Reklama

Reklama

Slipknot

(koncert)
  • Velká Británie Slipknot: Welcome to Our Neighborhood
všechny plakáty

Obsahy(1)

"Jsme vedlejší produkt naší zkažené doby," konstatuje Shawn Crahan. Iowa je asi nejlépe známa jako zemědělský stát a od úsvitu rock´n´rollu v 50. letech odtud nepřišel žádný rockový příspěvek. Bez varování se v městečku Des Moines objevilo devět chlapíků v kombinézách a se strašidelnými maskami a zaútočili na nic netušící svět stylem kombinujícím death metal, L.A. neo metal, hip-hop a podladěné řvoucí horrorové zvuky. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 a 8 (to jsou DJ Sid Wilson, bubny Joey Jordison, basovka Paul Gray, bicí nástroje Chris Fehn, kytara James Root, sampler Craig Jones, bubny - Shawn Crahan, kytara Mic Thompson, a vokál - Corey Taylor) přišli jako devítihlavá saň z potrhlé pohádky pro mladistvé. Poprvé se dali dohromady v roce 1995 a v roce 1996 a na vlastní náklady vydali svůj debut Mate, Feed, Kill, Repeat. Tím získali pozornost několika vydavatelů, nakonec podepsali smlouvu s Roadrunner. Producent Ross Robinson jim pomohl a od roku 1997 nahrávají ve studiích Indigo Ranch v Los Angeles. Dokud je neslyšíte, mohlo by se vám zdát, že devět členů je trochu moc. Ale Shawn říká, že by to jinak nemohlo fungovat: "Celé tři roky jsme měli perfektní docházku na zkoušení. Všichni tam byli na čas, nikdo nikdy nechyběl. Naše produkce je tak závislá na každém z nás, že kdyby chyběl jediný člověk třeba i DJ, už by to nebylo ono. I ty nejmenší detaily, včetně verbálních vulgarit, jsou prokalkulované a podstatné." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kurva, vy parchanti, chcete ještě? Kurva, není vás slyšet! Tak se kurva připravte! Ukažte ty svý zajebaný prostředníčky!.. První koncert s hvězdičkou, který jsem na ČT2 zhlédl. Lze se jenom dohadovat, zda tam ta hvězdička byla kvůli trochu slabší slovní zásobě zpěváků, kvůli hororovému vzhledu všech protagonistů anebo kvůli poněkud šokujícím až obscénním výstupům. Zážitek však v každém případě nebývalý - jenom kdybych byl rozuměl něčemu jinému než častému "motherfucker" a ještě pár podobným výrazům. Minimálně z názvů písní ale jistá filosofie čiší - srovnej.: Dualita, Tak se vyžvejkni!, Pozlátko atd.. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

SlipKnoTy jsem znal již nějakou dobu a slyšel jsem dosti songů a viděl též pár klipů, ale koncert to byl můj první. Na CT2 dávali již mnoho koncertů, ale nepamatuji si, že by nějaký obdržel status hvězdičky. Krásná, velmi brutální a agresivní hudba (zvracející metal) je doprovázena sprostými průpovídkami Coreyho Taylora (zpěvák), které byly přeloženy a otitulkovány a vše je doplněno pověstnými maskami a kombinézami SlipKnoT. Koncert mě uchvátil, protože tento styl hudby mám opravdu rád. Pro metalisty a vyznavače této hudby to je 5hvězdičkový koncert. Pro ty, kteří tuto hudbu nevyznávají, je to odpad. Já se řadím do první skupiny. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Zvrátené, nechutné, agresívne, skvelé. Pohľady na začiatok kariéry najväčšieho metalového monštra v histórii. Doba, kedy sa Sid spolu s Clownom na pódiu púšťali do bitiek. Doba plná strmhlavých stagediveov. A to všetko za zvuku toho najlepšieho z prvého albumu, ktorý je "self-titled", čiže nesie rovnaký názov ako táto deväťčlenná mašinéria z Des Moines v Iowe. Okorenené o stručné, ale skvelé a svojské odpovede členov kapely a doslova povinnosť pre každého "maggot". ()

H34D 

všechny recenze uživatele

POZOR: TOHLE NENÍ HODINOVÝ KONCERT VYSÍLANÝ NA ČT2, ALE 28 MINUTOVÉ DVD http://en.wikipedia.org/wiki/Welcome_to_Our_Neighborhood S NĚKOLIKA STARŠÍMI PÍSŇEMI A ROZHOVORY... Ačkoliv proti tvrdší odrůdě Nu Metalu nic nemám, raná tvorba Slipknot šla docela mimo mě. Znám hromadu kvalitnějších a talentovanějších kapel, Slipknot však mají tu výhodu, že se přesně trefili do gusta řvoucímu davu posluchačů, pro které je klasický Metal už ohraný a příliš měkký, zatímco Death Metal stále ještě moc tvrdý a nepřístupný. Vyplňit ono žánrově prázdné místečko se jim fakticky podařilo a musím uznat, že postupem času na sobě ještě zapracovali a takové album Vol. 3: The Subliminal Verses už je podstatně lepší než všechny jejich předešlé výtvory... Bohužel DVD Welcome to Our Neighborhood neobsahuje z tohoto alba, logicky vzhledem k datu vydání, nic. Pár veskrze průměrných písní, navíc proložených stupidními kecy, na mě skutečně dojem neudělá. 6/10 ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

No hej no, v Európe sa to deje furt a je to omnoho lepšie, ale keď sa to vydáva v Roadrunneri tak sú z toho všetci na větvi, pretože to "poznajú". Slipknot kombinujú moderný trash metal s troskou (ten mäkčeň tam chýba naschvál) death metalu a korením elektroniky. Ich koncerty pripomínajú cirkusové predstavenie s "tvrdou" hudbou, guturálnym spevom a primitívnymi hecovačkami trápne fakujúceho rázu (aby bolo jasné že sú kurva drsní). Je ich 9 aj keď znejú akoby ich bolo 5. Hudobne mi to pripomína krikľavú paródiu na niektoré dobré metalové žánre ale je to proste celé tak príšerne trápne ako Saw, proste prestrelené. Ale musím predsa len pochváliť inštrumentálne výkony bubeníka a gitaristov, spevák je tiež v pohode a ich posledné album (vol. 3) je vážne dobré. Ale je to proste celé také trendové a vyčpělé. Tým, ktorým sa to páči, by som odporučil Slayer. Btw., titulky na čt2 boli fakt príšerné, najviac ma dostalo Originál: If you five five five, then I six six six, Preložené:Když je jich pět, tak je to ruka. To nepotrebuje komentár. Za to bod dole. ()

Zajímavosti (4)

  • V roce 2011 se basový kytarista Paul Gray předávkoval prášky na bolest a následně zemřel v hotelu Town Plaza. Dříve byl 1 rok ve vězení za držení kokainu a marihuany, když pod vlivem drog naboural jiné auto. Po smrti Paula Graye se stal devátým členem skupiny SlipKnoT Donnie Steele. (CoreyTaylor4)
  • Hlavní frontman skupiny SlipKnoT Corey Taylor chtěl ve 26 letech spáchat sebevraždu. Záchranáři mu poté museli vypumpovat srdce, čímž ho zachránili. (CoreyTaylor4)
  • Skupina SlipKnoT nazývá své fanoušky "Maggots", což v překladu znamená "červi". (CoreyTaylor4)

Reklama

Reklama