Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tak přátelé tohle byl opravdu zážitek! Když se potkají takové dvě vynikající herečky v jednom filmu tak to je opravdu koncert Helen je opravdu ve skutečnosti o dvacet let starší než Scarlett .Kvalitní herci,kvalitní zpracování,vynikající dabing,podmanivá hudba ( která výjimečně nepřeřvává hlasy) to vše vás pohladí na duši.K tomu krásné exteriéry a interiéry.Situace ,kdy neúnavný kocour Tuppy loví svoji myšku lady Erlynnovou, vás opravdu dojme.Konec překvapí.Nedejte na některé komentáře tady uvařte si kafíčko a dívejte se .A jen, pokud vám bude někdo neustále odvádět pozornost od děje,nepochopíte o čem píši.U mě opravdu dobrý ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, skvělý film, člověka to i dojme, zamýšlí se nad tím, ale něco tomu prostě chybělo. Něco navíc, nějaké to filmové "osobní" kouzlo. A především mi to nepřijde jako film podle knihy Oscara Wilda. Tuto knihu jsem sice ještě nečetla, ale podle ostatních tohle vůbec nepatří do jeho repertoáru....tak dojímavé, lehké, to není jeho styl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Aktualizovaná verze hry Oscara Wildea se rozehrává na italské Riviéře, aby ji protagonisté mohli dohrát v klidu a vlastně bez vyloženě záporných postav. Ani to nevadí, tvůrci sázejí na několik záměn i omylů a především na herecké výkony. Tedy některé. Skandální pověst se i tady drží krásky středního věku s tváří Helen Hunt, která začne svádět mladého byznysmena. Do toho se jí dvoří postarší anglický gentleman a začne si jí všímat i lehce naivní manželka sváděného muže s dekoltem Scarlett Johansson. A té zase jiný lichotník. Do toho všichni pomlouvají a vypouštění barvité příběhy. Zápletka je na světě, jen škoda, že to postrádá spád a prostě něco navíc, než to, co očekáváme od lehce nadprůměrné konverzační komedie. Potěší ironický Tom Wilkinson i obě dámy, zklame bohužel dvojice mladých mužských představitelů. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde byl vynikající dramatik a spisovatel a režisér Mike Barker nám zprostředkoval na hodinu a půl možnost nechat se Wildeovým géniem ozářit. Protože jeho výstižnost s jakou glosoval svět okolo sebe je vskutku geniální. Ta lehkost, vtip a šarm všech jeho aforismů je fantastická. Scénáristům pak patří velký dík, že i když mnohé z předlohy pozměnili, vůbec tím Wildeovi neuškodili. Režisér vše podpořil vynikajícím výběrem hereckého obsazení, na Helent Hunt, Scarlett Johansson, Toma Wilkinsona a další je radost koukat. Inteligentní a vtipná konverzační komedie, jedna z těch, co by ani po x-tém shlédnutí nedokázala nudit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Vejár lady Windermerovej" je voľnou filmovou adaptáciou literárnej predlohy od Oscara Wilda. Príbeh vzťahového trojuholníka medzi mladou, krásnou lady Windermerovou, jej atraktívnym, bohatým manželom Robertom a záhadnou, zvodnou pani Erlynne pozvoľna vyústi do finále, v ktorom sa odhalia dlho skrývané tajomstvá jednotlivých postáv. Dej sa odohráva v tridsiatych rokoch, dvadsiateho storočia v malom talianskom, prímorskom mestečku Amalfi, kde žije početná anglo-americká komunita dekadentnej aristokracie. Zaujímavé historické obdobie a atraktívne prostredie. Na záver ešte musím podotknúť, že predstaviteľky hlavných ženských úloh, Helen Hunt a Scarlett Johansson, výborne stvárnili svoje postavy. *** ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama