Reklama

Reklama

O Kubovi a Stázině

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1988, 1 h 47 min (Minutáž: 7–9 min)

Režie:

Karel Trlica

Předloha:

Václav Čtvrtek (kniha)

Scénář:

Jiří Kubíček

Kamera:

Jana Kapustová

Hudba:

Jiří Kolafa
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, vodnících, samotném císaři pánovi a Stázině, které tolik slušela červená sukně. (Magic Box)

Recenze (51)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších večerníčků. Možná je to proto, že je to tak hezky namalované a namluvené. Možná je to proto, že to má kontinuální děj, za který by se nemusel stydět kdejaký celovečerák. Možná je to proto, že je v tom spousta poučení a pravd. Nejspíš je to proto, že to dohromady dává perfektní celek. 100% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kuba jeho nastávající nevěsta Stázina, švec Kocmar, vodník Čepeček a Česílko, víla Andulka, nebo zlý vodník Kebule, to byli IMHO-LOL postavy mého mládí:-)) Podle mého názoru je tento večerníčkový seriál přeci jen o kapánek horší než později slavná celovečerní zfilmovaná verze ale každému podle jeho gusta.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vyrůstal a zanechalo to na mě trvalé následky. Pořád chci věřit tomu, že když budete čestný a fér tak to s vámi nakonec dobře dopadne. V reálném světě s tím mám samozřejmě problémy. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Až na vyzrazení konce v každém s dílů, patřil tenhle večerníček k mým oblíbeným, už jen tím, že se jako jeden z mála držel jednoho příběhu. Kdybych před tím neznal knížku, kterou jsem četl snad dvacetkrát, hodnotil bych určitě výše. I když s trochu pozměněnou animací, zachovalo filmové zpracování hodně z jejího kouzla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Spousty večerníčků se mi líbilo o hodně víc. Tenkrát jsem si ještě na kritika nehrál :-), ale hádám, že mi asi moc nesedla animace... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaný Večerníček pro dětičky na dobrou noc. Mně osobně se velmi líbil. Poutavý příběh a zajímavé postavičky (vodníci). Nezapomenutelná je především "bitva" na kopci. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Rozstříhanej film Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni do seriálu, kde než se během 5 minut něco stihne stát, přijde Postránecký se svým "Ale každá voda nakonec stejně steče dolů a Stázina se Kubovi dostane za ženu" a je konec. Jako dítě jsem to nenáviděl. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Víte co se mi nedávno přihodilo? Ptám se mladé, dospívající holky. "Znáš Kubu a Stázinu?" Víte co mi odpověděla? "O čem to mluvíš?":) Proto doporučuji televizním stanicím, aby začaly tento skvělý, pohádkový seriál reprízovat, aby se pokochaly i malé děti, včetně jejich starších sourozenců:) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Hodně nadprůměrné i v době,kdy jsem byl špunt. Ale Kebule,to byl teda hajzl! To jsem musel napsat. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento večerníček měl to správné skryté sexuální napětí. Česílko je prý takový zelený úchyláček! ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

"Každá voda nakonec steče dolů a Stázina se..." Snad nic z večerníčkové produkce mne tak moc neprudilo... :) Oslovily mne jiné kousky. ()

Reklama

Reklama