Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irene Ravelli zdedila po otcovi, známom obchodníkovi s nehnuteľnosťami nielen jeho podniky, ale aj podnikateľský talent. Vďaka nemu a s pomocou tety Eleonóry zvýši hodnotu otcovho majetku, nevyhýbajúc sa pri tom nečestným podnikateľským taktikám. Keď sa Irene opäť podarí získať starý rodinný dom s úmyslom zúročiť ho, zistí, že izba jej matky Adriany, ktorá zomrela za záhadných okolností, zostala po tridsiatich rokoch neporušená, akoby tam žena stále bývala. Prízrak matky a stretnutie s Benny, zvláštnym nepredvídateľným dievčaťom, vyprovokujú v Irene konflikt, ktorý znamená obrovskú zmenu. Ocenenia: Donatellov David najlepšia herečka (B. Bobulova), výprava (A. Crisanti) a nominácie v ďalších 10 kategóriách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

To byl ale hodně divnej film. Navíc se mi při jeho sledování každou chvíli měnil názor na něj. Je fakt, že posledních cca 20 minut mě už opravdu nudilo a musel jsem se přemáhat, abych to nevypl. Navíc, aby se z tvrdé podnikatelky stala žena, která chce všem pomoct a celá se rozdat-to je prostě blbost, ikdyž se nám to tvůrci snímku snažili ospravedlnit vyšším morálním důvodem (neúspěšně; a neskočil jsem jim ani na tu dědičnou chorobu-bláznoství). Taky mě dost štvala ta drzá holka, ze které si pak vzala hlavní hrdinka příklad či co. Nejlepším na celém filmu byl asi výkon hlavní herečky, které se vcelku dokázala poprat i s dost debilně napsanou rolí. Do nejnižšího hodnocení to má ještě daleko, ale lepší jak 2* z toho prostě nevykouzlím. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne pochopila, že její cesta vede jinudy...... Hrají - Barbora Bobulová jako Irene, Andrea Di Stefano jako Giancarlo, Lisa Gastoniová jako Eleonora, Massimo Poggio jako Padre Carras, Camille Dugay Comenciniová jako Benny, Luigi Angelillo jako Aurelio, Erika Blancová jako Maria Clara nebo Caterina Vertova jako Angela. Kamera - Gianfilippo Corticelli. ()

Reklama

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle není film pro mě. Nejsem ani imperialistická podnikatelka s pohnutým dětstvím, ani zapálený mysteriózní křesťan. Celý film je jako reklamní agitka na křesťanství. Rozdáme se a budeme spokojenější a lepšími lidmi. Myšlenka je to hezká, zpracování horší. Celý film na mě působil děsně lacině, se zmateným scénářem a nezajímavou režií. Naladění na tajemnou notu je rušivé a navíc to nemá atmosféru. Nejhorší na všem jsou ale postavy. Téměř všechny postavy jsou nesympatické, Benny až extrémě. Jak se objevila, otevírala se mi kudla v kapse. Nemám pocit, že přes takového haranta vede cesta k sebepoznání a k prozření. Jedinou celkem sympatickou osobou byla Irenina nechamtivá teta a to jen proto, že je to alkoholička. Finále tomu všemu nasazuje trnovou korunu, jelikož vypadá jak vystřížené z propagačního videa nějaké sekty... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ferzan Ozpetek je  moj oblubeny reziser, no tymto sliapol poriadne vedla. Komercne to uplne zhorelo, namet je na urovni, aj dialogy. Dejove linie postupne pribudaju a nie su dovysvetelovane, natocene je to aj ako nejaka agitka, ktora ma niekomu a niecomu posluzit. Co znizuje hodnotenie na konecnych 55 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se Turek rozhodne točit o křesťanských hodnotách, z nichž většinu chápe z rychlíku a četby Wikipedie o svatých. Vychcaně vypočítavý feministický film, který polemizuje s Dostojevského Idiotem a s tím, zda skutečně stačí mít jen zcela dobré srdce. Některé scény mne svou přehnaností až vyloženě urážely. Jako - nemám nic proti pomoci druhým lidem, víře, sebeobětování, ale v tomhle podání si to nezadá s těmi nejnepovedenějšími náboženskými agitkami (vždy si pak vzpomenu na Troškovu parodii "Ach bóže, ach bóže...") a ta scéna, kdy jde metrem a doslova se rozdá, měla být asi tím nejemotivnějším ve filmu, ale mně osobně přišla směšná svou doslovností a snahou o kapesníčky... Cesta do pekla bývá někdy dlážděna dobrými skutky, a tenhle film je toho žel příkladem. Chápu, co chce říct, ale říká to tak polopaticky a úlisně, až má spíše opačný efekt. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film získal na filmovém festivalu ve Flaiano cenu diváků pro nejlepší herečku Barboru Bobulovou, cenu za nejlepší kameru pro Gianfilippa Corticelliho a ocenění za nejlepší vedlejší ženský herecký výkon pro Ericu Blanc. (Terva)

Reklama

Reklama