestli na vás nebude použita ráže-dělo:-)). 75% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Včera (23.9.2010) jsem kvůli nim málem přišla pozdě do práce. A stejně jsem nakonec neviděla jestli ten vodní vír člověka stáhne nebo ne :-( A mezi nejlepší díly určtě patří fingovaná loupež. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost s partou ulítlejch týpků, kteří boří mýty a různé pověry co vyprávěl jeden známý jak se to stalo jeho známému. Viděl jsem pár dílů a celkem to byla zábava. Docela se zájmem jsem sledoval vyvracení mýtu o hasiči nalezlém ohořelém potápěči kdesi ve spáleném kanadském lese, kterého údajně mělo nasát hasičské letadlo ,,rychlovcucem'' v moři při nabírání vody pro hašení... Hoši prokázali, že nic takového možné není. Ve vodě by to sice mohlo potápěče přicucnout, ale nad vodou by jej ani silý tah neudržel a do hubice by se nevešel... No takovýchto akciček je v každém díle několik. Ruku na srdce s jejich rozpočtem bych také rád takto blbnul a bořil mýty :-). seroš + hvězda za originalitu. * * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí úplně nejprvnějšího dílu jsem si nemyslel, že bych si ke dvojici ošklivých zrzečků vytvořil až takové sympatie. První sérii jsem viděl celou a poté jsem seriál sledoval pouze tehdy, když jsem neměl vysílací dobou zrovna nic lepšího na práci, což se tou dobou přihodilo velmi zřídka. Přesto kdykoli jsem viděl nový díl, tak se mi více či méně líbil. Míra líbivosti byla dána samozřejmě bořením aktuálních mýtů. Některé mýty a jejich boření mi přišly naprosto hloupé a snad ani inženýrským okem nedostatečně zbořené. A když už se kazilo úplně vše a nefungovalo skoro nic, tak naši bořiči předvedli alespoň pořádný výbuch nebo něco zničili. Jinak nápad je samozřejmě super. Bořiči mají evidentně nasbírány spousty zkušeností a díl od dílu se zlepšují. Spokojenost. Zatím to vidím na lepší 3* a až třeba někdy uvidím více dílů, tak bych tu čtvrtou klidně přihodil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní podívaná. ti dva jsou úplní šílenci a dělají kdejakou blbost, jenom aby to potvrdili popř. vyvrátili. :D ()

Reklama

Reklama