Reklama

Reklama

Steve Carella a ostatní detektívi 87. revíru najprv len bezradne hľadia na rituálne zavraždené mladé ženy, ktorých páchateľom je brutálny vrah. Steve Carella sa zoznámi s hluchonemou svedkyňou Teddy Franklinovou, ktorá poskytne prvé stopy k vyriešeniu prípadu. Dôkladná policajná práca a stopy, ktoré na miestach činu psychopatický páchateľ zanechal, ich napokon vedie k úsudku, kto by mohol byť vrahovou ďalšou obeťou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Raz za čas si rád prečítam kvalitnú detektívku. V takých chvíľach často krát siahnem práve po niektorom diele od amerického spisovateľa Ed McBaina. Mám rád členov 87. policajného revíru. Rád sa vraciam medzi detektívov - Carellu, Klinga, Meyera, Hewesa... Je to skvelé čítanie. Aj keď som konkrétne titul "Postrach" neprečítal, atmosféru jeho kníh poznám dobre. Preto som si so záujmom pozrel filmové spracovanie. Nebolo to až také sklamanie aké som pôvodne očakával. V rámci televíznej produkcie sa jedná o lepší priemer. Mimochodom tento krát budú páni z 87.okrsku musieť odhaliť nebezpečného vraha mladých atletiek. *** ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Ráda se podívám na dobrou detektivku, napínavou, logickou, přiměřeně akční a pokud možno bez potoků krve. Toto všechno uvedený televizní film splňuje. Co mi trochu vadí je představitel Steva Carelly - Randy Quaid. Nebyl špatný, ale v následných dílech této televizní série Sníh a Vlna veder, které jsem viděla už dříve, je mým představám více odpovídajícím představitelem tohoto detektiva Dale Midkiff. Jinak tento film není nijak výjimečný zápletkou ani závěrem. Standartním detektivním pátráním se prolínají i osobní problémy členů okrsku a zpestřují tak dějovou linii. Ani hodně dobrá běžkyně občas svému smutnému osudu neuteče. Mně ale uběhl čas při sledování této detektivky celkem příjemně. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Od McBaina jsem přečetl několik knih a mezi nimi právě i Postrach. Při čtení jsem si říkal, že by to byl výborný materiál pro film a hle někoho napadla stejná myšlenka. Kniha je dost drsná a vraždy neobvyklé. Někdo vraždí nadějné mladé atletky. V knize je, jak u McBaina bývá zvykem, současně řešen ještě jeden případ opakovaných znásilnění. Ten ve filmu, a tady bych řekl ku prospěchu věci, není vůbec obsažen. Další motivy si film bere hned z první McBainovy knihy Cop Hater (1956), ve které Carella poznává svoji ženu Teddy a Heat (1981, rovněž jsem četl), kde Kling podezírá svoji ženu z nevěry. Velmi dobrý je výběr herců. Carellu jsem si sice představoval malinko jinak, nicméně Quaid ho hraje tak dobře, že se mi vlastně hodně líbil. Meyer a Kling nemají chybu. Film se předlohy poměrně věrně drží a celé pasáže jsou doslovně citovány z knihy. V tohmle se mi film strašně líbil. Nechybí McBainův humor, jemu vlastní. Monoghan a Monroe se dohadují jestli obět visí nebo je pověšena, z Meyera si kolegové střílí kvůli jeho nové paruce, apod. Malinko mě mrzelo, že oběti nevisely na lampách pouličíního osvětlení tak jako v knize, ale byly nalezeny někde ležet se smyčkou kolem krku. Tento aspekt dával vraždám jakýsi punc mysteriózna, který tu chybí. McBainův styl je také věhlasný jako procedurální, věrný skutečným policejním metodám. To se do filmu se to podařilo přenést tak napůl. Z oněch tří 87th precinct adaptací je tato asi nejlepší a vychází mi jako hezký nadprůměr. // Už aby někdo udělal víc filmů (a plnohodnotných) podle 87. revíru. :) ()

Reklama

Reklama