Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po autohavárii, zaviněné nepozorností a rozčílením po hádce s Marie-Claire, se Schimanski probouzí v osamělé chatě uprostřed lesa. Ta patří penzionovanému profesorovi, který se nedávno ujal záhadného mlčenlivého muže, jenž mu nyní pomáhá s vedením zahrádky a domácnosti, přičemž se neustále kajícně modlí. Schimanski se dovtípí, že se zřejmě jedná o nedávno uprchlého Gaubnera, obviněného před lety z vraždy manželky. Jelikož to byl on, kdo bezvládného Schimanského zachránil z auta a donesl ho k zotavení do profesorovy chaty, bývalý komisař zoufalému muži slíbí, že mu pomůže setkat se se synem, než ho předá spravedlnosti. Poté, co Gaubnerovi pomůže utéct před zásahem policie, najde jeho syna Davida. Zatímco s ním jede na smluvené místo setkání, při čemž musí utíkat před policií, zjišťuje, že na celém případu něco nesedí a že Gaubner zřejmě na sebe vzal vinu za čin někoho jiného. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale zápletka mohla být vyřešena dvakrát tak rychleji, příběh byl zbytečně uměle nastavován nelogičnostmi a honičkami s policií. A ten konec zprostředkovaný schizofrenickým vrahem se také dost nepovedl. Působil až komicky...Na druhou stranu bylo příjemné vidět Shimiho zase v akci:-) Např. když naštvaná přítelkyně na něho řve: "Vyliž mi prdel!" a on na to jen tak pro sebe řekne: "To bych rád":-) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nazval bych to průměrnou detektivkou nevhodnou k archivaci. Příběh je ale zajímavý má krásnou nosnou kostru. George Simenon by z toho udělal bestseller. Němci to moc nezvládli, chvílemi velmi naivní a vykonstruované. Fašisté chtějí za každou cenu udržet tempo. To se jim daří na úkor reality. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Trochu postarší Schimanski, ale neztrácí nic ze svého břitkého humoru a drsného chování. Zápletka je sice trošku neakční, ale koukatelná, takže pokud patříte mezi "Schimiho" fandy, zklamaní nebudete. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi dal vzpomenout své největší slávě z drsného Duisburgu. Na začátku je Schimiho pokažená oslava většího obnosu peněz z důchodového spoření. Horst vybral trošku nevhodné místo na břehu rybníka a Marie - Claire se trošičku víc nakrkla. Holt romantika ve skládacím stanu se jí nezamlouvala a tak se přesunula do postele Hungerovi. Horst ji tam načapá. :-) Ve filmu Schimi ujíždí policejním zátarasům, sjíždí s autem do potoka, jezdí na starší mašině prostě drsňák jako za stara :-))) ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanského srazí auto a pomůže mu mlčenlivej tip hledaný za vraždu své ženy a on mu pak na oplátku pomáhá se setkáním se synem a případem samotným. Hodně slabé, zdlouhavé až nudné. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 13, celkově už 42. Schimi je najednou o 40 tis. Eur "bohatší", když mu vrátí nějaký přeplatek na pojištění nebo tak něco. Jede to oslavit s Marii-Claire do Belgie, jenže ono se to trochu zvrtne. Schimiho svede náhoda k údajnému vrahovi Gaubnerovi, který uteče z vězení a hledá svého syna. Syn se najde a najde se i vrah matky, který s ní měl taky techtle i mechtle. Techtle i mechtle má tentokrát i Hunger s Marií-Claire. Slabší díl. 55% ()

Reklama

Reklama